Uzmanlar Uyarıyor Beslemeyin! 

Fethiye'de, cadde ve sokaklara yiyecek bulmak için sürüler halinde inen yaban domuzlarının sayısı her geçen gün artıyor.  

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Özellikle yaz aylarında turistler,  ilgi ile karşıladığı yaban domuzlarını hazır besinler ile besliyor ve bu anları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor ancak MSKÜ Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin’e göre bu durum o kadar masum değil. 

Dr. Yasin İlemin, yaban hayvanlarını hazır besine ve insana alıştırmanın doğal popülasyona zarar verebileceğini vurguladı.

MSKÜ Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, doğa ve yaban hayvanlarıyla ilgili sosyal medya hasabında önemli açıklamalarda bulundu. İlemin, yaban hayvanlarını hazır besine ve insana alıştırmanın doğal popülasyona zarar verebileceğini vurguladı. İlemin, “Yaban hayvanları şehirlere ve yerleşimlere geldiğinde beslenmemeli, alıştırılmamalı. İnsandan ve insanın evcilleştirdiği kedi, köpek, büyükbaş ve küçükbaş canlılardan hastalık kapabilirler. Hazır besine ve insana alıştırmak büyük yanlış. Besleme doğadaki yaban hayvanlarına da yapılmaz. Milyonlarca yıldır o canlılar doğada bir sistem içinde bugünlere geldiler” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN