Genel

Genel Haberleri

Deprem Bilimci Prof.Dr Naci Görür'den Fethiye depremi açıklaması

Deprem Bilimci Prof. Dr Naci Görür, dün akşam saat 20.33’de Fethiye’de meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem ile ilgili detayları açıkladı. 

Baykuş, güven tazeledi

Fethiye Gazeteciler Derneği Olağan Genel Kurulu, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantı salonunda yapıldı. İki listenin yer aldığı seçimde mevcut başkan Osman Baykuş güven tazeledi

Gönül Erkin Son Yolculuğuna Dualar ile Uğurlandı

Fethiye esnaflarından Musa Cem Erkin'in annesi Fethiye'nin ilk eczacılarından Gönül Erkin, Fethiye Yeni Camii’nde kılınan cenaze namazında son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Çalış Gastronomi Şenliği İlgi Görüyor

Fethiye’de düzenlenen 11-20 Aralık arası Çalış Gastronomi Şenliği ve Sosyete Pazarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şenlikte esnaflar ve vatandaşlar Şenlik ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı.

Tescillenen Datça Nurlu Bademi coğrafi işaretli

Datça Nurlu Bademi coğrafi işaret alarak tescillendi. Tescillenen Datça Nurlu Bademi ile MUTSO’nun coğrafi işaretli ürün sayısı 7’ye, Muğla’nın coğrafi işaretli ürün sayısı 29’a yükseldi. 

Englısh Tıme’dan MUTSO Üyelerine İndirim

English Time Dil Okulları,  MUTSO ile imzalanan indirim protokolü kapsamında Oda üyelerine ve birinci derece yakınlarına yüzde 45’e varan indirim imkanı sunuyor.

Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Tebliği Yayınlandı

Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ ile sağlanan desteklerin başvuru ve ödeme tarihlerinde değişikliğe gidildi.

Bu Yıl İçinde Uygulanacak Olan Hayvancılık Desteği Uygulama Tebliği

2023 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No:2023/41) 26.11.2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.

Başkan Bakırcıya geçmiş olsun ziyareti

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, geçtiğimiz günlerde bel fıtığı operasyonu geçiren Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Bağımsız Emekliler Sendikası Üyelerinden Kaynaşma Kahvaltısı

Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla Şubesi, Fethiye Çilek Fırını’nda üyeleri için kaynaşma kahvaltısı düzenledi. Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla İl Başkanı Fahri Eryılmaz, günümüzdeki emeklilerin sorunu ile Bağımsız Emekliler Sendikası’nın amaçları hakkında mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

FTSO’da gemi yapım atölyesi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine inşa edeceği gemi yapım atölyesine ilişkin son gelişmeler FTSO’da gerçekleştirilen ‘Protokol Yürütme Kurulu’ toplantısında ele alındı.

Alzheimer Defneği’nde sağlık semineri

Prof. Dr. fikret Turan, Fethiye Alzheimer Derneği’nde yaşlılıkta kalp ve damar hastalıkları konulur bir seminer verdi. 

Aday adayı Yiğit, ziyaretlere devam ediyor

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Harun Reşit Yiğit, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor. 

Toplantı BODTO ev sahipliğinde gerçekleşti

TOBB GGK İl İcra Komitesi aylık olağan toplantılarını BODTO ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Çömlekçi Atatürk İlkokulu’nun açılış töreni

Hayırseverler Tarafından Bodrum’a Kazandırılan 44’üncü Okulun Açılışı Yapıldı Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum ilçesi Çömlekçi Mahallesinde Hayırsever Gaye Çarmıklı tarafından yaptırılan 1’i anasınıfı olan 6 derslikli Çömlekçi Atatürk İlkokulu’nun açılış törenine katıldı.

Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili uyarılarda bulundu

Yerbilimci Naci Görür, fay üzerinde bulunan 18 ile dikkat çekti. 7 ve üzeri büyüklüğünde depremin beklendiği şehirlerin fazlaca etkileneceği de vurgulandı. Görür, içlerinde Muğla’da olan 18 ili katıldığı programda saydı.

Başkan Akdenizli, Seydikemer’e Yön Veren Esnaf Kadınlarla Buluştu

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçede esnaflık yapan kadınlarla bir araya geldi. Kadınların taleplerini dinleyen Başkan Akdenizli, Seydikemer’i birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

Aday Adayı Selçuktan FTSO’yu Ziyaret

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Hikmet Selçuk, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Menteşe'de 'Gençler İşte' Projesi Başladı

Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü eş finansmanıyla yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” kapsamında Muğla’da 18 – 29 yaş arası gençlerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla “Menteşe’de Gençler İşte” (Youth at Work in Menteşe) projesi başlatıldı.

Toplam 6459 haber.