Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de artan araç sayısı, ulaşımda daha çok özel araçların kullanılması ve yetersiz otopark alanlarından dolayı düzensiz araç park edilmesi; trafiğin yoğunlaşmasına neden oluyor. 
Her sezon gittikçe artan trafik sorunu da Fethiye merkezdeki trafiğin tıkanmasına, esnafın mağduriyetine ve sürücülerin de çileden çıkmasına sebep oluyor. Vatandaşlar, esnaf ve sürücüler, yaz aylarında turistlerin gelmesi ve Fethiye’nin nüfus artışıyla birlikte giderek artan trafik ve otopark sorununa karşı yetkililerden çözüm bulunmasını istiyor. 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca trafik ve otopark sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Otopark sorunumuz var. Fethiye 157 bin üzerinde tescilli aracı olan bir şehir. Yaz döneminde ise bir o kadar daha dışarıdan gelen misafirlerin araçları oluyor. Sonrasında ise trafik kiliteniyor. Fethiye’ye acil otopark yapılması ile ilgili 4 yıldır girişimlerimiz var. 

Milli Eğitim Bakanlığından eski ilçenin yerini otopark yapak için istedik. Onun yerine okullar bölgesine onlar için okul yapmayı önerdik. Bu durum olumlu sonuçlanmadı. Biz de kademenin altını Milli Emlak’tan satın aldık. Şimdi ise Salı pazarında giyim bölümünün olduğu yerde plan değişikliği yapıyoruz. O plan değişikliği onaylandığı anda projelendirip hemen ihaleye çıkıyoruz. Çok katlı otopark yapacağız. Elektrikli araçlarla Salı pazarından şehir merkezine ring vereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN