Tutar Haberleri

Tutar Haberleri

Başkan Taşar, “Sürekli akaryakıta zam gelmesini doğru bulmuyoruz”

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV zammı ile benzin fiyatı ve motorin fiyatları güncellendi. ÖTV tutarları motorinde ve 95 oktan benzinde litre başına 5'er lira, LPG'de ise 4 lira artırıldı. Akaryakıt fiyatlarındaki Özel Tüketim Vergisi zammı sonrası Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar FRT TV’ye konuştu.

Akaryakıtta ÖTV tutarları arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta ÖTV tutarları arttı. Fethiye’de benzinin litresi 35 lira 06 kuruş oldu.

Elektriğe yüzde 50'ye varan zam geldi!

1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle elektrik tarifelerinde değişikliğe gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından paylaşılanlara göre elektrik tüketiminde büyük bir zam yapıldı. Ay sonunda faturaya yansıyacak olan tutarlar paylaşıldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI! 2023 YILINDA YENİ ASGARİ ÜCRET 8500 TL OLDU

Türkiye'de nefeslerin tutulduğu asgari ücrette görüşmeler sona erirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret tutarını resmen açıkladı.

TUTAR VE DİREK ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜ

Nuri Şahin Turizmin düzenlediği bir turda tanışan, aşklarını muhteşem bir düğünle taçlandıran Nurgül Tutar ve Mehmet İrfan Direk çifti Esenköy düğün salonunda gerçekleşen düğün töreni ile dünya evine girdi.

MOTORİNDE 1.5 TL İNDİRİM BEKLENİYOR

Dünya’da yaşanan gelişmeler sonrası brent petrol fiyatlarına ki hareketlilik sonucu ülkemizde 30TL’yi aşan motorin fiyatına indirim haberi geldi. Edinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1.5TL tutarında indirim yapılacak. Benzin ve LPG fiyatlarında ise değişiklik yaşanması beklenmiyor.

SURİYELİ İŞÇİ CİNSEL SALDIRIDAN TUTUKLANDI

İnşaatta çalıştığı öğrenilen Suriyeli işçi yoldan geçmekte olan bir kadını kolundan tutarak inşaatın içerisine çekmeye çalışarak taciz girişiminde bulundu. Olayı haber alan mahalleli Suriyeli işçiye meydan dayağı attı.

TACİZE YELTENEN SURİYELİYE MEYDAN DAYAĞI

İnşaatta çalıştığı öğrenilen Suriyeli işçi yoldan geçmekte olan bir kadını kolundan tutarak inşaatın içerisine çekmeye çalışarak taciz girişiminde bulundu. Olayı haber alan mahalleli Suriyeli işçiye meydan dayağı attı.

GİRGİN: KUR KORUMALI SOYGUN

Geçtiğimiz hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bankacılık Hakkında Torba Kanun Teklifi görüşüldü. Bu hafta TBMM Genel Kurulu’na gelme ihtimali olan teklif ile ilgili komisyonda konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin torba teklifi “İktidar mevcut sorunların belkemiği olan ekonomik buhranın üstesinden gelecek bir ekonomik model ortaya koyamıyor. Önümüze getirilen torbalarda günü kurtarma hamleleri görüyoruz. Bu hamleler inandırıcı hedeflerden, tutarlı bir rotadan yoksun olduğu için hiçbir derde derman olmuyor. Bu teklif de günü kurtarma hamlelerinden biri” şeklinde tanımladı.

120 milyon TL’lik büyük ikramiye çeyrek bilete çıktı

Sisal Şans tarafından 31 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye çeyrek bilete çıktı. Milli Piyango yılbaşı çekilişinde bugüne dek verilen en yüksek ikramiye olan 120 milyon TL, 9 8 7 6 0 6 6 numaralarına isabet etti. Satılan tek çeyrek biletin sahibi 30 milyon TL’lik ikramiye kazandı. Amorti çıkan numaralar ise 4 ve 5 oldu.

Milletvekili Gökcan’dan Yeni Yıl Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “İktidarımız döneminde Muğla'mıza 23 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Son 4 yılda çeşitli Bakanlıklarımızdan; yaklaşık 8 milyar TL kaynak kullandık. 2022 yılında da hem Muğla’mızın hem de ülkemizin gelişmesi kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

2022 Mtv Artış Oranında İndirim

Yılbaşından itibaren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) uygulanacak artış oranı belli oldu. Daha önce 2022 yılı MTV artış oranı 36.2 olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkisini kullanarak yeniden değerleme oranında yüzde 11,2'lik indirime gitti. Düzenlemeyle birlikte en düşük MTV tutarı 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek MTV tutarı ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıkmış oldu. Eylül ayı istatistiklerine göre Muğla genelinde belirlenen 549 bin 826 araç sahibinin merakla beklediği haber geldi. Yılbaşından itibaren geçerli olacak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yeniden değerlenme oranı yüzde 25 olarak belirlendi.

Kaymakam’a kitabını hediye etti

Fethiyeli Yazar Sevim Tutar Arıcak, gerçek yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak yazdığı “Kayınvalidemin Yorganı” ve yine gerçek bir hayat hikayesi olan “Belizar” adlı iki yeni kitabını, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret ederek hediye etti.

Fethiyeli Yazar Arıcak kitaplarını Ankara'da imzaladı

Ankara İzan Yayınlarının Kızılay'daki düzenlediği imza etkinliğine Fethiyeli yazar ve aynı zamanda Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak basımı gerçekleşen üç kitap için toplu imza töreni gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği imza töreninde yazar Sevim Tutar Arıcak zaman zaman kitapta yer verdiği şiirleri dinleyenlere seslendirdi.

Dinçel, “Taraftarımızı tam kadro istiyoruz”

Fethiyespor, deplasmanda Trabzon ekibi Ofspor’u Serhan Yılmaz, Nurettin Çakır ve Ali Han Tuncer’in attığı goller ile 4-0 yendi. Maçın ardından FRT TV’ye özel açıklamalarda bulunan Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, “İlk yarı istediğimiz skoru yakaladık. İkinci yarıya avantajlı başladık ve kontrolü elimizde tutarak bu skoru elde ettik” dedi.

Muğla Oda ve Borsa Başkanları Ticaret Bakanlığında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlik üyesi oda ve borsalar tarafından orman yangınları nedeniyle toplanan toplam 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çekinin, Ankara'da düzenlenen törenle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer'e verildiği törene katılmak için Ankara'ya giden Muğla'nın oda ve borsa başkanları T.C. Ticaret Bakanlığını ziyaret etti.

TOBB Orman Yangınları İçin 50.5 Milyon TL Bağışladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlik üyesi oda ve borsalar tarafından orman yangınları nedeniyle toplanan toplam 50 milyon 573 bin 366 TL tutarındaki yardım çeki, Ankara'da düzenlenen törenle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer'e verildi. Yardım çekinin verilmesi törenine Muğla'daki TOBB üyesi odaların ve borsanın başkanları da katıldılar.

İstikrarsızlık üreticiyi vurdu

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, üreticilerin zor durumda kaldığını söyleyerek, bir basın açıklaması paylaştı. Başkan Tezcan açıklamasında, “Her yıl bir önceki yılı mumla arayan üreticilerimiz hükümetin tutarsızlığı yüzünden zor durumda” dedi.

Girgin: “Öğrencilerin barınma sorununu barınma ve temel eşya desteği ile çözeceğiz”

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu hakkında bir kanun teklifi verdi. Girgin, “Öğrencilerin barınma sorununu uzun vadede sosyal devlete yaraşır yurtlarla çözeceğiz. Ancak şu an bir barınma krizi yaşanmaktadır. Bu barınma krizinde, kendisine yurt tahsis edilemeyen öğrencilerimize her ay asgari ücretin yarısı tutarında barınma desteği vermeliyiz. Bu da yetmez, üniversiteye yeni başlayanlara bir defaya mahsus olarak, bir asgari ücret tutarında temel eşya desteği verilmelidir” dedi.

Tüketici kredilerine yeni düzenleme

BDDK, tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırını, kredi tutarı 50 bin TL'nin üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirdi.

Arıcak, “İki kitabımda yaşanmış bir hayat hikayesi”

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak 'Beni Bana Bırakın' kitabının ardından, iki yeni kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak adlı ‘Belizar’ ve ‘Kayınvalidemin Yorganı’ adlı iki kitabını okuyucuları ile buluşturdu.

Nursel Özdemir’de oyun grupları da başladı

Nursel Özdemir Kurumları bünyesinde çalışmalarını sürdüren Elit Nursel Özel Eğitim ve Reh. Merkezinde oyun grubu da başladı. Hepimizin bildiği gibi çocuklar oyunla öğrenir oyunla kendini ifade eder. Bu yüzden oyunlar çocuğun hayatında önemli bir yer tutar.

Aydem Yenilenebilir Enerji, 750 milyon dolarlık yeşil tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi

Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Eurobond tahvilini başarıyla gerçekleştirdi. Şirket, 5,5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı yaparken faiz oranı yüzde 7,75 oldu.

Beni Bana Bırakın okuyucuları ile buluştu

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak “Senden Sonra” kitabının ardından, “Beni Bana Bırakın” kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak “Beni Bana Bırakın” adlı şiir kitabını okuyucuları ile buluşturdu. 

PTT önünde 1100 TL kuyruğu

Tam kapanma nedeniyle sosyal yardım programı adı altında vatandaşlara verilen 1100 TL tutarındaki paralar PTT ve ilgili banka şubelerine yatırılınca vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Fethiye’de PTT merkez şube önünde toplanan vatandaşlar, “Keşke diğer şubeler açık olsaydı burada fazla insan kalabalığı olmazdı” diye konuştular. 

Emeğin ve kutsal alın terinin günü kutlu olsun

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla “Yaptığımız ve yapacağımız her hizmette, emekçi kardeşlerimizin döktüğü alın terini her şeyin üzerinde tutarak, Bodrum’un tüm değerlerini ve güzelliklerini onlarla birlikte büyüteceğiz. Emeğin ve kutsal alın terinin bayramı kutlu olsun” diyerek yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Proje tamamlandığında bölge turizmi ve tarım artı değer kazanacak

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’i ziyaret eden AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Eşen Çayı üzerine yapılması planlanan Patara Köprüsü Yapımı Projesinin yatırım programına alınması talebinde bulundular. İki farklı ilçeyi bir birine bağlayacak 10 Milyon TL tutarındaki proje tamamlandığında bölge turizminin ve tarımının artı değer kazanması bekleniyor

Fethiyespor şampiyonluğu kovalayacak

3. Lig 2. Grup’ta zirve mücadelesini sürdüren Fethiyespor, Ceyhanspor önünde 3 puanı 3-0’lık galibiyetle alırken; lacivert beyazlıların şampiyonluğu kovalamaya devam edeceği bildirildi. Başkan Esat Bakırcı, “Tüm maçlarımızı galibiyetle kapatmak istiyoruz” derken, Teknik Direktör Bahri Kaya da “Heyecanımızı ne kadar yüksek tutarsak, sonuca o kadar daha kolay ulaşacağız” ifadelerini kullandı. 

Gökcan, “Bir çok alanda başarı öykülerine imza attık”

AK Parti Muğla Milletvekili Gökcan: “Muğlamız ve sevgili hemşerilerimiz için zaman ve mekan tanımadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede; İktidarlarımız döneminde Muğla'mıza 21 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Sadece son 2,5 yılda çeşitli Bakanlıklarımızdan; yaklaşık 6 milyar TL kaynak kullandık. 2020 yılı Muğlamıza yatırımlar açısından oldukça verimli bir yıl oldu. 2021 yılında da hem Muğlamız hem de hemşerilerimiz için her alanda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk-İş'ten TÜİK'in asgari ücret önerisine tepki

Türk-İş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda paylaştığı bekar bir işçinin asgari geçim tutarlarının ülke gerçeklerini yansıtmadığını kaydetti. Türk-İş, TÜİK'in açıkladığı rakamı beklentilerin altında buldu.