Sadet Kansız'dan kadınlar günü mesajı

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Sadet Kansız mesajında 'Siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak tüm siyasilerin ortak bir mutabakatla kadın cinayetleri için bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda kadın cinayetlerine dikkat çekti. Sadet Kansız “Her kadın öldürüldüğünde tüm siyasiler çıkıyor kınama yarışına giriyorlar. Artık kınama bir çözüm değildir. Tüm siyasiler kadın cinayetlerini çözmek için bir masa etrafında toplanarak çözüm üretmesi gerekir” dedi.
Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durumda en büyük zorluğu kadınların çektiğini ifade eden Sadet Kansız “Annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz, evlatlarımız bu ülkede hala kadın olduğu için zorluklar yaşıyor. Dünyanın en büyük en gelişmiş ülkelerinden biri olduğunu iddia ettiğimiz ülkemizde hala bir kadın sevgilisinden, eşinden ayrıldı diye, boşandı diye öldürülüyor. Bizim aklımıza kadınlar öldürüldüğünde kadın hakları geliyor. Tüm siyasi partiler bir araya gelerek artık kadınlarımızın özgürce yaşayabilmelerini sağlamak ve tercihleri için öldürülmelerinin önüne geçmek adına bir çözüm bulması gerekiyor” dedi.
Tüm kadınların eşit bir şekilde hayatın her alanında yer alması gerektiğini ifade eden Sadet Kansız “Kadın erkek eşitliğini savunan siyasi partilerde seçim zamanlarında bakıyoruz kaç kadın var diye. Her seferinde kendini yetiştirmiş, toplumda saygınlığı ile adından söz ettirmiş kadın aday adayları bir kenara koyularak erkek ağırlıklı adaylar belirlenmeye devam ediyor. Bunun önüne geçmek siyasi parti liderlerinin elindedir. Hayatın yükünü paylaştığımız kadınlarımıza yönetimde söz sahibi olunması gerektiğinde de yeterli hakların tanınması gerekiyor” dedi.
Sadet kansız mesajının son bölümünde “Kadınlar toplumumuzun mimarlarıdır, bir toplumun gelişmesi, değişmesi ve aile yapısı tamamen kadına bağlıdır. Ne yaparsak yapalım asla onların hakkını ödeyemeyiz. Kadınlar Gününüz kutlu olsun!” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN