Saatcı: 1 Nisan'da Fethiye İskelesini Hemen Geri Alacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Mahkeme Kararı ile Fethiyelilere teslim edilen fakat mevcut yönetim tarafından alınmayan Fethiye iskelesini göreve gelir gelmez geri alacaklarını açıkladı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yerel seçim çalışmaları kapsamında halk buluşmalarına ara vermeden devam ediyor. Son halk buluşmasını Tuzla Mahallesi'nde gerçekleştiren Saatcı'ya mahalle sakinlerinin ilgisi büyük oldu. Alanı dolduran kalablığa geçmiş 20 yıllık görev süresi boyunca hayata geçirdiği eser ve projelerini anlatan Saatcı, rakipleri tarafından 'Makyaj' denilerek hafife alınmak istenen projeleri sayesinde Fethiye'nin var olduğunu anlattı. Kendileri göreve geldiği zaman Orka Otel'den sonra sahilde yürüyecek hiç bir yer olmadığını hatırlatan Eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Buralar olmasaydı nerede nefes alacaktık. Makyajmış. Makyajsa silin de geçsin bu projeleri." dedi.
Konuşması yer yer alkış ve sloganlarla kesilen Behçet Saatcı'nın gündeminde 1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesi’ne verilen Fethiye İskelesi de vardı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye'nin elinden almak istediği iskele için verdikleri hukuk mücadelesini hatırlatan Behçet Saatcı, göreve gelir gelmez iskeleyi yeniden Fethiyelilere kazandıracaklarını açıkladı. Saatcı: "Muğla Büyükşehir Belediyesi, 60 yıl boyunca idaresi Fethiye Belediyesi’nde kalan, yat yanaşma ve bağlama gelirleriyle ilçedeki belediye hizmetlerinin gerçekleşmesine katkı sağlayan iskelenin kontrolünü almak istedi. Fethiye Belediyesi’nin bu talebi geri çevirmesi üzerine Muğla 1’nci İdare Mahkemesi’ne Başkan Osman Gürün'ün isteğiyle dava açıldı. 3 Kasım 2016 tarihinde Muğla 2. İdare Mahkemesi kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi İskele’yi Fethiye Belediyesi’nin elinden almıştı. Hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Fethiye Belediyesi tarafından, üst mahkeme olan Danıştay Başkanlığı’na başvuru yapılırken, Danıştay 8. Dairesi yaptığı inceleme sonrasında, yerel mahkemenin kararını bozdu. Ve iskeleyi Fethiye Belediyesi'ne verdi. Fakat şimdiki yönetim baba oğul ilişkisi nedeniyle Fethiyelilerin olan iskeleyi Muğla Büyükşehir'den almadı. Biz göreve geldiğimiz zaman ilk işimiz Fethiyelilerin olan iskeleyi yeniden Fethiyelilere kazandıracağız." dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN