Fethiye'de Çanakkale Şehitleri Unutulmadı

Fethiye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

18 Mart 1915 tarihinde Türk askeri tüm dünyada devam eden 1. Dünya Savaşı'nda unutulmaz bir destan yazdı. Stratejik bir geçiş noktası olan Çanakkale Boğazı'na girmek isteyen İtilaf Devletleri büyük bir bozguna uğratıldı. Büyük zaferin 109. yıl dönümünde tüm kahramanlarımızı anmak için tören ve çeşitli etkinlikle düzenlendi.
Fethiye’de gerçekleştirilen ilk tören, Uğur Mumcu Anıtı Parkı Şehitler Anıtı’nda çelenk sunumu ile gerçekleşti. Akabinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

Çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ile Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Şehit kardeşi Elif Nalbantoğlu ve şehit kızı Ada Pehlivan günün anlam ve önemini belirten şiir okudu.
Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a Türk Bayrağı hediye etti.

Fethiye'de Çanakkale Şehitleri Unutulmadı
Törene Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Cumhur İttifakı (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, STK Temsilcileri, kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Namık Ünal, törende gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Aziz şehit ailesi kardeşlerim ve kahraman gazi arkadaşlarım 18 Mart Türk kahramanlığının muhteşem örnekleriyle Türk’ü zaferlerini bize öğreten, tarihimizin yazılmasında çok büyük emekleri bulunan, vatan savunması ve bağımsızlığın koruma yolunda canlarını seve seve feda eden, aziz şehitlerimizi saygı ile anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu gün buraya gelen siz değerli dostlarımızın, şehitlerimizin kıymetini bilenler olarak hepinize hoş geldiniz diyorum. 
Türk milletinin tarihi insanlık tarihi kadar eskitir. Türkler bu zaman zarfında hiçbir milletin egemenliğinin altında kalmamıştır, milletimiz zaman zaman zor anlar yaşamış düşmanların öldü dediği anda Türk milleti mucizeler yaratarak devlet olmuştur. Büyük millerimizin varından büyük kahramanlar çağ açar. Devlet kuran büyük insanlar çıkmıştır. Yakın tarihimizde, Çanakkale destanı yazılmıştır. Düşman devletlerin her türlü imkân ve gücüne karşı büyük komutan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları tarafındaki yer alan Türk milleti Çanakkale geçilmez destanını yazmıştır.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN