Bakan Haberleri

Bakan Haberleri

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethiye’ye Müjdeler Verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethiye’de ülke gündemini ve ilçeye kazandıracakları hizmetleri değerlendirdi. Özhaseki, “Fethiye’yi ve Muğla’yı hizmetle tanıştıralım. Ak Parti belediyeciliğinden onlar da istifade etsinler” dedi.

Bakan Yardımcısı Ünüvar, Denizcilerin Sorunlarını Dinledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Fethiye ziyareti kapsamında denizcilerin sorunlarını dinledi.

Akdenizli’den, Spor Kompleksi Müjdesi!

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmaları dolayısıyla sürdürdüğü mahalle buluşmalarına Menekşe Mahallesi’nde devam etti. Akdenizli vatandaşlara, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’tan “spor kompleksi” sözü aldığı müjdesini verdi.

Bakan Osman Aşkın Bak, “Fethiye’ye yeni ve modern bir stat yapacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fethiye’de sporcu gençlerle buluştu. Fethiye’ye yapılacak spor yatırımları ile ilgili bilgiler aktaran Bakan Bak, Fethiye’ye 10 bin kişilik modern bir stadyum yapılacağını ifade etti. 

Kökten, Fethiye’de 12 Ay Turizm İçin Adımını Attı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, göreve seçilmeden hizmetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynuyor. Turizmin 12 aya yayılması için projeler hazırlayan Başkan Adayı Kökten, Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Fethiye Kalesi'nde 12 Ay Kazı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin Yenilenmesine 50 Milyon TL Bütçe !

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Fethiyespor'un ilk 11'i belli oldu!

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 29.Hafta mücadelesinde Fethiyespor ile 68 Aksaray Belediyespor karşı karşıya geliyor. Saat 14.00'te Fethiye Şehir Stadyumu'nda oynanacak müsabakanın kadroları açıklandı.

Akdenizli, "Girmeler kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz"

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

Fatma Betül Sayan Kaya, Seydikemer’de Seçim Çalışmalarına Destek Verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin seçim çalışmalarına katıldı.

Adalet Bakanlığı Uyardı! İcra İlanlarına Dikkat!

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına, icra ilanları hakkında uyarı metini yayınlandı.

Başkan Çıralı, TOBB TSO ve TO Müşterek Konseyine Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın da katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konseyi toplantısına katıldı.

Fethiyespor – Iğdır FK maçı ilk 11’leri belli oldu!

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 23.Hafta mücadelesinde Fethiyespor ile Iğdır FK karşı karşıya geliyor. Saat 14.00'te Fethiye Şehir Stadı'nda oynanacak müsabakanın kadroları açıklandı.

Yakup Otgöz: Villaların Turizm Amaçlı Kullanılması Süresi Bir Yıl Uzatıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası sorun yaşayan işletmelerin talepleri doğrultusunda, uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.

Torba Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapımına başlanan Torba Atık su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi ile kanalizasyon şebekesi bağlanan mahallelerden Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gereken atık su gelirleri, 27 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na veriliyor.

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Kırmızı bültenle arama kaydı bulunan 56 kişinin yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kafes 28 Operasyonu" ile 18 ülke tarafından haklarında Interpol'ün kırmızı bültenle arama kaydı bulunan 56 kişinin yakalandığını bildirdi.

400 adet incir fidanı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanlığının desteklediği Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolculuğu' projesi tamamlanırken, son eğitim çalışması Dalaman'da yapıldı. Programda incir yetiştiriciliği yapan kadın üreticilere 200 adet kerevet (kurutma sepeti) ve 400 adet incir fidanı dağıtıldı.

Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak

Ticaret Bakanlığı'nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak.

“Kafes-27” operasyonunda “Şahinler” örgütü çöktü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 ilde düzenlenen "Kafes-27" operasyonunda "Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonda aralarında örgüt elebaşı İlkay Yılmaz'ın da yer aldığı 15 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, operasyona devam edildiğini bildirdi.

Milletvekili Otgöz, Yeni Yatırımların Müjdesini Verdi

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştü. Muğla’ya yapılacak yatırımların değerlendirildiği görüşme Muğla için oldukça verimli geçtiği ifade edildi. Milletvekilleri Otgöz: “Sözlerimizin arkasındayız.  Biz vaat etmiyoruz. Eser siyaseti yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapsamlı ve yararlı buluşma

Mardin’de Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Mardin Gazeteciler Derneği ev sahipliğinde  düzenlenen “Anadolu Basın Buluşmaları “na katılan gazeteciler Mardin’in Tarihi  ve kültürel değerlerine hayran kaldı.

Medya federasyonları Mardin’de bir araya geldi

Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapan medya federasyonları Kültür ve Turizm Bakanlığının destelediği “ Anadolu Basın Buluşmaları” projesi kapsamında, Mardin’de bir araya geldi.

Aday Adayı Yücel’den Karayalçın’a Ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti 50. Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve SHP eski Genel Başkanlarından Murat Karayalçın ile CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Selim Yücel Marmaris’te bir araya gelerek yerel seçim istişarelerinde bulundu.

Halcilerin Sorunları Tüm Yönleriyle Görüşüldü

Üreticilerin ve toptancı halindeki komisyoncu ve işletmecilerin sorunları, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar’ın katıldığı Karaçulha Toptancı Hali’nde yapılan toplantıda ele alındı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Halciler Federasyonu (Türkhal) tarafından düzenlenen toplantıda, üretici, komisyoncu ve işletmeciler yaşadıkları sorunları ve beklentilerini İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar’a anlattı. 

Bodrum, TTI İzmir Fuarında Yerini Alıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ ve TÜRSAB iş birliği ile Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nin 17’ncisi, 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde FUARİZMİR’de gerçekleşecek.

Tilkici’den Bakan Karasu'ya Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultay Delegesi Avukat Aydın Tilkici, Ankara programı kapsamında genel merkez düzeyinde bir dizi ziyarette bulundu. 

Milletvekili Otgöz, Bakan Koca'dan müjdelerle döndü

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.

Emeklilerin isyanı

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.