Down Sendromlu Milli Yüzücüler Cenk ve Gökhan Ölüdeniz'de Yüzdüler

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Fethiye Sporfest'in Ölüdeniz Open Water yarışmaları Ölüdeniz'de Kumburnu Tabiat Parkı'nda gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

1217 sporcunun katıldığı yarışmalara Türkiye Özel Sporcular Down Sendromu Yüzme Milli Takımı sporcuları Hasan Gökhan Kotan ve Cenk Keçeoğlu’da katıldı. 
Fethiye Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde, bu sene 4.’sü gerçekleştirilen Fethiye Sporfest yüzme yarışları ile devam etti. 4 kategoride 1217 sporcunun katıldığı yarışmalara 7 engelli sporcu da katıldı. Güneşli güzel bir havada Ölüdeniz'in muhteşem manzarasında 1.5 kilometrelik ilk etap yarışmanın startını Fethiye İlçe Gençlik spor müdürü Harun Reşit Yiğit Fethiye Sahil Güvenlik komutanı Yüzbaşı Burak Akanpınar ve Kumburnu Beach Of Lagoon koordinatörü Burak Ardahan verdiler. Yerli ve yabancı turistlerinde cep telefonları ile görüntülediği yarışmalarda engelli sporcular da yoğun alkış aldılar. 
Down sendromlu Gökhan ve Cenk’te katıldılar
1217 sporcunun kıyasıya mücadele verdiği yarışlarda down sendromlu milli yüzücüler Hasan Gökhan Kotan ve Cenk Keçeoğlu’da Ölüdeniz Open Water yarışlarına katıldılar. 1.5 Kilometrelik parkurda yüzen down sendromlu yüzücüler Ölüdeniz’i çok sevdiklerini söylediler. 
Cenk Keçeoğlu “Yüzmeyi çok seviyorum”
Yüzmeyi çok sevdiğini belirten Haliç Üniversitesi BESYO Rekreasyon bölümü son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki down sendromlu milli yüzücü Cenk Keçeoğlu “Haftada bir gün yüzüyorum. Yüzmek çok güzel bir duygu. Her zaman yüzmeye devam edeceğim” dedi. Bugüne kadar “Çanakkale, Karadeniz, Gölcük, Samsun” gibi birçok yerde yüzdüğünü belirten Keçeoğlu “Ayrıca antrenör eğitimi de aldım” ifadelerini kullandı. 
Hasan Gökhan Kotan “Olimpiyatlarda şampiyon olmak istiyorum”
Ailesiyle birlikte yarışlar için Fethiye’ye gelen Down sendromlu milli yüzücü 33 yaşındaki Hasan Göktan Kotan ise 2009 yılından beri yüzdüğünü belirterek “kreşe gittiğimde yüzmeye başladım. Kreşten bugüne yüzüyorum. İlk başlarda sudan korkuyordum. Su korkumu yendim. Türkiye’de ve yurtdışında dereceler yaptım. Altın madalya aldım. Daha öncede Ölüdeniz’e gelmiştim. Bu ikinci gelişim. Bundan sonra da olimpiyatlarda şampiyon olmak istiyorum. Türk bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutmaya devam etmek istiyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN