Vatandaşa sorduk: 'Fethiye il olmalı mı?'

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il kapsamında hangi ilçelerin il statüsünü kazanacağı merak ediliyor. İddialara göre tatil cenneti Fethiye'nin de il olacağı konuşuluyor. Vatandaşlar, mikrofonlarımıza Fethiye'nin il olması hakkında düşüncelerini belirttiler.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il kapsamında hangi ilçelerin il statüsünü kazanacağı merak ediliyor. Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından düzenlemenin detayları araştırılmaya başlandı. 8 kritere göre ele alınacak ilçeler uygun olmaları durumunda il unvanını kazanacak. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar mikrofonlarımıza Fethiye’nin il olması hakkında konuştu.

“FETHİYE İL OLURSA FETHİYE BİTER!”
Fethiye il olmaması gerektiğini savunan Savaş Şabbak: "Fethiye'nin siyasi yapısı ile de ilgilenen bir insanım. İstanbul'dan kaçıp Fethiye'ye yerleşen birisiyim. Fethiye il olursa Fethiye biter. Fethiye kendi özel sosyalinde kalmalı bence. Altyapısal olarak da çok sorun var. Fethiye il olacaksa olamaz çünkü bir projesi yok. Hak etmiyor." Dedi.

“FETHİYE’NİN İL OLMASI SORUNLU BİR HALE GELİR”
Fethiye’nin il olmasının sorunlu bir hale geleceğini düşünen Selahattin Kuşsuz: "8 yıldır burada yaşıyorum ve teknecilik yapıyorum. Fethiye il olsun olmasına ama öncelikle altyapıyı halletmek gerekiyor. İnsanların konut sorunu, trafik sorunu derken öncelikle altyapı sorunu halledilmesi lazım. Çünkü bir nüfus yoğunluğu oluşacak. Şuan Fethiye ilçe iken bu sorunları çözememiş durumda. Fethiye'nin nüfusu Muğla'dan daha fazla. Ama altyapı olarak zaten mevcut olanı kaldıramıyor. İl olmasıyla devlet kurumları buraya gelecek ve anormal bir yük oluşacak. Fethiye'nin il olması sorunlu bir hale gelir." Dedi.

“FETHİYE’NİN İL OLMASINI KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ”
Fethiye’nin il olmasını kesinlikle istemeyen Kadriye Hanım: "Fethiye'de 6 yıldır yaşıyorum. Fethiye'nin il olmasını kesinlikle istemiyorum. Doğası bozulacağını, insanların çoğalacağını düşünüyorum. Zaten İstanbul'dan kaçıp buraya geldik doğasına hayran kaldığımız için. İl olmasını kesinlikle istemiyoruz." İfadelerini kullandı.

“FETHİYE’NİN TABİİ Kİ DE İL OLMASINI İSTİYORUM”
Adana’dan Fethiye’ye yerleşip Fethiye’nin il olmasını isteyen vatandaş: "Aslen Adana'lıyım ama Fethiye'ye yerleştim. Fethiye'nin tabii ki de il olmasını istiyorum. Altyapımız eksik, eksiklerimiz var ama çözülebilir. Birçok yer il olduktan sonra altyapısı yapıldı. Fethiye'nin niye yapılmasın? Fethiye nihayetinde büyükşehir olacak. Ona göre kurumlar olacak, hastanemiz daha da büyük olacak. İl müdürlükleri daha çok olacak. Bazı şeyler Muğla Büyükşehir Belediye'sine bağlı. O gibi yerlerde işimiz olmayacak. Fethiye'nin il olmasını istiyorum." Dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN