Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu Ve Sicil Akademi Lansmanı Ankara'da Yapıldı

Ankara'da gerçekleştirilen 2. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı'na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü personeli de katıldı. Sempozyumun kapanış oturumunda katılımcılara hitap eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaret sicil ilanı yayın süresini yarım saate indirdiklerini söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

TOBB İkiz Kuleler’de 10-11 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı’na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile birlikte Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsadan Ticaret Sicil Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Sempozyumda Fethiye ve Seydikemer’i temsilen FTSO Ticaret Sicil Müdürü Mustafa Ergin, Müdür Yardımcısı Candaş Alp ile Sicil Görevlisi Ayşegül Ataç Aktar yer aldı. Sempozyum da ticaret sicil çalışmaları ve ticaret hukukuna ilişkin oturumlar gerçekleştirildi.

Katılımcılara hitap eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bir devlette en önemli kayıtların ticaret sicili, nüfus ve tapu olduğunu vurgulayarak, katılımcılara ne kadar önemli bir iş yaptıklarını anlattı. 1995 yılından itibaren ticaret sicilini tutma görevinin kanunla ticaret ve sanayi odaları ile ticaret odalarına verildiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, üyelerin odalar ile ilk temas kurdukları birimin ticaret sicili müdürlükleri olduğunu, ticaret sicil müdürlüğü çalışanlarının başarısının odanın başarısına yansıdığını söyledi.
 
Büyük bir reforma imza attıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, yeni şirket kurmak için eskiden 7 ayrı bürokratik işlem gerekirken şimdi tek imzaya indiğini, 2 gün olan ilan yayın süresinin ise yarım saate indiğini belirtti. Çevre açısından da önemli bir iş yaparak, dijitale geçildiğini anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “100 ton gazete kâğıdı, 10 ton birinci hamur kâğıt, 1 ton naylon poşet ve kargo paketi, kargo maliyeti, yakıt, enerji, kırtasiye ve arşivleme maliyetinden tasarruf sağlamış olduk. Ayrıca insan emeğinin verimli kullanılmasını sağladık. Yeşil dönüşüm ile birlikte, ekonomiye de katkıda bulunduk. 2023 yılının son iş gününü, tüm zamanların rekorunu kırarak bir günde 12.309 ilan yayınlayarak tamamladık. Bunları hep birlikte başardık” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN