Onur Haberleri

Onur Haberleri

Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Fethiye Standı Onur Ödülü Kazandı

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 27’cisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonunda Fethiye standı onur ödülü kazandı. 

Faik Torunoğulları Hatrına Mevlid Okutuldu

Orka Hotels Yönetim Kurulu Onursal Başkanı merhum Hacı Faik Torunoğulları, vefatının birinci senesinde sevenleri tarafından unutulmadı. Fethiye Ovacık Mezarlığı’nda gerçekleşen mevlid programıyla merhuma çokça dua edildi.

Büyükşehir'den Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Felsefe Kurumunun işbirliğiyle düzenlenen Cumhuriyet ve Felsefe Kongresi’nin ilk günü açılış konuşmaları ve onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucu başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin katılımlarıyla başladı.

Balcı, “Onurlu görevi taşıyacaklar”

CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı’nın ev sahipliğinde, Parti Meclisi üyesi Mehmet Alkım Denizaslanı ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Av. Remzi Kazmaz’ın katılımıyla, Muğla ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla tanışma ve değerlendirme kahvaltısı düzenlendi. 

Alim Karaca'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı yazılı mesajda; “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan bu günü büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. Fethiye’de yaşayan yurttaşlarımız ile şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan bu özel günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Akdenizli’den Muhtarlar Onuruna Yemek 

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarların onuruna yemek programı düzenledi.

Mehmet Demir, " Fethiye'liler Bizim İçin Değerlidir."

Güzel Fethiye'nin güzel insanlarına her daim hizmet etmekten onur duyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı ve Fethiye Önceki Dönem İlçe Başkanı Mehmet Demir, siyasi yaşantısında her zaman vatandaşların yanında olmanın önemini vurguladı.

FTSO Başkanı Osman Çıralı’nın 30 Ağustos Mesajı 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıldönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Çıralı mesajında, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferimizin 101. yılını kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” dedi. 

Karaca “Fethiye’ye Üçüncü Plajımızı Kazandırmanın Onurunu Yaşıyoruz”

Fethiye Belediyesi Akmaz ve Karaot'un ardından Çalış'a da bir halk plajı kazandırdı. Çalış Halk Plajı'nın açılış töreni, yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Onur Konuğu İlber Ortaylı Oldu

Marmaris’te 20 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Kitap Günleri’nin onur konuğu ünlü Tarihçi ve Yazar İlber Ortaylı oldu.

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nden LGS birincilerine büyük destek

Ülkeye ve insanlığa katkı sağlayacak başarılı gençlere de destek olmayı misyon edinen Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, LGS’de tam puan alan öğrencilerimizi maddi desteğiyle onurlandırdı. 

Şimşeklerde İki Ayrılık

Fethiyespor, yeni sezon için transfer çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. Şimşeklerde Burak Başkaya ve Onur Taha Takır ile yollar ayrıldı.

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın “Babalar Günü” Mesajı

Yüreğiyle, fedakarlığıyla ömrünü ailesinin huzuruna, mutluluğuna, refahına adayan, hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyorum.

Büyük İşçi Direnişi 53. yılında

Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük işçi direnişi olan 15-16 Haziran direnişinin 53. Yılında açıklama yapan,  DİSK Genel iş Muğla 2 Nolu Şube Başkanı Yücel Avcı “15-16 Haziran 1970’de büyük bir direnişle haklarına, geleceklerine ve demokratik talep ve tercihlerine ipotek konmak istenen işçilerin mücadelesi, o onurlu geçmişle bugün de sürüyor, bundan sonra da sürecektir” dedi

GÜNGÖR BERK YENİ KİTABINI TANITTI

Fethiye’nin tanınmış simalarından emekli maden mühendisi, Güngör Berk’in  ‘Neler Oldu Bize?’ adlı yeni kitabının imza günü Onur kurulu üyesi olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi’nde gerçekleşti.

PROF. DR. HAMİT YOKUŞ'A BESTE YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ VERİLDİ

Besteciler, Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği Derneği (BESOM) tarafından düzenlenen - Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna, erişilmesi Atatürk tarafından hedef gösterilen çağdaş müzik eğitiminde ve dinletilerde kullanılmak amacıyla açmış olduğu - 100. Yıl Piyano İçin Çocuk Parçaları Beste Yarışması Final Konseri 19 Mart 2023 tarihinde CSO ADA Ankara Mavi Salon'da gerçekleştirildi.

"DÜNYA YÜZÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY KADININ ESERİDİR.”

8 Mart 1857'de ABD'de 40 bin dokuma işçisi kadın çalışma saatlerinin 16 saatten 10 saate indirilmesi, ücretlerinin ve çalışma koşullarının düzeltilerek insan onuruna yakışır hale getirilmesi talebiyle bir grev başlattılar. Polisin saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve ardından çıkarılan yangında fabrika önüne kurulan barikatlar nedeniyle kaçamamaları sonucu 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kadın katıldı.

ÖĞRETMENLERDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Eğitim İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkıyoruz diyerek Eğitim İş Sendikası'na üye öğretmenler sosyal haklarının verilmesi istemi ile bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

TORUNOĞULLARI AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Bünyesinde Orka Otellerini de barındıran Orka Şirketler Grubunun Kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı Faik Torunoğulları 84 yaşında hayatını kaybetti. Hacı Faik Torunoğulları’nın Fethiye Merkez Yeni Camiindeki cenaze merasimine turizm, sanat, spor ve iş dünyası ile bürokratların yoğun katılımı oldu. 

KARAÇULHALILAR TRT MÜZİK’DE

Karaçulhalılar, Önür ve Umut Sülünoğlu sunumundaki Zamâne Türkü programında birbirinden eşsiz eserleri seslendirdi.

BAŞKAN OTGÖZ’DEN MUHTARLAR ONURUNA YEMEK 

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle muhtarları ile düzenlenen yemekli programda bir araya geldi.

KENDİNİ BAŞKOMİSER SANAN ŞAHIŞ, LOKANTADA HESABI ÖDEMEDİ SONRASINDA YAKALANDI

Kendisini başkomiser olarak tanıtan şahıs yemek yediği lokantada gelen hesap adisyonuna “Başkomiser Onur” yazıp ayrılınca şikâyet üzerine yakalandı.

FETHİYE LOKMAN HEKİM ZİRVE SPOR KULÜBÜ ONURSAL BAŞKAN KAYMAKAM ALPER BALCI İLE SEZONU AÇTI

Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig’de sahaya çıkacak Fethiye Lokman Hekim Zirve Spor Kulübü kadrosu sezon açılış yemeğinde bir araya geldi. Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın da katıldığı sezon açılış yemeğinde Fethiye Lokman Hekim Zirve Spor Kulübü sporcuları, antrenörleri, yönetim kadrosu ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve kulüp sponsorları Bahçeşehir Koleji sahibi İbrahim Erdem, Ekoltaş Mermer sahibi Harun Günay yer aldı.

ARIKAN,’’ DÜNYA GENELİNDE ALTINDA BİR ARTIŞ VAR’’

Döviz kurunda yaşanan artış, altına da yansıdı. Dolar kurunun artmasından dolayı gram altın 1000 lira seviyesini aştı. Altın fiyatlarında ki artış hakkında konuşan Mücevher Uzmanı Onur Arıkan, dünya genelinde bir artış olduğunu söyledi.

MUĞLA’DA BABASININ BAYRAĞINI TAŞIYAN 63 KADININ BAŞARI HİKAYESİ TÖRENLE TANITILDI

Muğla’da işini babasından devralarak sürdüren 63 kadının başarı hikâyesinin kitap, film ve sanal ortamda anlatıldığı ‘Babalar ve Kızları’ projesi görkemli bir törenle tanıtıldı. Muğla Odaları ve Borsası’nının desteğiyle TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 2020 yılında başlatılan projenin tanıtım gecesine Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ onur konuğu olarak katıldı. Törende projede yer alan kadın girişimcilere ve destekçilerine belge ve kitap takdim edildi. Projeye Fethiye ve Seydikemer’den katılan kadın girişimcilere belge ve kitapları, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı tarafından verildi.

YÖRESEL LEZZETLER HALKLA BULUŞTU

Fethiye Yöresel Dans Festivali, Beşkaza Meydanı’nda başladı. Festival kapsamında birçok yöresel yemekler yapılarak halka ikram edildi.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA İFTAR

Muğla Valisi Orhan Tavlı Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde Kazı Ekibi, İşçiler ve Gençlerle iftarda bir araya geldi.

KÖY ENSTİTÜLERİ SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

‘Kuruluşunun 82. Yılında Eğitim Onurumuz Köy Enstitüleri’ panel ve dinletisi Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tazelenme Üniversitesi, Muğla Sanatseverler Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğinde Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlendi.

HAZIRLIKLAR RAMAZAN BAYRAMI’NA

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizm sezonunun açılmasını bekleyen işyerleri tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi. Tüm hazırlıklarını Ramazan Bayramı’na göre yapan turizmciler bayramdan sonra piyasaların hareketleneceğini düşünüyor.