Ülke Genelinde Haberleri

Ülke Genelinde Haberleri

Fethiye’de Oy Verme İşlemi Sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar oy verme işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Okullarda seçim dolayısıyla yoğunluk olduğu gözlemlendi.

Cumhur ittifakı yerel seçim için Anlaştı Fethiye’de aday MHP’den

Seçime ülke genelinde Cumhur ittifakı olarak giren AKP ve MHP, il ve ilçelere göre adaylarını belirliyor. Fethiye'de ise AK Parti'den bir adayın çıkması beklenirken, Cumhur ittifakının adayını MHP'den çıkaracağı açıklandı.

Fethiye'de öğretmenler günü ilgi ile izlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda ilk olarak çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Fethiye’de Öğretmenler Günü kutlanacak

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de çeşitli program ve etkinlikle kutlanacak.

Fethiye’de odun ve kömür satışları arttı

Ülke genelinde havaların soğuması ve kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle beraber vatandaşlar kış hazırlıkları yaparak kömür ve odun almaya başladı. 27 yıldır kömür ve odun satışı yapan Uludağ Odun Kömür şirket sahibi Soner Uludağ, Fethiye’de havaların soğumasıyla birlikte kömür ve odun satışlarında hareketlilik olduğunu söyledi.

TURGET'ten kahvaltı etlinliği

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinde, Eski Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, bölgemizdeki ve ülke genelindeki görme engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorluklar, gerek yasa düzenleyicileri, gerekse yerel yönetimler tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, görme engellilerin güvenli bir şekilde sokaklarda, sosyal hayatın içinde olmaları için yapılması gerekenler konuşuldu.

Fethiye İlçe Teşkilatından Anlamlı Etkinlik

İyi Parti il ve ilçe teşkilatları, ülke genelinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tüm teşkilatlarda eş zamanlı olarak İlköğretim Haftası dolayısıyla Andımız okundu. 

30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’de Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı coşkusunun 101 yıllık gururu, Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayıp, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam etti.

Meteoroloji uyardı: Eyyam-ı bahur gidiyor yağışlar geliyor! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı son hava durumu raporu yayımlandı. Ülke genelinde etkili olan sıcak havalar yerini sağanak yağışa bırakıyor.

Kavurucu Sıcaklar Etkisini Gösteriyor

Türkiye'de Temmuz ayıyla birlikte ülke genelinde sıcaklıklar tavan yaparken Muğla’da El Nino etkileri artmaya başlıyor. Afrika üzerinden gelmesi beklenen sıcak hava dalgası ile önümüzdeki günlerde rekor sıcaklıkların görüleceği belirtiliyor.

Fethiye’de YKS ilk oturumu başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de başladı.

Ülke Genelinde Oy Verme İşlemi Başladı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için oy verme işlemi başladı. Fethiye’de sabah saatlerinden itibaren seçmenler, sandık merkezlerine giderek oylarını kullanıyorlar. 

Zeytinyağı Üreticilerine MİTSO’dan Destek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında ülke genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Oda/Borsalar ile mesleki eğitim merkezlerinin ortak çalışmasını sağlamak amacıyla yapılan protokol gereğince oda üyelerinin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile MİTSO işbirliğinde protokol imzalandı.

MEMLEKET PARTİSİ, CUMHURBAŞKANI ADAYINI BELİRLEMEK İÇİN SEÇİM YAPTI

Genel Başkan’ı Muharrem İnce’nin olduğu Memleket Partisi, siyaset gündeminde bir ilke imza atarak ülke genelinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ön seçim yaptı.

TOBB, DEPREM YARALARININ SARILMASI İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve son bir asırda yaşanan en büyük deprem felaketinin yaralarının sarılması amacıyla ülke genelinde yardım kampanyası başlattı. 

FETHİYE VE SEYDİKEMER’DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle Fethiye ve Seydikemer’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

BERBER VE KUAFÖRLER İÇİN YENİ KARAR!

Ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde alınan karar 1 Temmuz 2023’e ertelendi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de bir dizi program ve etkinlikle kutlanacak. 

KAYMAKAM BALCI, ULUSAL HANE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, ülke genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ulusal Hane Ziyaretleri programı kapsamında vatandaşları evlerinde ziyaret etti. 

ULUSAL HANE ZİYARETLERİ BAŞLADI

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, ülke genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ulusal Hane Ziyaretleri programına başladı. Bu kapsamda Menteşeoğlu Mahallesi’nde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Kaymakam Balcı, vatandaşların sorunlarını dinledi.

MUĞLA'DA MANSUR YAVAŞ HEYECANI

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı'nca yapılan açıklamada Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanlığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı göreve davet etmesi bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da büyük bir heyecan yarattığı belirtildi.

Akut ekipleri aldıkları eğitimlerle doğal afetlere hazır

AKUT Arama Kurtarma Derneği, ülke genelinde yaşanabilecek her türlü doğal afete karşı hazır olabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla'da Geleneksel Atatürk Koşusu'na Yoğun İlgi

Türkiye’nin en eski atletizm gelenekleri arasında yer alan ve ülke genelinde 27 Aralık 1919 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi nedeniyle yapılan Büyük Atatürk Koşusu, Muğla'da da koşuldu.

Ünal, “Yangın söndürücülerin bakımı önemli”

Ülke genelinde meydana gelen ormanlık yangınlarında yangınla mücadelede öne çıkan unsurlar hakkında FRT TV mikrofonlarına konuşan Sadim işletme sahibi İsmail Hüseyin Ünal, “Bu tedbirlerin en başında doğaya saygılı olmak, doğayı kirletmemek, yangın hakkında bir bilince sahip olmak ve bu bilince göre davranmak gelir. Düzenli aralıklarla yapılan tatbikat ve eğitim insanların daha bilinçli müdahale etmesini sağlar” dedi.

Muğla’da öğrencilerin kiralık ev bulamaması mizah oldu

Ülke genelinde kira fiyatlarının artmasının ardından Muğla’da sosyal medya fenomeni Murat Meral, mizah içerikli hazırladığı videosu ile kiralık ev bulmakta zorlanan öğrencilerin durumuna dikkat çekti. Videoyu çok sayıda kullanıcı beğenirken kısa sürede de izlenme rekorları kırdı.

Öztürk, "Devletimiz milletimizin yanında"

AK Parti Fethiye İlçe Başkanlı aylık basın toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında olağan durumlar değerlendirildi. Ülke genelinde ormanlık alanlarda çıkan orman yangınları hakkında açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, "Afet üzerinde siyaset olmaz. Devletimiz milletimizin her zaman yanındadır" dedi.

Kulaç, “Yangın sigortasını herkesin yaptırması gerekiyor”

Ülke genelinde ve Muğla bölgesinde çıkan yangınlardan ders çıkarılması gerektiğine vurgu yapan sigorta şirketleri olası bir felaketin yaşanmadan önce önleminin alınması gerektiğine değindi. Yangın sigortasının ileri derecede önemli olduğuna dikkat çeken KMS Sigorta ve aracılık hizmetleri Fethiye Şubesi sahibi Saniye Kulaç, “Yangın sigortası kesinlikle çok önemli… Yangın sigortası olsaydı hepsi hiçbir hasarına bu kadar üzüleceğini düşünmüyorum, tamam tabi ki insanların evleri yıkılmış, yanmış çok üzülmüş olabilirler ama sigorta şirketleri tamamını karşılayacak en azından içleri biraz daha rahat olacaktı” dedi.

Çoban, “Öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin”

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Okulların yeniden yüz yüze eğitime açılmasıyla bir basın açıklaması yayınlayan İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Ülke genelinde 18 milyon civarında öğrencimiz nihayet yüz yüze eğitimle buluşuyor. İlk ve orta öğretim kurumlarımız, sağlanan olanaklar ölçüsünde hazırlıklarını yapabilirlerken, özellikle son aylarda yine artan pandemi tehlikesi nedeniyle veliler, haklı olarak eğitim öğretim sezonunu adeta diken üstünde karşılıyor” dedi.

AK Partili Özkan için İyi Partililer’den suç duyurusu!

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın Beyaz TV’de katıldığı bir programda kullandığı, “İYİ Parti malum olduğu üzere kasetlerle, kongrelerle MHP’yi dizayn etmeyi başaramayan, FETÖ’nün kurduğu bir partidir.” sözlerine karşılık, İYİ Parti teşkilatları; ülke genelinde suç duyurunda bulundu.

Fethiye’de Zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı coşkusunun 99 yıllık gurur, Kaymakamlık Binası Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayıp, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajlarının okunması, Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve Şiirlerin okunması ile son buldu. Çelenk sunma töreninin ardından Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ve Per. Atğm. Adil Emin Kaya tebrikleri kabul etti.