Kurslar Haberleri

Kurslar Haberleri

MEGEM’de Hizmetler Veriliyor

Menteşe Belediyesi Kötekli Gençlik Merkezi’nde (MEGEM) spor, sanat ve kültürel faaliyetleri içeren ücretsiz kursların yanı sıra üniversite öğrencileri ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için el ele butik ve ücretsiz çamaşırhane hizmeti de veriliyor.

Menteşe Belediyesi kurslarına 3 bin kursiyer katıldı

Menteşe Belediyesi bünyesinde 2023 yılında açılan karateden yogaya, resimden gitara, örgüden öz savunmaya kadar toplam 35 adet kursla, çocuk ve yetişkin kategorilerinde 3 Bin 269 kursiyere eğitim verildi.

Kadınların Güçlenmesine Ve Toplumsal Kalkınmaya Destek

Milas Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açacağı "Cilt Bakımı - Makyaj ve Manikürist" kursları ile kadınların ev ekonomisine katkı sağlamasına destek olmayı hedefliyor.

Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına Kayıtlar Başladı

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılacak Milas Sanat Tiyatrosu Resim Kurslarına kayıtlar başladı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslar kapsamında Güzel Sanatlar Liselerine hazırlık, üniversiteye hazırlık ve yetişkinler için yağlı boya ve akrilik boya çalışmaları düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Muğla’ya Geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı Kur'an Kursları açılış programı bu yıl Muğla'da düzenlenecek. 

Belediyeden Eğitim Seferberliği

Milas Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı boyunca farklı dallarda devam edecek kurslarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve akademik başarılarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Yaz Spor Kursları Etkinliklerle Sona Erdi

Menteşe Belediyesi’nin spor branşındaki geleneksel yaz kursları, Ali Fuat Özge Spor Kompleksinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe aileleriyle katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgeleri Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve eğitmenleri tarafından verildi.

Seramik Kursları İlgi Görüyor

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerini Fethiye’de bulunan seramik kurs atölyesinde sergiliyor. Seramik kursları, yoğun ilgi görüyor.

1455 Genç Fidan Okula Hazır

Marmaris’te 1455 genç fidan, okul önce yaz kurslarında “halk oyunları, bale, yüzme, drama, masa tenisi, ritim perküsyon, çocuk pilatesi, modern dans, zumba, crosfit, jimnastik, resim ve Latin dansı” kurslarıyla önümüzdeki hafta açılacak okullar öncesi moral depoladı.

Selimiye Ve Bafa’da Yaz Tatili Çok Hareketli Geçti…

Çocuklarımızın keyifli bir tatil dönemi geçirmelerini sağlamak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için Milas Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Futbol Okulu’nun antrenmanları Bafa ve Selimiye’de devam ediyor. Yaz Futbol Okulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte sona erecek.

Yaz Kursu Etkinlikleri Sona Erdi

Menteşe Belediyesi Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle sona erdi. Etkinlikte kurslara katılan çocukların ortaya çıkardığı el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü.

2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Sona Erdi

Fethiye Müftülüğünce bu yıl İlçe genelinde 145 kursta 2930 öğrenci ile gerçekleştirilen Yaz Kur'an Kursları sona erdi.

El Sanatları Kurslarına Yoğun İlgi

Milas Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Milas merkez ve Ören'de açtığı El Sanatları kurslarıyla, vatandaşlara yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı sunuyor. Açılan kurslarla birlikte katılımcılara el becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarını keşfetme ve yeni beceriler öğrenme fırsatı sağlanıyor.

27 Vatandaşa Evde Bakım Sertifikası Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen evde bakım kurslarını tamamlayan vatandaşlara sertifikaları verildi.

Hokey Kursları Başladı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Menteşe Spor Salonu’nda gençler için hokey kurslarının başladığını bildirdi.

‘Hafızlar Yayla Şenliği’ 30 Temmuz’da

Dört yıldır Fethiye müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler için motivasyon şenliği olarak düzenlenen 'Hafızlar Yayla Şenliği' bu yıl 30 Temmuz'da yapılacak.

Yaz Kur’an Kursları Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene camilerde ve Kuran Kurslarında milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "Yaz Kur’an Kursları" 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü eğitime başladı. Yatağan’da da “Yaz Kur'an Kursları” yoğun katılımla devam ediyor.

Kadınlar el emeklerini sergiledi

OPET Doğaya Saygı Projesi kapsamındaki kurslarda eğitim gören Bayır köyü sakini kadınların el emeği ürünleri bir sergide toplandı. Marmaris’in Bayır Köyü’nde açılan sergide; takı yapımı, ahşap süsleme ve su kabağı süsleme eğitimlerine katılan kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları ürünler yer aldı.

Şampiyon özel sporculara başarı belgesi

Ortaca Belediyesinin girişimleri ile yapılan yarı olimpik yüzme havuzunda Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarında eğitim alan özel sporcuların başarısı ödüllendirildi.

FETHİYE BELEDİYESİ’NİN OKÇULUK KURSLARI SONA ERDİ

Fethiye Belediyesi tarafından gençler için düzenlenen kış dönemi modern okçuluk kursları sona erdi. Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun sertifikalı antrenörlerinden Kartal Cenk Taş tarafından ücretsiz olarak verilen kurslara 50 kadar kursiyer katıldı.

OKÇULUK VE ATLETİZM KURSLARI AÇILDI

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne “Okçuluk” ve “Atletizim” antrenörleri geldi. Fethiye’nin sporda her geçen gün daha çok yol aldığını belirten Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Çocuklarımızı ve sporcularımızı okçuluk, atletizm ve diğer branşlarda kurslarımıza bekliyorum” dedi. 

MÜDÜR CAZAĞ, ‘’FETHİYE HALKIMIZ KURSLARIMIZA İLGİ GÖSTERİYOR’’

Fethiye Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, yeni dönem kurslarını FRT TV aracılığıyla duyurdu. Kursların yoğun ilgi gördüğünü belirten Cazağ, Fethiye halkını kurslara kayıt için Halk Eğitim Merkezi’ne davet etti.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KUR’AN KURSUNDAN, GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Muğla İl Müftülüğü ev sahipliğinde Fethiye Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.

Minikler Hünerlerini Gösterdi

Menteşe Belediyesi’nin geleneksel Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe anne babalarıyla katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgelerini eğitmenleri tarafından verildi.

Bodrum Belediyesi’nin yaz kursları devam ediyor

Bodrum Belediyesi'nin çocuklara yönelik hazırlamış olduğu ücretsiz yaz kursları, yoğun bir katılımla devam ediyor.

“HAFIZLAR YAYLA ŞENLİĞİ” 31 TEMMUZ’DA

Üç yıldır Fethiye müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler için motivasyon şenliği olarak düzenlenen “Hafızlar Yayla Şenliği” bu yıl 31 Temmuz’da yapılacak.

YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILDI

Yaz ayına girilmesiyle birlikte Kur’an kursları açıldı. 27 Haziran itibariyle 4-6 yaş grubu için Yeni Hamidiye Cami’nde Kur’an kursu başladı.

YAZ KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI

Menteşe Belediyesi’nin her yıl ücretsiz olarak verdiği yaz kurslarına kayıtlar başladı. Yaz kurslarına katılmak isteyenler çocuklar 02 Haziran – 20 Haziran tarihleri arasında ebeveynleriyle birlikte Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde kayıt yaptırabilecekler.

MENTEŞE BELEDİYESİ KIŞ KURSLARI SERGİSİ AÇILDI

Menteşe Belediyesi kursiyerlerinin kış boyunca yapmış olduğu eserler Konakaltı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle görücüye çıktı. Sergide 660 kursiyerin 1500 eseri bulunuyor.

HALK EĞİTİM’DEN GÖCEK’TE SERGİ AÇILIŞI

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Göcek Mahallesi’nde açılan El Sanatları ve Fotoğraf Çekimi kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı.