Hibe Haberleri

Hibe Haberleri

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Çiftçilere hibe desteği

Tarımsal faaliyetlere ve üreten çiftçilerimize önem veren Milas Belediyesi hazırladığı projelerle çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Belediyenin Yetiştirdiği Fideler Üreticiyle Buluştu

“Tarımsal Hibe Programı” kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından yetiştirilen 120 bin fidenin dağıtımı yapıldı.

İklim değişikliği projesi ile ilgili sunum yapılacak

Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ projesi GEKA’dan 100 Bin TL’ye kadar hibe desteği almaya hak kazandı.

Hibeli Buğday ve Tritikale Tohumu Desteği Başlıyor

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, önemli tahıl türleri arasında yer alan buğday ve tritikale tohumu için yüzde 50 hibeli desteklemede bulunacak.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Üretici Kazanıyor, Milas Kazanıyor

Milas Belediyesi’nin üreticinin artan maliyetlerine destek olmak için başlattığı yüzde 50 hibeli kışlık fide desteği projesi kapsamında 300 bin fide, başvuruda bulunan 77 üreticiye teslim edilmeye başlandı.

Seydikemer’de Uzman Eller Projesi Sayesinde Kendi İşini Kurdu

Muğla’nın Seydikemer Çaltıözü köyünde yaşayan genç çiftçi Soner Kavuncu, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Uzman Eller projesine başvurdu ve yüzde yüz hibe desteği ile kendi işletmesini kurdu.

MUTSO’dan Turizmde Ara Elemana Tam Destek

MUTSO’nun proje ortağı olduğu “Youths at Work in Menteşe” (Menteşe’de Gençler İşte) projesi, AB’den 367 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

“Tohum Bizden, Hasat Sizden” desteği

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için P Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.

ÜRETİM VE ÜRETİCİ DESTEKLENİYOR

Milas Belediyesi, tarımsal alanda yaptığı desteklemeler kapsamında yüzde 50 hibeli zeytin, incir, mandalina, portakal, erik, badem, ceviz, kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

FETHİYE BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU BÜYÜTÜYOR

Fethiye Belediyesi araç filosunu büyütüyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca döneminde toplam 54 yeni araç alınarak hizmete sunuldu. Karaca, sadece araç alımları ile 28 milyon 367 bin TL Fethiye Belediyesi’nin kâr ettiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Belediyesi’ne bir otobüs hibe edildi.

‘FETHİYE’DE SPOR TURİZMDE REKOR’ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Teknik Destek Programı kapsamında hibe aldığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor” projesine ilişkin Gezimanya Kurucu Ortağı ve Proje Danışmanı Murat Özbilgi tarafından FTSO Yönetim Kurulu’na sunum yapıldı.

SEYDİKEMER BELEDİYESİNE ÇÖP TOPLAMA  ARACI KAZANDIRILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Seydikemer Belediyesi’ne 2022 model çöp toplama aracı hibe edildi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, daha etkin ve aktif bir hizmet için belediyenin araç filosunu güçlendirmeye devam edeceklerini kaydetti. 

SABANCI’DAN DESTEK

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı'nın başkanlık görevini üstlendiği FETAV (Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı)'ın “Turizme Erişiyoruz” başlıklı projesi SABANCI VAKFI Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

ÇOCUK HIRSIZ YAKALANDI

Şehit Fethibey Caddesi üzerinde 48 FM 096 plakalı Ford Doblo markalı araçtan hırsızlık yaptığı öne sürülen ve henüz 15 yaşında olan şüpheli C.D gözaltına alındı.

FETAV, SABANCI VAKFI HİBE PROGRAMI’NDAN FAYDALANACAK

Sabancı Vakfı’nın 16 yıldır sivil toplumun güçlenmesi ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle sürdürdüğü Hibe Programı’ndan 2022-2023 döneminde faydalanacak projeler belli oldu. Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı bu yıl erişilebilirlik için yaptığı çalışmalarla hibe almaya hak kazandı.

JAPON FİRMASINDAN ÖĞRENCİLERE SON MODEL ARABA

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Motorlu Araçlar Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Atölyesine, Honda Türkiye tarafından son model otomobil hibe edildi.

Başkan Gümüş: “Engelli bireylerin sosyal yaşam içinde yer almaları için çalışıyoruz”

Menteşe Belediyesi, AB Projesi Türkiye Ulusal Ajansın desteklediği hibe ile Equality of Opportunity in Youth Work (Gençlik Çalışmalarında Fırsat Eşitliği) projesi kapsamında 7 farklı ülkeden gelen yabancı konukları Menteşe’de ağırladı. Engelli bireylerin toplumsal entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen proje, 9 -17 Nisan tarihleri arasında Muğla’da yapılan çalıştay ile gerçekleşti. Çalıştay kapsamında proje paydaşı Menteşe Belediyesi tarafından İspanya, İtalya, Almanya, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Polonya’dan gelen 28 yabancı konuk Atapark’ta misafir edildi. Katılımcıların daha sonra Muğla Engelliler Derneği’nde engelli bireyler ile buluşmaları sağlandı.

Çomar’dan başarı hikayesi

Nif Mahallesi'nden İlkay Çomar; Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2019 yılında uygulanan 300 koyun hibe projesine başvurdu. 3 yılda 800 baş koyuna ulaşan İlkay Çomar’ın hedefi sürüsünü 1.500 başa çıkarmak.

“Kadınlar şiddetsiz ve eşitlikçi kentini yaratıyor”

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Bodrum’dan Türkiye’ye: Kadınlar Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kentini Yaratıyor” projesinin çalıştayı Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Menteşe Karbon Ayak İzini azaltıyor

Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 0 hibe desteğiyle hayata geçirilen ‘Menteşe Belediyesi Hizmetlerinde Karbon Ayak İzinin Hesaplanması ve Azaltım Yol Haritasının Hazırlanması Projesi’nde son aşamaya gelindi. Buna göre yetkili firma tarafından hazırlanan ve kabul edilen fizibilite raporu doğrultusunda, karbon ayak izinin azaltılması için belediyeye ait 9 binada uygulama sürecine başlanıyor.

22 sektör temsilcisi ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ sertifikası aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe destek alarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’nin 2’nci fazı tamamlandı. 5 günlük eğitimde dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi konularında uygulamalı dersler alan 22 sektör temsilcisi, sertifika almaya hak kazandı.

FTSO’da ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’nin 2’nci fazı başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe destek alarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’nin 2’nci fazı başladı. Bölgedeki firmaların dijital mecralarda tanıtım ve pazarlama çalışmalarına hız vermesini amaçlayan 5 günlük eğitime, 22 sektör temsilcisi katıldı.

Küçük Sanayi Sitesi için Fizibilite Etüdü Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2019 Fizibilite Destek Programı kapsamında 0 destek hibe alarak yürüttüğü, “Fethiye ve Seydikemer Küçük Sanayi Sitesi Fizibilite Etüdü” projesi başarıyla tamamlandı. Toplam proje bedeli 128.413 TL olan proje kapsamında, Fethiye merkez sanayi bölgesinde değişik iş kollarında faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin ihtiyaç duydukları fonksiyonları yerine getirmeye imkânı bulabilecekleri, sağlıklı çevre koşullarında verimli olabilecekleri, şehir imar planlarına uygun seçilen araziler üzerinde inşa edilebilecek küçük sanayi sitesi için fizibilite çalışması gerçekleştirildi.

SOGEP tarafından desteklenen Mavi Nesil Projesi hayata geçiriliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından hazırlanan Mavi Nesil Projesi (Denizcilik Ve Yatçılık Sektöründe Eğitim, Beceri ve İstihdam Edilebilirliği Geliştirme Merkezi) başarılı bulunarak hibe almaya hak kazanan projeler arasında yer almıştır. Bu kapsamda proje ortakları ve iştirakleri toplantıda bir araya geldi.

Kız Kardeşim Hibe Projesinde iki ödül Muğla’nın

Kız Kardeşim Projesi kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınları desteklemek amacıyla ikinci kez hayata geçirilen Kız Kardeşim Hibe Programı’nın kazananları açıklandı. Jüri özel ödülünü Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Zuzu Cafe sahibi Hülya Elibol alırken, hibe desteği almaya hak kazanan Akyaka ilçesinden Cafe Bi Yer işletme sahibi Tuğçe Arca Muğla’nın gururu oldu.

21 sektör temsilcisi ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ sertifikası aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı hibe destekle gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ tamamlandı. 5 günlük eğitimde dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi konularında uygulamalı dersler alan 21 sektör temsilcisi sertifika almaya hak kazandı.

Köyceğiz Belediyesi’ne hibe araç

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Köyceğiz Belediyesi'ne tam kapasiteli hasta nakil ambulansı ile bir adet binek araç hediye edildi.