Saatcı, 'Fethiye'nin Temel Sorunu Otopark'

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ve beraberindeki heyet, Fethiye'de hizmet sunan taksi duraklarını ziyaret ettiler. Başkan Adayı Saatcı, 'Fethiye'nin temel sorunu otopark' şeklinde ifadeler kullandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Taksi duraklarını ziyaret ederek, taksici esnafının sorunlarını dinleyen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, mevcut trafik sorununun Fethiye Belediyesi’nin gücüyle çözülmesinin mümkün olmadığını belirtti. Ziyaret ettiği duraklarda büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Adayı Saatcı, projeleri ile ilgili olarak da bilgiler aktardı. 
İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı açıklamasında, “Trafik sorunu Fethiye Belediyesi’nin tek başına çözebileceği bir husus değil. Trafik hizmetleri büyükşehir yasası kapsamında ilçe belediyesinin yetkisinde değil. 2014- 2019 döneminde kendimiz destek verdiğimiz halde büyükşehir belediyesi ile sağlıklı ilişkiler içerisinde işleri yürütemedik. Hatta biliyorum ilk eylemi sizler yaptınız Beşkaza Meydanı’nda. Biz de araya gelip sizlere destek vermiştik. Ulaşım sektörüyle ilgili büyükşehir belediyesinin bakışında bir değişiklik olduysa, 2019’da bizim bağımsız aday olmamızdan sonra size karşı biraz iyileştirme yapmaya çalıştılar. Sizleri hep hakir gördüler” dedi. 

TEMEL PROBLEMLERİN SADECE FETHİYE BELEDİYESİ’NİN GÜCÜYLE ÇÖZÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Açıklamasını sürdüren Başkan Adayı Saatcı, “Fethiye’nin temel sorunu otoparktır. Karagözler kavşağı tıkanıyor. Ovacık Köprüsü ve Muğla Kavşağı da öyle… Turizm sezonu içerisinde Ölüdeniz’e ulaşım 2 saat sürüyor. Tekrar ediyorum; bu temel problemlerin sadece Fethiye Belediyesi’nin gücüyle çözülmesi mümkün değil.  Büyükşehir ve merkezi hükümet desteğiyle çözmemiz lazım. Karagözler’e bir by-pass lazım. Şehir merkezinde eski Fethiye Lisesi şimdi Gazi İlkokulu ile Merkez Atatürk İlk ve Ortaokulu’nun olduğu bölgeleri boşaltıp, katlı otoparka çevirip belirli saatlerde yaygınlaştırmamız lazım. Şehirde yaya kalitesi ne kadar artarsa, yaşam kalitesi o derece yükselecektir. Düşünce ve önerilerimizi proje olarak tabi ki daha sonra sizlere sunacağız. Sanayinin taşınması gerekiyor, okul bölgelerinin merkezinden alınması gerekiyor. O zaman trafik çok daha fazla rahatlayacaktır” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN