Branş Haberleri

Branş Haberleri

Muğla Büyükşehirden Milli Takımlara 15 Sporcu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübe oyuncuları 4 değişik branşta 15 sporcu ile milli takımlarda forma giyiyor.

Başkan Gümüş, “Sportif alanda katkı sağlamaya devam edeceğiz”

Ula ilçesinde düzenlenen Büyük Atatürk Koşusunda Menteşe Belediyesi Atletizm Takımı sporcularından 2014 doğumlu Meryem Düzen birinci, 2013 doğumlu Baran Üçüncü ikinci, 2013 doğumlu Nazif Daş ise üçüncü olarak madalya kazandılar.

Yaz Spor Kursları Etkinliklerle Sona Erdi

Menteşe Belediyesi’nin spor branşındaki geleneksel yaz kursları, Ali Fuat Özge Spor Kompleksinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe aileleriyle katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgeleri Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve eğitmenleri tarafından verildi.

Zirvespordan Bir Sezonda Sekiz Kupa

Haziran ayında sona eren 2022-2023 voleybol sezonunda farklı kategorilerde yarışan Eczacıbaşı Zirvespor Klübü sporcuları üstün başarı elde etti. Voleybol branşında başarılarıyla adından söz ettiren Eczacıbaşı Zirvespor Kulübü 2022-2023 sezonunda toplamda sekiz farklı kategoride kupa kaldırarak bir rekora imza attı.

EN GENÇ PROFESYONEL BOKSÖR AHMET EREN ÖKSÜZ OLDU

Avrupa ve Dünya Profesyonel Boks Şampiyonu Hasan Kubilay Alcu tarafından bu branşa adım atan Ahmet Eren Öksüz, en genç profesyonel boksör unvanını aldı. 

ZİRVE SPOR KULÜBÜ ALTYAPISI İLE DE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Eczacıbaşı çatısı altında, voleybol branşında geleceğin yıldızlarını yetiştiren Zirve Spor Kulübü, 2022-2023 sezonunda altyapı takımlarının sağladığı başarılarla da adından söz ettiriyor. Kulübün altyapı sporcuları, Muğla ilinde mini, midi, küçükler ve yıldızlar olmak üzere dört ayrı kategoride oynadığı maçlardaki galibiyetleri sonucunda birinci sırada yer alıyor.

MÜDÜR YİĞİT’TEN TEŞEKKÜR BELGESİ TAKTİMİ

Ülkemizin ilk ve tek çoklu branşlı organizasyonu olan Uluslararası Fethiye Spor Festivali’ne katkı sağlayanlara Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit tarafından teşekkür belgesi taktim edildi.

OKÇULUK VE ATLETİZM KURSLARI AÇILDI

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne “Okçuluk” ve “Atletizim” antrenörleri geldi. Fethiye’nin sporda her geçen gün daha çok yol aldığını belirten Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Çocuklarımızı ve sporcularımızı okçuluk, atletizm ve diğer branşlarda kurslarımıza bekliyorum” dedi. 

FETHİYE’NİN BAŞARILI SPORCULARI ŞAMPİYONLUK KUPASINI KAZANDILAR

Fethiye Karagedik Ortaokul Müdürü İlkay Şumur ve öğrencileri, Aydın’da düzenlenen Bocce ve Dart Türkiye Şampiyonluğu’nda büyük bir başarıya imza attılar. Bocce Branşında Türkiye Şampiyonluğu kupasını kazanan Fethiye Karagedik Ortaokulu öğrencileri davul zurna eşliğinde karşılandı.

Karagedik Ortaokulu Türkiye Şampiyonu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları tarafından Aydın- İncirliova’da düzenlenen Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Anadolu Yıldızlar Ligi maçlarına Muğla’yı temsilen kız ve erkek takımları ile katılan Karagedik Ortaokulu Bocce Branşı’nda Türkiye Şampiyonu oldu.

Yetenekli çocuklar belirleniyor

Gençlik Spor Bakanlığı’nın 81 il de uyguladığı Türkiye Sporcu Yetenek Testi ve Spora Yönlendirme programı Fethiye’de gerçekleşti. Programda ilkokula giden çocukların çeşitli testlerden geçerek branşlara yönlendirilmesi planlandı.

Fethiye Belediyespor yönetimi 2021 yılını değerlendirdi

Çeşitli branşlarda faaliyetlerine devam eden Fethiye Belediyespor'da Yönetim Kurulu 2021 yılını değerlendirdi.

Başkan Karaca, “Dünyanın en iyi festivalini yapmak istiyoruz”

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotları Fethiye’de buluşacak. Festival ile ilgili FRT TV’ye konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “60 ülkeden 2 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Ukrayna’dan belediye başkanları ile birçok acente sahipleri gelecek” dedi.

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları başlıyor

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotları Fethiye’de buluşacak.

Sporfest Konukları Karaca’yı Ziyaret Etti

Uluslararası Fethiye 2. Spor Festivali 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi sponsorluğunda, 5 farklı branşta, çeşitli ülkelerden 300’e yakın yönetici Fethiye’ye geldi. Heyet, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

15 bin öğretmen alımına ilişkin kontenjan dağılımı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan 15 bin öğretmen alımına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımı belli oldu.

Uluslararası Fethiye 2. Spor festivali 1-4 Ekim tarihinde

Uluslar arası Fethiye 2. Spor festivali 1-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivale Lokman Hekim Fethiye Esnaf Hastanesinin sponsor olduğu öğrenilirken festivalde 5 branşta değişik ülkelerden bin 500 e yakın sporcu ve yöneticinin katılması bekleniyor. Uluslar arası Fethiye spor festivali Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizesinde yapılacak. Fethiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı ziyaret ederek Uluslar arası Fethiye 2. Spor festivali hakkında bilgiler aktardı.

Karaca, “Amatör branşların her zaman destekçisiyiz”

Türkiye Okçuluk Federasyonluğuna bağlı Fethiye Okçuluk ve Doğa Sporları Derneği, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Tarihe geçtiler

1978 yılında futbol kulübü olarak kurulan Günlükbaşı Spor Futbol Kulübü tarihinde ilk defa voleybol branşında müsabakalara katıldı. Şükrü Ceylan’ın açtığı voleybol şubesi tarihinde ilk defa tüm sporcularının Fethiyeli olduğu erkek voleybol takımı 2. Lige çıktı.

Menteşe’nin Gururu Oldular

Kulüpler Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonasında Menteşe Belediyespor Plaj Voleybol takımı sporcularından Ekin Ada Yıldırım ve Helin Gündoğan U16 branşında Türkiye ikincisi olurlarken, Elif Solak ve Defne Daş ise U14 branşında Türkiye üçüncüsü oldular.

Muğla’da bisiklet sporunda yükseliş

Muğla bisiklet branşında tüm Türkiye’de adını duyurmaya başladı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Konya’da yapılan Türkiye Bisiklet Şampiyonasında Türkiye 5.si olan Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü sporcusu Göktan Oktay ve İstanbul’da düzenlenen Turkcell Granfondo Yarışında 2. olan aynı kulüpten Yusufcan Sanayır’ı makamında kabul ederek ödüllendirdi.

GSB Yaz Spor Okulları düzenlenen törenle açıldı

Futboldan hentbola, basketboldan voleybola, onlarca branşta GSB Spor Okulları’na kayıtlar başladı. 5-18 yaş arasındaki tüm çocukların ve gençlerin ücretsiz kaydolabileceği GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Okullarına kayıtlar Menteşe Spor Salonunda yapılan açılış töreniyle başladı. Açılış törenine Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Muğla Gençlik ve İl Müdürü Ömer İlman, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Muğla Halk Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Amatör Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, Kızılay Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, Siyasi Partilerin temsilcileri, çocuklar, gençler ve aileleri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

TOBB’un proje okulu Rehber Öğretmenlere tanıtıldı

Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL, tercih dönemi öncesi Menteşe’de çalışan Rehberlik branşı öğretmenlerine tanıtıldı.

Genç, Başarıların mutluluğunu yaşıyorum

Gül Cami Müezzini Cemal Genç, Antalya’da düzenlenen yaklaşık 20 ülkenin ve bin 700 sporcunun katıldığı 6. Uluslararası Avrupa Kick Boks Şampiyonasında Veteranlar kategorisinde Point Fighting branşında Avrupa şampiyonu, Kick Light branşında ise Avrupa üçüncüsü olmuştu. 

Avrupa Şampiyonu Müezzin Kaymakam Fırat’ı ziyaret etti 

Antalya’da 8-11 Nisan tarihleri arasında düzenlenen yaklaşık 20 ülkenin ve bin 700 sporcunun katıldığı 6. Uluslararası Avrupa Kick Boks Şampiyonasında Veteranlar kategorisinde Point Fighting branşında Avrupa Şampiyonu, Kick Light branşında ise Avrupa üçüncüsü olan Gül Cami Müezzini Cemal Genç, Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay ile beraber Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret etti.

THK 96. kuruluş yıldönümünü kutladı 

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, THK’nın kuruluşunun 96. yıldönümünü törenle kutladı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programa korona virüs salgını dolayısıyla kısıtlı bir katılım oldu. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, “THK çatısı altında Türkiye’de sportif havacılığın istisnasız tüm branşları ve disiplinleri icra edilmektedir. THK adını gökyüzüne altın harflerle yazdırdı” dedi. 

Bodrum Belediyesi Ve Halk Eğitim Kursları İstihdam Sağlıyor

Bodrum Belediyesi, daha fazla iş gücünün ekonomiye kazandırılması amacıyla mesleki eğitime olan katkılarını sürdürüyor. Bodrum Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurslarda 2019-2020 eğitim döneminde toplam 2 bin 859 kişi farklı branşlarda eğitim alarak, yeni bir meslek sahibi oldu.