Açım Haberleri

Açım Haberleri

Fethiye’de Türk Polis Teşkilatının 179.Kuruluş Yıldönümü kutlandı

Fethiye’de Türk Polis Teşkilatının 179'uncu kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu “Bizim polis olarak görevimiz gönüllere girmektir. Olayları önlemek asıl amacımızdır. Bizim tek silahımız güler yüzümüz ve şefkatimiz” dedi. 

Şehit Aileleri Ve Gaziler İstedi, Başkan Akdenizli Gerçekleştirdi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli öncülüğünde, Türkiye Yüzyılında Seydikemer’e Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği kazandırıldı. Derneğin açılışında konuşan Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Temsilcisi Güneydoğu Gazisi Abdullah Kaba; “Belediye Başkanımız Sayın Önder Akdenizli’ye bir dernek binası ihtiyacımız olduğunu bildirdiğimiz zaman “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır” diyerek derneğimizin inşasını derhal başlatmış, kısa bir zamanda bu derneğimizin yapılmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Kökten, “Amacımız Sorunları Çözüme Kavuşturmak”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Başkan Akdenizli “Rekor Oy İle Kazanacağız”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, 31 Mart seçimlerinde sandıklardan en az yüzde 80 oy alacaklarını belirterek, Muğla ve Türkiye’de rekor kırmak istediklerini söyledi. Gittiği her ortamda Seydikemer’li vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ve alaka ile karşılaşan Akdenizli, “Amacımız 25 belediye meclis üyesinden oluşan Seydikemer Belediyesinde, Cumhur İttifakı olarak 25 meclis üyesini de alacağız” dedi.

Mustafa Koyuncu, ' Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu '

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, 12 askerimizin şehit olduğu saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Koyuncu, “12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük” ifadelerini kullandı.

Menteşe'de yollar modern görünüme kavuştu

Menteşe Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları kapsamında kırsaldan kente yollar güvenli ve modern bir görünüme kavuştu. 2023 yılında 53 bin 500 metrekare kilit parke taşı kaplama, 82 bin 426 metrekare beton yol kaplama, 20,5 kilometre yol açımı ve 700 kilometre yol tesviye çalışması yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bakırcı, “3 puana ihtiyacımız vardı”

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, sezonun ilk galibiyetini Denizlispor karşısında aldı. 3-1’lik net galibiyetin ardından Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı açıklamada bulundu.

BAŞKAN OTGÖZ: “ACIMIZ BÜYÜK”

Seydikemer Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden etkileyen depremle ilgili konuşan Başkan Otgöz: “Acımız büyük. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah ülke olarak birlik beraberlik içinde en kısa sürede üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı.

TGK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına açıklama yapan Genel Başkan Nuri Kolaylı, 17 Ağustos Marmara depreminin ardından son yüzyılın en büyük depremi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, “Milletimizin başı sağ olsun, acımız büyük” dedi.

ATIKLAR, AKUT YARDIMIYLA TOPLANDI BAŞKAN ARAS, “BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ” 

Bodrum Belediyesi, kentin bütün noktalarında temizlik çalışmalarına devam ediyor.

GÜNDOĞDU,’’ BÖYLE ÇIKIŞLARA İHTİYACIMIZ VAR’’

Galibiyet sonrası yüzler gülerken Fethiyespor Yönetim Kurulu Üyesi Nurkaya Gündoğdu, karşılaşmayı değerlendirdi.

Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odasından Aşure İkramı

Muharrem ayı nedeni ile Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Salı pazarında aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğin maçının birlik ve beraberlik olduğuna değinen Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Bizim buradaki amacımız birlik beraberliği, kardeşlik ruhunu arttırmak. Pazara gelen misafirlerimize bugünün anısına aşure ikramında bulunmak beraberinde esnaflarımıza aşure ikramında bulunmak” dedi.

Başkan Otgöz; “Kadınlar bizim baş tacımızdır”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Demircioğlu, sendikaya üye olmaya davet etti

3 Kasım 2021 tarihinde kurulan Eğitim Gücü Sendikası hakkında bilgiler paylaşan Muğla İl Temsilcisi Bilgin Demircioğlu, “Bizim amacımız birilerine hizmet etmek, birilerinin algısını değiştirmek, birilerinin istekleri doğrultusunda iş yapmak değil. Üyelerimizin sıkıntı çektiği alanlarda, eylem kararlarıyla, üyelerimizin hak ve hukuklarıyla hareket ediyoruz” dedi ve eğitimcileri sendikaya üye olmaya davet etti.

Demirtaş “Mevcut Sanayi Çarşısı Fethiye’mize artık dar geliyor”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Sanayi Çarşısı ile ilgili çok güzel projeleri olduğunu belirterek, “Fethiye de ikinci bir Sanayi Çarşısına ihtiyacımız var. Mevcut Sanayi Çarşısı esnafımıza halkımıza artık dar geliyor. Küçücük bir dükkana birden fazla esnafımız sıkışmış ve ekmek parası mücadelesi içerisinde. Bu sebeple bir fizibilite çalışması yaptık ve esnaflarımız tarafından görev bize tevdi edilirse yeni modern bir Sanayi Çarşısı yaratacağız. Esnafımızın dar gününde ve sıkıntılı gününde biz yanında olamayacaksak Allah’ım bu görevi bize göstermesin” dedi.

FTSO ve FGB’den ortak açıklama: “Amacımız Fethiye'nin hak ettiği geliri kazanması

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO)Yönetim Kurulu ve Fethiye Güç Birliği Şirketi (FGB) Müdürler Kurulu tarafından kamuoyu açıklaması yapıldı. Konuyla ilgili yapılan eleştirilerin mesnetsiz olduğu ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı kurumsal olarak yıprattığı vurgulanan açıklamada “19 ay önce yargıya intikal eden bir konunun bu dönemde gündeme getirilmesi ise zamanlama açısından manidardır. FTSO ve FGB yönetimleri olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Odamızın ve iştiraki olan FGB’nin dolayısıyla Fethiye’nin haklarını korumak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız Fethiye’nin hak ettiği geliri kazanmasıdır.” denildi.

Gülcan, "Marine Tech'e bu sene katılım çok iyi"

Marine Tech Göcek yat ve tekne ekipmanları sergisi kapılarını açtı. Fuara katılımın iyi olduğuna değinen Marmaris Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan, "Bu yıl Marine tech’in 5. Sini açıyoruz. Pandemiden sonra bu şekilde bir harekete girmek hem bölge esnafı için, hem bizim açımızdan, hem sektörün meraklıları için güzel oldu. Fuara katılım beklediğimizden iyi durumda" dedi.

Esra Arslan, “Hedefim hiç bir işletmeye benzememek”

Fethiye’nin takıda yeni yüzü Ada Takı Fethiye halkı hizmet vermeye başladı. Açılış yoğun bir katılımla gerçekleşen gerçekleşti. Hedeflerinin hiçbir işletmeye benzememek olduğunu belirten Ada Takı işletme sahibi Esra Arslan, “Hedeflediğim şey hiçbir yere benzememek kendi ürünümün kendi adı olmak o yüzden tek amacım Ada takının kesinlikle tek adresi olması ve benim hayatım boyunca, bu yaşıma kadar yaptığım tek özverili ile davrandığım şey güler yüz ve insan ilişkileri hayatımda en önemli baz aldığım şeydir ve şunu eklemek istiyorum müşteri her zaman haklıdır” dedi.

Arslan, “Amacımız vatana ve millete hayırlı sporcular yetiştirmek”

Muğla Boks İl Seçmeleri, geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. 18-24 Eylül tarihleri arasında Zonguldak'ta gerçekleşecek olan Dinçer İlhan Büyük Erkek ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda Muğla'yı 57 kilogramda Fethiye Gençlik ve Spor Kulübü Arslan Fight Arena'dan Songül Ayten temsil edecek.

Köymen, “Tek bir amacım kalıyor; alt yapı”

Seydikemer Belediyesporda beşinci yılını doldurmuş olan Seydikemer Belediyespor Başkanı Hasan Köymen geçen beş yılın değerlendirmesini yaptı. En iyi alt yapıya sahip olmak istediklerini belirten Seydikemer Belediyespor Başkanı Hasan Köymen, “Önümüzdeki en önemli iş sahamızın yapımı. Bunu da yine Belediye Başkanımızın gayretleriyle başaracağız. Bütün her şey istediğim noktaya gelince tek bir amacım kalıyor; alt yapı” dedi.

Köyceğiz orman yangını devam ediyor

Köyceğiz'de ormanlık alanda dün başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına dün karadan ve havadan yapılan müdahale bugün karadan devam ediyor. Yangın bölgesinde bulunan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, " Benim anladığım kadarıyla bunu kendi imkanlarımızla çözmemiz mümkün değil. Yurt dışından destek alınması lazım. Nasıl ki zor günlerinde biz ülke olarak yardım ettik diye söylüyorsak şuanda Türkiye olarak bizim desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Fethiyespor’un son maçını Onur Bingöl yönetecek

Fethiyespor, bu sezonun son maçını kendi evinde Atlas Maden Çengelköyspor’la yapacak. Lacivert beyazlılar, Cumartesi günü saat 15:00’de oynanacak maçın hazırlıklarını tamamlayıp Majesty Tauna Hotel’de kampa çekildi. Fethiyespor’da Tahir, kart cezalısı olduğu için kadroda yer almazken hasta ve sakat oyuncuların iyileşme yolunda olduğu öğrenildi. Fethiyespor Teknik Direktörü Enver Ataçocuğu “Evimizdeki son maçımızı da kazanıp sezonu 3 puanla kapatmak istiyoruz” dedi.

Ataçocuğu, Play-Off'lara iyi moralle başlamak istiyoruz

3. lig 2. Grupta mücadele eden Fethiyespor’un, Ağrı 1970 deplasmanından 1 puanla dönerek, ligde 2. Sıra için umutlandı. Playoff’u garantileyen lacivert-beyazlılar ligde son maçını Atlas Maden Çengelköyspor ile karşılaşacak. Kart cezalısı Tahir’in dışında, testi pozitif çıkan Alihan ve hafif sakat Yakup ve Mert Özmen’in dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Cumartesi günü saat 15.00’da Fethiye Şehir Stadında oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarına başladıklarını belirten Teknik Direktör Enver Ataçoçuğu, “evimizdeki son maçımızı da kazanıp, playofflara moralli başlamak istiyoruz” dedi. 

Fethiyespor ikinci bitirmek istiyor

3. lig 2. Grupta mücadele eden ve playoffu garantileyen Fethiyespor, Pazar günü deplasmanda ağrı 1970spor ile karşılaşacak. Bu maçın hazırlıklarını tamamlayan Fethiyespor, 3 puan parolasıyla gidiyor. Biri cezalı 4 oyuncusundan yoksun olarak bu uzak deplasmana çıkacak Fethiyespor’da Teknik Direktör Enver Ataçocuğu, “son iki maçımızı kazanıp, ligi ikinci bitirmek istiyoruz” dedi.

6. profesyonel maçına hazırlanıyor 

Fethiye’nin ilk profesyonel boksörü olma unvanını taşıyan Sezer Olpak, 6. profesyonel maçına 5 Haziran tarihinde Almanya’da çıkacak. Sezer Olpak, “6. profesyonel maçımı 5 Haziran’da Almanya’da yapacağım. 8 rauntluk bir karşılaşma olacak. Bu maçı kazandığım takdirde, Almanya şampiyonu ile 10 rauntluk kemer maçına çıkacağım” dedi. 

FETAV, Projede amacımız ulaşılabilir turizmin desteklenmesi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Senin de Hakkın: Erişilebilir Turizm” projesinin Antalya Ulusal Zirvesi çalışmaları; 16-20 Mart 2021 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi. Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) organizasyonda yer aldı. 

Köktener, “Amacımız önce merdiven altı basını yok etmek”

İnternet Gazeteciliği Federasyonu (İGF) Başkan Vekili ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği(İGD) Başkanı Seda Köktener, Marmaris basınına İnternet Gazeteciliği Federasyonunun ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Federasyon ve dernek olarak gün geçtikçe büyüdüklerini ifade eden Köktener, “Amacımız ilk önce merdiven altı basını yok etmek. Bunun için birlik olmamız gerekiyor” dedi.

Bir avuç kömür için…

Maden şirketi bir avuç kömür için 600 yıllık tarihi hamamı acımadan yıktı. Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar köyünde, koruma altında bulunan tescilli tarihi eser niteliğindeki 600 yıllık hamam, özel bir maden şirketi tarafından yıkıldı. Tarihi hamamı yıkan maden şirketine tepkiler çığ gibi büyürken, köylüler ve Anıtlar Kurulu suç duyurusunda bulundu. 

Karaca, “Fethiye’yi sezona yetiştireceğiz” 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Sezona yetişmesi için tüm ekipler var gücü ile çalışıyor. Bölgemizde yapılan bu büyük yatırımlara öncülük eden sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte çok güzel hizmetler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız Fethiye’nin geleceğini hazırlamak” ifadelerini kullandı. 

“Köktener, “Amacımız merdiven altı gazeteciliğin sonlandırılması”

İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkan Vekili aynı zamanda Muğla İnternet Gazetecileri Derneği ve SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener, Netonline TV’de Vural Efecik’in hazırlayıp sunduğu Objektif Bakış programına konuk oldu. Online gerçekleşen programda Türkiye genelinde yerel basının durumu masaya yatırıldı.