Tilkici, Tüzük Kurultayını hatırlattı 

Ankara'da gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Genel Kurultayı'na katılan CHP Kurultay Delegesi Avukat Aydın Tilkici, 38. Olağan Genel Kurultayı değerlendirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

 Aydın Tilkici, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in çok başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Muğla’da 1 Ekim Pazar günü gerçekleşen İl Başkanlığı seçimlerinden sonra göreve gelen Zekican Balcı ve yönetiminin Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklaması üzerine 14 kurultay delegesinden 13’ü imza atarken imza vermeyerek Özgür Özel’i destekleyeceğini açıklayan Tilkici yaptığı değerlendirmede; “kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu” ifadelerini kullandı. 

CHP Kurultay Delegesi Avukat Aydın Tilkici yağıtığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; 
“İl kongrelerimizde değişim söylemleri ile kongreye girdik. Fethiye’den de ben kurultay delegesi olarak seçildim. Akabinde Muğla İl Örgütümüz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı. Ancak biz değişim söylemlerine gelmemiz sebebiyle ve Fethiye’nin değişim talebi olması gerekçesiyle ben Özgür Özel’i destekleyeceğimizi belirttim. Akabinde de 14 kurultay delegemizin 13’ü genel başkanı destekleyeceği yönünde imza attı ancak ben o imzayı atmadım ve kurultaya geldik.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel çok değerli insanlar. Ancak ilk etapta taraflar biraz gergindi bu kurultaya yansımadı. Sert ve kafa kafaya bir seçimdi. Son dakikaya kadar bire bir mücadele ettik. Akabinde de Özgür Özel 18 oy farkla ilk turda seçimi aldı ancak salt çoğunluğu geçemediği için ikinci tura kaldı. Seçim biter bitmez biz çıkmıştık fakat geri döndük. 2 saatin sonunda Özgür Özel Genel Başkan olarak seçildi. Bizce kazanan CHP oldu. Kaybeden yoktur ve bundan sonra da Özgür Özel’in arkasındayız. Bu halkın talebi değişimdi. 3 hafta sonra tüzük kurultayımız var. O tüzük kurultayında 3 dönem kuralı ve ön seçim var.Bugünden itibaren En büyük hedefimiz Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi önce 2024 yerel seçimlerinde mevcut belediyelerimizi koruyarak daha fazlasını kazanmak, Daha sonrada 2028 Genel seçimlerinde İktidar olmak .”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN