Tüketim Haberleri

Tüketim Haberleri

Fethiye’de Alabalığa Yoğun İlgi

Fethiye’de kilosu 120 liraya satılan alabalığa, yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Başkan Taşar, “Sürekli akaryakıta zam gelmesini doğru bulmuyoruz”

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV zammı ile benzin fiyatı ve motorin fiyatları güncellendi. ÖTV tutarları motorinde ve 95 oktan benzinde litre başına 5'er lira, LPG'de ise 4 lira artırıldı. Akaryakıt fiyatlarındaki Özel Tüketim Vergisi zammı sonrası Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar FRT TV’ye konuştu.

Benzin ve Motorine Rekor Zam

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. Benzin ve motorine litrede yaklaşık 6 lira zam geldi.

Elektriğe yüzde 50'ye varan zam geldi!

1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle elektrik tarifelerinde değişikliğe gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından paylaşılanlara göre elektrik tüketiminde büyük bir zam yapıldı. Ay sonunda faturaya yansıyacak olan tutarlar paylaşıldı. 

Erdoğan: " Doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz vereceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz."dedi.

KIZILAY’DAN AFETZEDELERE 70 MİLYON DEĞERİNDE ALIŞVERİŞ KARTI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Kızılay, deprem bölgesindeki illerde kalan ya da farklı illere tahliye edilen vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için ilk etapta toplam 70 milyon değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak.  

ELEKTRİK TÜKETİM FATURALARINDA “AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELE” FARKINDALIĞI 

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından küresel ölçekte düzenlenen “16 Günlük Aktivizm - Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası” kapsamında elektrik faturaları üzerinde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Acil Yardım Hattı’nın iletişim bilgilerini içeren özel faturalarla farkındalık yarattı.

ARSAL, SAĞLIKLI MARKET ALIŞ VERİŞİ YAPTI

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV takipçileri için sağlıklı market alış verişi yaptı. Alışveriş sırasında Arsal, meyve tüketiminin altını çizdi.

VATANDAŞIN TERCİHİ ÜRETİCİ PAZARI

Fethiye’de kurulan ‘’Üretici Pazarı’’ olarak da bilinen Cuma Pazarı, taze ürünleri ve uygun fiyatları ile üretici ile vatandaşı buluşturuyor. Birinci elden ucuz ve kaliteli ürene ulaşan vatandaşlar ise Fethiye bölgesinde Üretici Pazarı’nı tercih ediyorlar.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL’DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

BAYRAMDA BESLENMEYE DİKKAT!

Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili Uzman Diyetisyen Gamze Arsal ile okuyucularımız ve izleyicilerimiz için konuştuk. Uzman Diyetisyen Gamze Arsal Kurban Bayramı’nda et tüketiminin fazla olacağını ve bayramda kurban etimiz kesildiği zaman hemen tüketmememiz gerektiğini ifade etti.

Başkan Çıralı’dan ‘elektrik zamları geri çekilsin’ çağrısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, zar zor ayakta kalabilen işletmelerin tüketim maliyetini karşılayacak gücü kalmadığını belirterek, elektriğe yapılan yüksek zam oranın geri çekilmesi için çağrıda bulundu. Yüksek elektrik maliyetlerinin işletmenin net karını azaltmakla kalmayacağını vurgulayan Başkan Çıralı, birçok işletmenin küçülmeye giderek işçi çıkarmaya devam edeceğini ve en nihayetinde artan maliyeti tüketiciye yansıtmak zorunda kalacağını söyledi.

Sigara ve alkole rekor zam

Hem alkollü içecekler hem de sigaranın Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yüzde 47,4 zam yapıldı. Bu artış, sigara ve alkolde olağanüstü fiyat artışına neden olacak.

AYDEM Perakende ve Gediz Perakende tasarruf sağlayan enerji izleme ürünlerini tanıttı!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, verimlilik odaklı teknolojik ürünleriyle, işletmelerin enerji yönetimi ihtiyaçları için katma değer sağlayan dijitalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Kurumsal müşterilerinin, elektrik tüketimlerini her zaman, her yerde gerçek zamanlı izleyerek kayıt altına almasına imkan veren Aydem ve Gediz Perakende, şirketlerin enerji tüketimlerinin raporlamalarını da sağlayan yeni enerji izleme ürünlerini tanıttı.

Sıfır otomobil alacaklara müjde!

Otomobillerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren matrah değişikliği bugünden itibaren uygulanacak. Yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki matrah limiti 130 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi. Sıfır araçlara yansıyacak olan ÖTV indiriminin ikinci el piyasasını düşürmesi bekleniyor.

Diyetisyen Arsal’dan Kurban Bayramında Beslenme Tavsiyesi

Diyetisyen Gamze Arsal, Kurban Bayramı öncesi et tüketiminin kontrolü konusunda uyarılarda bulundu.

Yaz aylarında beslenmeye dikkat!

Yaz mevsiminin başlamasının ardından sıcaklarında artması ile birlikte diyetisyenler beslenme konusunda uyarıyor. Sıvı tüketiminin önemli olduğuna dikkat geçen Diyetisyen Gamze Arsal, “Yaz ayları başladı ve çok terliyoruz, terlediğimiz zaman sadece su değil mineral kaybımızda oluyor. O yüzden günde 3 litre su içmemiz lazım” dedi.

Oruç sonrası beslenmeye dikkat!

Pandemi süreci ve kapanma dönemi sebebi ile bir bayram geleneği olan aile ve akraba ziyaretlerinin yapılamayacağı, Ramazan Bayramında oruçtan çıkılırken kontrolsüz tatlı tüketimi ya da aşırı beslenme hareketsizlik sebebiyle daha tehlikeli bir hal alacak. Beslenme ve diyet uzmanı Yasemin Çakır, “hareketsiz kaldığımız bir döneme denk gelen Ramazan Bayramında kontrolsüz beslenme ve aşırı tatlı tüketimine her zaman olduğundan daha fazla özen göstermeliyiz. Bayramda bedeninizi tatlı yiyerek yormayın” dedi.

Milletvekili Erbay, meclise iki ayrı kanun teklifi verdi

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, çiftçilerin kullandığı mazot ve gübredeki Özel Tüketim Vergisi’nin kaldırılması ve KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne iki ayrı kanun teklifi verdi. 

Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 4 Nolu Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, zincir mağazaların elektrikli ve elektronik dayanaklı tüketim mallarını satması ile Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu gündeme geldi. Zincir mağaza ve otopark sorunu konularında göreve geldikleri ilk günden bu yana kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirterek üyelere seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Sizde, bizimle birlikte tüm platformlarda bu sorunu dile getirin, hep birlikte hareket edelim ve sorunların çözümü konusunda geniş bir kamuoyu yaratalım.” dedi.

Marmaris Belediyesi Kaynak Sularını Analiz Ettirdi

Marmaris Belediyesi’nin yaptırdığı analizde kaynak sularıyla ilgili ‘insani tüketim açısından uygun değildir’ raporu çıktı.