Konut Haberleri

Konut Haberleri

Yakup Otgöz: Villaların Turizm Amaçlı Kullanılması Süresi Bir Yıl Uzatıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası sorun yaşayan işletmelerin talepleri doğrultusunda, uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.

FTSO Meclis üyeleri bilgilendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelik hakkında FTSO Meclis üyelerini bilgilendirdi.

MUTSO'da Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Kanunu Bilgilendirme Toplantısı

Turizm Amaçlı Kiralanacak Konutların Belgelendirmesine  ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Villa Kiralayanların Katıldığı Toplantıda İzdiham Yaşandı

Turizm amaçlı olarak konut kiralanmasına dair yönetmelik konusunda Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda düzenlenen toplantıya yoğun ilgi olunca birçok vatandaş içeriye giremedi.

İlk ev kredisine vatandaşın yorumu

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Yeni Konutlar İçin Yağmur Hasadı Şartı

Bodrum Belediyesi 2023 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 5 Eylül Perşembe günü yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın başkanlığında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesinde “su” konuşuldu

Hayıtlı’dan Start Verildi

Milas merkezde, konutlar da dahil olmak üzere 12.000 binayı kapsayan Ücretsiz Yapı Durum Tespiti çalışmaları, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında başladı.

Milas’ta 12 bin bina tek tek incelenecek

Milas Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında Milas kent merkezindeki binaların depreme karşı güvenliğinin tespit edilmesini amaçlayan protokol imzalandı. 12 bin binayı kapsayan ve 6 ay içerisinde tamamlanacak çalışmayla ilçe merkezindeki binalar analiz edilecek, deprem riski taşıyan binalar tespit edilecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak çalışmayla Milas’taki konutlar tek tek incelenecek.

CHP'li Demir Birinci Sıradayız Ama Konut Artışında!

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi Mehmet Demir artan konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak iktidara yüklendi. Fiyat artışında Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu ifade eden Demir:" iktidar acilen bu kronikleşmiş soruna çözüm bulmalı "dedi.

Ata Sanayi Sitesi Yönetimi Ankara’da Bir Dizi Ziyaretler Gerçekleştirdi

S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi heyeti, Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk’le Ankara’da görüştü. Görüşmeye Ak Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ile Yakup Otgöz de katıldı.

Fethiye’de yabancı konut satışı ilk ne zaman başladı?

Fethiye’de ev ve işyeri kiraların bu kadar yüksek olmasının nedeni bulunduğu alandan fazla talebin olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Kiralık Konutlarda Artış Durdurulamıyor

Türkiye’de kira artışlarına bir yıllık süre ile sınırlama getirildi. Ancak kira artışlarının önüne geçmek mümkün olmadı. Enflasyonun düşüşünün de kira fiyatlarına yansıması uzun vadeli olacak şekilde devam ediyor.

SATILIK KONUT STOKUNUN b ARTTIĞI MUĞLA’DA ORTALAMA FİYAT 4 MİLYON 411 BİN 810 TL OLDU

6 Şubat’ta yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen depremin ardından göç devam ederken, artan talep sebebiyle illerdeki gayrimenkul piyasası hareketlendi. Bu illerden biri de Muğla oldu. Muğla genelinde ortalama kira 15 bin 336 TL, ortalama satış fiyatı 4 milyon 411 bin 810 TL oldu.

DEPREMLERİN ARDINDAN SİGORTA SEKTÖRÜNDE EN ÇOK NELERDEN ŞİKÂYET EDİLDİ?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin etkileri devam ederken, DASK ve konut sigortası en çok tartışılan konular arasında yer aldı. Şikâyetvar sitesi verilerine göre, Şubat ayında konut sigortalarında şikâyetler yüzde 23 arttı. Şikâyetvar ’da DASK sayfası son 30 günde 67 bin 531 kez görüntülenirken, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar ekspertizlerin gelmemesinden ve DASK’a ulaşamamaktan şikâyet etti 

İLANDA ‘DEPREME DAYANIKLI’ YAZIYORDU: BİR SENE ÖNCE YAPILAN BİNA ÇÖKTÜ

Türkiye’yi sarsan iki deprem sonrasında Malatya’da henüz bir yıl önce yapılan Asur Konutları adlı apartmanlar da çöktü. Sitenin bloklarından birinin çökme anı vatandaşlar tarafından saniye saniye görüntülendi.

SEYDİKEMER’DE TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Seydikemer’de yapılacak 200 konut için kuralar çekildi. Seydikemer’de 200 konut için 3680 başvurunun olduğu ifade edildi.

FETHİYE’DE TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Fethiye’de yapılacak 53 konut için kuralar çekildi. Fethiye’de 53 konut için 8780 başvurunun olduğu ifade edildi.

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HAFTA SONUNDA MUĞLA VE İLÇELERİNDE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ…

CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN ülkenin çok zor günlerden geçtiğini özellikle ekonominin ve de  hayat pahalılığının alıp başını gittiğini, konut kiralarının çok yüksek olduğunu, çitçilerin mazot, gübre ve hayvanları için yem almakta çok zorlandığını buna mutlaka çözüm bulunması, bunun da en kısa zamanda bir erken Genel Seçimden geçtiğini ifade etmiştir.

BAŞKAN DEMİR, “TOKİ ‘YAPARIM’ DER YAPMAZ. ALDATIR, İNSANLARIN UMUTLARINI YIKAR”

Cumhurbaşkanının ‘TOKİ 250 bin konut yapılacak’ söylemiyle gündeme gelen toplu konutlarla vatandaşın konut sorunu, TOKİ’yi de tartışılır hale getirdi. TOKİ’yi yapmadıklarını savunun CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “2019 yılında ‘100 bin konut yapıyor’ diyerek boy boy ilanlar veren açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı ve AKP o günden bu güne hiçbir konut yapmadı. TOKİ vatandaşa umut verip, umutlarını yıktı” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN GÜZEL,’’ İKTİDAR, VATANDAŞIN DUYGULARIYLA OYNUYOR’’

Saadet Partisi Seydikemer ilçe Başkanı Aziz Güzel tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Güler yaptığı açıklamada,’’ İktidar, Vatandaşın Duygularıyla Oynuyor’’ ifadelerini kullandı.

TOKİ’DEN MUĞLA’YA 2 BİN 600 YENİ KONUT

2022 TOKİ başvuru şartları daire fiyatları ve taksit ödemeleri İstanbul dâhil 81 il için belli oldu. Buna göre 250 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında Muğla merkez ve ilçelerinde toplam 2 bin 400 yeni konut inşa edilecek.

1 TEMMUZ 2023’E KADAR KONUT KİRA ARTIŞI YÜZDE 25

Kira artışlarına sınırlama getiren yeni yasal düzenleme 11 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçemeyecek.

KONUT SATIŞLARI 1 YILDA YÜZDE 107,5 ARTTI

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında 2021 yılının Mayıs Ayı’na göre yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Bu dönemde yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 235,7 artarak 5 bin 962 oldu.

ÖZTÜRK, MAYIS AY’I DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Ak Parti İlçe Binası’nda düzenlenen basın toplantısında Mayıs ayı değerlendirmesi yaptı. Yapılan değerlendirmede Öztürk; altyapı, eğitim, konut fiyatları, Fethiyespor ve hakkında çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

Girgin: ‘Müjdeniz Yurttaşın Kâbusu Oldu’

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, iktidarın 2 milyonluk ev kredisi “müjdesini” eleştirdi. Girgin, “2 liralık Halk ekmeği alabilmek için saatlerce sıra bekleyen halka, 2 milyon liralık bir konut için 0.99 faizle 10 yıl, yani aylık 28 bin 55 lira ödemeli ev kredisini müjde olarak veriyorsunuz. Siz insanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? 28 bin TL’lik aylık ödemeyi kim yapabilir? Bir de bunu müjde olarak veriyorsunuz. Müjdeniz yurttaş için kâbus oldu” dedi.

FETHİYE’DE KONUT FİYATLARI YÜKSELDİ

Muğla’nın güzide ilçesi Fethiye’de konut fiyatlarında son yılların en büyük artışı yaşanıyor. Yüksek enflasyon sebebiyle yükselen konut fiyatları, ev kiralarına da yansıdı. Geçtiğimiz yıla nazaran kira fiyatlarında neredeyse 00’e yakın artış gözlemlendi.

KONUT KREDİSİ PAKETLERİ AÇIKLANDI

Ev alma hayali kuranlara yönelik olarak müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Bakanlar Kurulu toplantısında aldıkları kararları açıkladı. Erdoğan, konut alacaklara yönelik iki kredi kampanyası yapıldığını duyurdu. Vatandaşlar yüzde 0.89 ve 0.99 faiz oranlarıyla 10 yıl vadeli olarak 2 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek.

Muğla genelinde en fazla konut satışı yapılan 2. ilçe Fethiye

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılı Ocak ayı Konut Satış İstatistiklerini yayımladı. Yayınlanan istatistiklere göre Fethiye Muğla İli’nde Bodrum’dan sonra en fazla konut satılan ikinci ilçe oldu.

2021 yılında 1 milyon 491 bin 856 konut satıldı

Konut satışları 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,5 azalışla 1 milyon 491 bin 856 olarak gerçekleşti. Konut satışlarında İstanbul 276 bin 223 konut satışı ve yüzde 18,5 ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul'u 144 bin 104 konut satışı ve %9,7 pay ile Ankara, 86 bin 722 konut satışı ve yüzde 5,8 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 267 konut ile Hakkari, 377 konut ile Ardahan ve 871 konut ile Bayburt oldu.