27 Vatandaşa Evde Bakım Sertifikası Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen evde bakım kurslarını tamamlayan vatandaşlara sertifikaları verildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Son Dakika 48

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlık binasında gerçekleştirilen sertifika töreninde kursu tamamlayan 27 vatandaşa sertifikaları verildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Evde bakım olayı olağanüstü önemli ve gittikçe önemi artacak bir sektör. Evde genellikle hanımlar bakıyor. O kültürel ruhumuz. Dolayısıyla bu konuda gerçekten büyük bir açık var ve bilgi eksikliği var. Biz bu kurslarla bir hasta bakımı yapan, büyüğüne bakan sizlerle nasıl bakılması gerektiği konusunda bilgi veriyoruz.

Bir de bunu meslek haline getirmek isteyenlere ayrıca bilgi veriyoruz ki şu anda Muğla'da ve Türkiye'nin her yerinde Özbekler, Kazaklar yüksek paralarla hasta bakımı için yaşlı bakımı için buralarda çalışıyorlar. Dolayısıyla burada bu konuda önemli bir açık var bu kurstan 27 kişi yararlandı. Ama biz bu sayıyı arttırmamız ve bundan sonra da kurs açmaya devam etmemiz gerekiyor. Çünkü sayıyı sizin sayenizde yükseltmemiz lazım. Mesela evde yaşlısı olan bir kadınımız öğrendiklerini belli bir müddet sonra o bilgisini profesyonel olarak değerlendirme imkanı var. Yani sadece kendi yaşlılarımız için değil, eğer arzu ederseniz bunu profesyonelce yapma imkanınız olacak.

Evde bakımla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak uzun yıllardır büyük çaba sarf ediyoruz. Ve ulaştığımız sayı da oldukça yüksek. İhtiyacın var mı diye gittiğimiz ve ondan sonra onu programa aldığımız sayı 21 bin 709. Genel bakım ve tıbbi bakım sayısı 342 bin 520. Arkadaşlar bu rakam oldukça yüksek. Bugüne karada 342 bin kişiye evde bakım, tıbbi yardım yapmışız. Hasta nakliyle ilgili de böyle bir sistemimiz var. Hele bu yaşlı bakımdan aldığımız arkadaşlarımızı onların hepsinin hastaneye nakli, muayenesi ve muayeneden sonra ilacıyla beraber eğer evde uygulamayı bir tıp mensubu veya hemşire yapması gerekiyorsa onlar yapmak kaydıyla yine gibi hastanın bakımı, yıkanması, yaşlının tıraş olması, giysilerini değiştirmesi gerekiyor” dedi.
Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 'evde bakım' eğitimleri tamamlanan 27 kişiye sertifikaları verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN