Genel

Genel Haberleri

Gaziantepli Tatlı Ustası Koç, “Baklava Konusunda Fethiye’de 1 Numarayız”

Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan baklava, asırlardır sofralarda şenleniyor. Mesleğe çocukluk yıllarında başlayan Gaziantepli Adem Aydın, 4 yıl önce Karaçulha Mahallesi Atatürk Bulvarı Zincirlikavak Mevkii No:40’ta Anteplioğlu Tatlı Dünyası’nı açtı ve kendine has lezzeti müşterilere sunuyor.

Başkan Dündar'dan Özel Eğitim Sorunlarına Çözüm Talebi

Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl başkanı Salih Dündar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri sorunlarına çözüm talebinde bulundu. Bu sorunların tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ortak olduğunu ve çözüm önerisi ile yapılacak düzenlemelerin özel eğitim alanında yenilikler yaratacağını dile getirdi.

Villa Kiralayanların Katıldığı Toplantıda İzdiham Yaşandı

Turizm amaçlı olarak konut kiralanmasına dair yönetmelik konusunda Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda düzenlenen toplantıya yoğun ilgi olunca birçok vatandaş içeriye giremedi.

Dr. Muhittin Özkan Ebediyete Uğurlandı

Fethiye’nin eski doktorlarından ve kariyerinde ilçe sağlık müdürlüğü görevinde de bulunan başarılı Doktor Muhittin Özkan, 65 yaşında hayatını kaybetti. Dr. Muhittin Özkan, Fethiye Yeni Camii’de düzenlenen cenaze namazı ile son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Gazetecilere Yeşil Pasaport Meclis'e Sunuldu

MHP Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, gazetecilere yeşil pasaport uygulamasına ilişkin bir kanun teklifini Meclis'e sunduklarını açıkladı.

Marangoz Atölyesi Yüzde 70 Tasarruf Sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında kendi marangozhanesinde 3 Milyon 260 Bin 592 TL’lik üretimi 954 bin 414 TL’ye mal ederek yüzde 70 tasarruf sağladı.

Esnaf Hastanesi Personeli Yeni Yılı Harika Bir Organizasyonla Karşıladı

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yönetimi çalışanları için harika bir organizasyon düzenledi. Yoğun katılımın sağlandığı bu gecede büyük ikramiyeler yapılan çekilişlerle sahiplerini buldu.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

İlk kez yılın habercisi ödülü sahibini bulacak

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin meslek ödülleri 10 Ocak günü sahiplerini buluyor. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından Türkan Saylan salonunda gerçekleşecek organizasyonda ilk kez yılın habercisi ödülü sahibini bulacak.

Milas’ta Zeytine Sahip Çıkılıyor

Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü arasında imzalanan protokol kapsamında ilk çalışma budama eğitimleri verildi. Belediye personeli ile Kırcağızlı üreticilerin katıldığı eğitimde, belediye mülkü olan zeytin bahçesinde budama uygulamalı olarak gösterildi.

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Bozburun İçme Suyu Hattının 6 Bin Metresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris, Bozburun Yarımadasında başlatılan 53 bin metrelik içme suyu hattının 6 bin 500 metresi tamamlandı. Bozburun Yarımadasında içme suyuna kavuşacak olan mahallelerin muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Üyelerine Özel Yüzde 30 İndirim

Araç kiralama firması Wish Car Rental ile imzalanan protokol kapsamında, MUTSO üyelerine, hemen ödeden yapacakları indirimli fiyat üzerinden yüzde 30 indirim uygulanacak.

Kaymakam Ertaş, mahalle halkı ile buluştu

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Çatalarık mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Zabıta sınavları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre itfaiye ve zabıta memuru alımları devam ediyor.

Âşıklar Tepesi’ndeki Masa ve Banklar Onarıldı

29 Aralık tarihinde yaptığımız ‘Âşıklar Tepesi’nin Durumu İçler Acısı’ haberinin ardından Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ndeki masa ve banklar onarılarak vatandaşın kullanımına sunuldu.

Mısırlı Hafız Ahmet Ezzat’tan Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Anadolu Gençlik Derneği Muğla Şubesi Mekke'nin Fethi'nin 1393. Yılında Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programını gerçekleştirdi

Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak

Ticaret Bakanlığı'nın yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. Artık işletmeler tarife ve fiyat listelerini girişte görünür bir yere koyacak.

Naci Görür, son depremden sonra korkutan uyarılar yaptı

4,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. Görür, "Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7'nin üzerinde deprem üretmeye hazır" dedi.

Toplam 6435 haber.