Sloganı 'Beni Unutma' Olan Fethiye Alzheimer Derneği Unutulmaktan Dert Yandı

Fethiye Belediyesi tarafından tahsisi yapılan ve gönüllüler tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Fethiye Alzheimer Derneği, unutulmaktan şikayet ediyor. Hastaların kendilerini unutmasına alışık olduklarını ama yetkililerin kendilerini unutmasından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan yetkililer, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'dan yardım istedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. İlk olarak Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’ne giden Saatcı, daha sonra Fethiye Emlakçılar Derneği’ni ziyaret etti. Emlakçıların sorunlarını dinleyen ve çözümü konusunda elinden geleni yapacağını anlatan Saatcı’nın  sonraki durağı Fethiye Alzheimer Derneği oldu. Burada yönetim kurulu tarafından kapıda karşılanan Saatcı, dernekteki hasta ve hasta yakınları bir süre sohbet etti. 
Dernek yetkilileri Fethiye Belediyesi tarafından sürekli reklam malzemesi yapılan Fethiye Alzheimer Derneği’nin gönüllüler tarafından yapıldığını açıkladı. Belediyenin sadece kendilerine park tahsisi yaptığını anlatan yöneticiler, gerek derneğin yapımı gerekse sonrasında belediyeden herhangi bir destek bulamadıklarını açıkladı. Dernek binasının 6 milyon TL maliyetle yapıldığını ve şuan 2500 üye ile Muğla genelinin en fazla hasta ağırlayan kurumu olduğunu kaydeden yöneticiler, unutulmaktan dert yandı. 
“Arabası veya durumu iyi olan hastalarımız derneğe kendi araçlarıyla gelebiliyor. Ama ihtiyaç sahibi olan, aracı bulunmayan hastalarımızın derneğe ulaşımını sağlayamıyoruz. Defalarca araç talep etmemize rağmen ne Fethiye Belediyesi’nden ne de Kaymakamlık tarafından dikkate alınmadık. Özetle unutulduk.” diyerek Saatcı’dan söz isteyen yöneticilere Saatcı’dan destek geldi. 
Göreve geldikleri zaman hem derneğe personel temini hem de hastaların taşınması konusunda gerekeni yapacaklarını açıklayan Saatcı, “Bu talepler atla deve değil. Göreve gelir gelmez sorunun çözümü için çalışacağız. Ama sahada gördüğüm kadarıyla göreve geldiğimizde çok büyük bir iş yükü bizi bekliyor.” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN