Esnaf, Enflasyon Karşısında Fiyatları Düşürdü

Fethiye'de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar karşısında vatandaşın ihtiyaçlarına uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için üretici pazar esnafı Mehmet Kıvrak fiyatlarını düşürdü.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye’de kurulan Salı pazarında son gelen zamlarla birlikte fiyatların yükseldiği görünürken Esnaf Mehmet Kıvrak Ürünlerinde indirime gittiğini ifade etti. 

Pazar yerinde FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Kıvrak; “Kendi ürettiğimiz ürünleri satıyoruz. Fiyatlar bende normal ne alırsan 15 lira, geçen hafta göre fiyatlar düştü geçen hafta 25 liraydı bu hafta 15 liraya düştü. Vatandaşların bütçesi zayıf olduğu için fiyatları düşürdük. Yaşlılar, kirada olanlar var. Ev fiyatları yükseldiği için alamayanlar var bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sıcaklık nedeni ile müşteri yoğunluğu yok. Yaklaşık olarak 1 Ton ürün getiriyorum Allah’a şükür satış yapıp dönüyoruz.” Diye konuştu.

Öte yandan 4 yıldan bu yana ürettiği ürünleri Salı Pazarına getirerek satış yaptığını açıklayan Türkan Arıkan, az da olsa satışların olduğunu ifade etti. 
Fethiye Salı Pazarının yabancı turistler ve yerli halkımızın tercih ettiği bir Pazar olduğunu belirten Pazarcı esnafı Arıkan; “Sabahın erken saatlerinde pazara gelip tezgâhımızı açıyoruz. Kendi ürettiğim ürünlerimi burada satıyorum. Tezgâhımda; Bal, Nar ekşisi, salça ve köy yumurtası var. Pazar kalabalık görünse de satışlar eskisi gibi olmasa da çok şükür alan oluyor.” Dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN