Fethiye Gaziler ve Şehitler Derneğinden 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 7. yıldönümü nedeniyle Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden açıklama yapıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

“15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz” diyen dernek başkanı emekli astsubay ve Kıbrıs Gazisi Namık Ünal “15 Temmuz 2016 gecesinde, milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan hain bir darbe girişimi, milletimizin kahramanca mücadelesi sonucunda engellenmiş, ülkemiz ve devletimiz tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini yaşamıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve unutturmamak hepimizin en önemli sorumluluklarından olmalıdır.

15 Temmuz gecesi; ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını, yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Milletimiz 15 Temmuz gecesi, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, vatanımızı ve devletimizi darbecilere çiğnetmemiştir. 15 Temmuz’da şehitlerimiz ve gazilerimiz; cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Milletimiz; ülkemizin bekası için fedakârca bir direniş göstererek  fetö denilen terör örgütünün hain planına engel olmuştur.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk Milletinin kurtarıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak inanıyoruz ki; 15 Temmuz 2016  hain darbe girişimi  ile ilgili olarak gizli kalmış bir çok husus bir gün mutlaka ortaya çıkacaktır. 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesindeki önemli isimlerden birisi olan Kahraman asker Astsubay Kıdemli Başçavuş Şehit Ömer Halisdemir; başta olmak üzere hain darbe girişimine karşı İstanbul’da, Ankara’da ve Marmaris’te canlarını feda eden kahraman polislerimizi  ve vatanımıza sahip çıkarak canlarını feda eden tüm kahraman vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi. 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN