Öğrencilere Haberleri

Öğrencilere Haberleri

Saydam, ‘Anlamlı Bir İş İçin Kermes Düzenledik’

Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vermek için keşkek, börek ve çorba kermesi düzenledi.

Fethiye Müftüsünden Yetişkin Öğrencilere Ziyaret

Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay yetişkin kuran kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Büyükşehirden Üniversite Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için soğuk havalarda çorba ikram hizmetine ara vermeden devam ediyor.

Öğrencilere Mavi Bayrak Eğitimi

Bodrum Belediyesi ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) iş birliğinde öğrencilere mavi bayrak eğitimi düzenlendi.

Fethiye Polisinden Sokak Hayvanlarına "Gönül Bağı" Eli Uzandı

Fethiye Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin daha önceden başlatmış olduğu Gönül Bağı projesi çerçevesinde özel öğrencilere ziyaretlerde bulunmuş ve hediyeler takdim edilmişti.

Kar Şerbeti Satarak Öğrencilere Destek Oluyor

Fethiye’de kar şerbeti satarak geçimini sağlayan Mustafa Abbas, kazancının bir kısmını öğrencilerin eğitim hayatında destek olmak için kullanıyor.

Büyükşehir’in Eğitim Desteği Devam Ediyor 

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında öğrenciler için öğrencilere beslenme, kırtasiye, okul kıyafeti, çorba ikramı desteklerine devam ediyor. 

Fethiye Belediyesi'den Öğrencilere Kırtasiye ve Üniforma Desteği

Fethiye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye ve üniforma desteğine devam ediyor.

Başkan Akdenizli'den Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu’ndaki Ana Sınıfı ve 1’inci Sınıf öğrencilerine kırtasiye desteğinde bulundu. 

Öğrenciler için Kahvaltı ve Yemek Talep Ettiler

Veli Der ve Öğrenci Veli Derneği, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaparak Mili Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere kahvaltı, su ve öğle yemeği verilmesini talep etti.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500 TL verilecek.

Fethiye Belediyesi öğrencilerin yanında

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fethiye’de öğrenim görmeye gelen öğrenciler için otogarda karşılama stantı ve mobil ikram aracı kurdu. Burada öğrencilere her türlü imkânı sağlayan ekipler, tercih dönemi boyunca görevlerinin başında olacaklarını belirttiler.

Seydikemer'de Stajyer Öğrenciler Belgelerini Aldı

Cumhurbaşkanlığınca hayata geçirilen "Kariyer Kapısı Staj Seferberliği Projesi" kapsamında Muğla Seydikemer İlçe Müftülüğü bünyesinde stajyer olarak görev alan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Kur'an Kursunda Öğrencilere Elbise ve Tişört Hediye Edildi

Çalış Mahallesi'nde bulunan Hz. Ali Camii Yaz Kur'an Kursu, manevi duyguların yoğun yaşandığı bir etkinliğe ev sahipliği yaparak Kur'an-ı Kerim eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencilere Yurtdışında İstihdam Fırsatı

Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Denizhan Yılmazer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ı ziyaret etti.

Başkan Karakuş’tan Mesleki Eğitime Çağrı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, ortaokul öğretimini tamamlayan ve liselere geçiş yapacak öğrencilere ve velilerine hitaben açıklamada bulundu.

Nursel Özdemir Kurumları’nda Yılsonu Coşkusu 

Fethiye’de eğitim alanında hizmet sunan ve başarılı çalışmaları ile adından söz ettiren Nursel Özdemir Kurumları’nda yılsonu coşkusu yaşandı. Düzenlenen program renkli görüntülere sahne olurken, eğitim kurumlarında öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilere sertifikaları törenle takdim edildi. 

Turhan Kovancı’dan Öğrencilere Başarı Dilekleri

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı 17-18 Haziranda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na  (2023-YKS) girecek olan öğrencilere iyi dilek ve temennilerde bulundu.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

Örnek Okul Müdürü Hacer Çetin’den Çevre Haftasında Anlamlı Etkinlik

Karaköy Ortaokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Karadere Plajında çevre temizliği yaptı. Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin ve öğretmenler öncülüğünde yapılan plaj temizliğinde öğrencilere çevre temizliği bilinci aşılandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden öğrencilere yardım etkinliği

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından dernek bahçesinde eğitime destek amaçlı etkinlik düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programda keyifli anlar yaşandı.

Fethiye polisi öğrencilere polislik mesleğini tanıttı

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, polis meslek tanıtımı ve genel güvenlik konuları hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Cumhuriyet İlkokulu’nda etkinlik düzenledi.

Yatağan Müftülüğü’nden ramazan ayında öğrencilere eğitim desteği

Yatağan İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Yatağan Şubesi iş birliğinde Ramazan Ayında ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim yardımında bulunuldu.

İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Seydikemer’de 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yılı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

MÜFÜLÜKTEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE

Fethiye İlçe Müftülüğü tarafından Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerine devam eden öğrencilere 142 adet hırka dağıtımı yapıldı.

MUTSO’DAN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ

MUTSO, Eğitim Meslek Komitesi işbirliğinde, Muğla’ya gelen depremzede öğrenciler için hazırlanan 340 kırtasiye çantasını İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

ÖĞRENCİLERE FETHİYE TARHANASI DAĞITTILAR

Muğla merkezde bulunan ve dört yıldır faaliyetlerini sürdüren Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu, merkez kampüste öğrencilerin sınav haftasına girmesi nedeniyle C kapısı önünde “Fethiye Tarhanası” dağıtımı yaptı.

KUAFÖRLÜK TECRÜBELERİ ÖĞRENCİLERE ANLATILDI

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında uygulamaya başladığı “Günümüzün Ustaları Geleceğin Usta Adaylarına El Veriyor” Projesi kapsamında Fethiye’nin tanınmış esnaflarından Hilmi Kuaför işletmesinin sahibi Hilmi Koyuncu’yu misafir etti. 

TRAFİK EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik büro amirliği, okullardaki eğitim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN ORYANTASYON PROGRAMI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.