Başkan Alim Karaca'dan Muhtarlar Günü Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muhtarlar Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, 'Muhtarlık müessesesi demokrasinin en temel taşıdır' ifadesini kullandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Muhtarlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Karaca mesajında; “Bilindiği gibi, ülkemizde ilk muhtarlık müessesesinin kurulduğu tarih olan 19 Ekim 1829’un yıldönümü Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Muhtarlık müessesesi, toplumsal yaşamımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, halkımızın adeta eli, ayağı, gözü, kulağı konumundadır. Halkımızın özgür iradesi ve seçimle işbaşına gelen muhtarlarımız, günlük yaşamımızda çok önemli bir ünvan taşımakta ve aynı zamanda bir o kadar da kritik bir görev üstlenmektedirler. Devletimizin yurttaşlarımıza ulaşmasında ya da halkın taleplerini ifade etmesinde her zaman en önde olan muhtarlarımız, insanlarımızın kendilerinden biri olarak gördükleri, her türlü sorunlarını, sıkıntılarını ve isteklerini iletebildikleri temsilcilerdir.

Biz de ilçemizin 41 mahallesinde yürüttüğümüz çalışmalarda sorunların ve ihtiyaçların tespit edilmesinde en önemli referans noktası olarak gördüğümüz muhtarlarımız ile sürekli temas halindeyiz. Onlardan gelen her türlü isteği ve talebi mutlaka değerlendiriyoruz.

Toplumda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşlarından biri olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı Muhtarlar Günü vesilesiyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Geçmişte Fethiye’mize çeşitli hizmetlerde bulunmuş olan ve artık aramızda olmayan bütün muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Fethiye’mizin gelişip kalkınmasında büyük emekleri ve katkıları olan tüm muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, belediyemizin kapılarının kendileri için sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”
 

Başkan Alim Karaca'dan Muhtarlar Günü Mesajı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN