Zafer Partisi'nden SMA hastası Hüseyin Efe için destek

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından her Salı günü kurulan Salı pazarında SMA tip-2 hastası Hüseyin Efe için yardım standı açıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Spinal Musküler Atrofi olarak adlandırılan SMA, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalıktır. Hüseyin Efe ise bu hastalığa sahip olanlardan sadece bir tanesi. Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı ise Hüseyin Efe bebek için düğmeye bastı. İlçe başkanlığı tarafından her Salı günü kurulan Salı pazarında SMA tip-2 hastası Hüseyin Efe bebek için yardım standı açıldı.

Hepdizdar, “Bunun tedavisi için gerekli bir ücret var”
Konuyla ilgili açıklama yapan Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar, “Zafer Partisi ilçe teşkilatı olarak rozetimizi çıkardık sadece Hüseyin Efe kardeşimiz için buradayız. SMA tip-2 hastası kendisi bunun tedavisi için gerekli bir ücret var. Bu ücretin toplanması için biz de pazarlarda çeşitli yerlerde kendisine maddi olarak teşkilatımızla beraber sahadayız. Şuan da yaklaşık %6 gibi toplanan bir miktar var.  Maalesef dolar kurundaki artışlar buna çok vesile oluyor. 34 milyonken şuan da 54 milyona çıkan bir maliyet var maalesef. Bu da aileyi çok zora sokuyor. Mücadeleyi bırakmayacağız. Fethiyelilerin bu kardeşimiz için yardımını esirgemeyeceğine eminim. Bizlerde Fethiye çerçevesinde, Türkiye çapında gerekli başvuruları yaparak her türlü mücadeleyi vereceğiz. Sağlık bakanımız Sayın Fahrettin koca tarafından ocak ayında yapılan açıklamalar var. SMA hastası çocuklarımızın gen tedavisinin karşılanacağı yönünde bir açıklaması oldu. Biz de dört gözle onu bekliyoruz. SMA’lı çocuklarımız için bunu hızlandırılmasını istiyoruz. Yaklaşık 2500 tane çocuk var. Türkiye cumhuriyetinin bütçesiyle bu çocuklarımıza ayrılan pay ile tedavilerin çok rahat karşılanacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla ak parti iktidarından da bu çocuklarımız için sağlıklarına kavuşmasını, yürümesi, koşması, konuşması ve biz nasıl atalarımızda bu vatanı devir aldıysak bizim de bu Nesil’e bu çocuklarımıza devretmek için sağlıklarına kavuşturmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Dikmen, “Hüseyin Efe için stant kurduk”
Zafer Partisi Fethiye Kadın, Çocuk ve Aile Politikaları Başkanı Müjgan Dikmen ise, “Fethiye Zafer Partisi Kadın Politikaları başkanlığı olarak bugün rozetimizi çıkartıp Hüseyin Efe için stant kurduk. SMA tip-2 hastası Hüseyin efe Fethiye’nin çocuğudur. Pazarlarda ki stantlarda 3-5 fark etmeden bağışta bulunursanız kendisine yardımcı olmak isteriz. Kampanyanın çok başında döviz kurundan da fiyatlar çok arttı ama elimizden geldiğince yardım edelim. Kendisine umut olalım. Zafer partisi olarak burada değil, Hüseyin Efe’nin gönüllüsü olarak buradayız. Bilinir olmak gerekir, görünür olmak gerekir. Sosyal medyasını canlandırmamız gerekiyor. Herkesin yapabileceği bir şey vardır. SMS atabilirler, bağışta bulunabilirler. Pazarlarda kumbaralar var birçok iş yerinde de var oralara da bağışta bulunabilirler. Bu hastalık, kimin ne zaman hangi çocuğumuzda çıkacağı belli olmuyor. İlk etapta olmadan önlemler almak gerekir fakat olan çocuklarımıza da tedavilerini yaptırmamız için hepimizde sorumluluk vardır. Herkesin yapabileceği bir şey vardır. Bağışlarla bu kampanyayı toparlayabileceğimize inanıyorum” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN