Genel

Genel Haberleri

Fırıncı Saraç, Ekmek Zammı Tartışmasına Açıklık Getirdi

Fethiye’de 2016 yılından bu yana fırın işletmeciliği yapan Burak Saraç, halk arasında konuşulan ekmek zammının aslında gram artışından olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi. Fethiye’de 200 gram olan ekmeğin gramı 250 grama çıkarken fiyatı da 7.50 liradan 10 liraya yükseldi.

Büyükşehir’den Güneş Enerjisine Dev Yatırım

Muğla Büyükşehir Belediyesi 109 Milyon TL yatırımla Denizova GES Projesi’ni hayata geçiriyor. 25 Ocak Perşembe günü Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla projenin tanıtım töreni yapılacak.

Torba Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapımına başlanan Torba Atık su Arıtma Tesisi ve kanalizasyon çalışması tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi ile kanalizasyon şebekesi bağlanan mahallelerden Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gereken atık su gelirleri, 27 yıl süre ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na veriliyor.

TOBB Başkanı Hisakcıklıoğlu “Sigorta Lüks Değil, İhtiyaçtır”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra ve 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Ramazan Patat, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde yapılan Sigorta Acenteleri Kurultayı’na katıldı.  Kurultay’ın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Son zamanlarda yaşadığımız pek çok felaket bir kez daha gösterdi ki, sigorta lüks değil, zorunlu ihtiyaçtır” dedi.

Denizin Kızları bir üst tura çıkmayı planlıyor

Armada Praxis Yalıkavak Spor Hentbolcuları Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından düzenlenen 2023-2024 sezonu Kadınlar Avrupa Kupası son 16 Turu kapsamında rövanş maçında kendi evinde Yenimahalle Belediyesi ile karşılaşıyor.

FTSO Meclis üyeleri bilgilendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelik hakkında FTSO Meclis üyelerini bilgilendirdi.

FTSO, sağlık turizminde de öne çıkması için çalışma başlattı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye’nin sağlık turizminde de öne çıkması için çalışma başlattı. Bu amaçla sektör temsilcilerinin katımıyla yapılan istişare toplantısında, sektörün ihtiyaçları, yapılması gerekenler ve lobi çalışmaları ele alındı. 

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğr. Gör. Mahmut Beler, hazırladığı Engelsiz İlk Yardım Projesi ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü ile döndü.

Başkan Tokat İncelemelerde Bulundu

Milas Belediyesi kırsal mahallelerimizde Pazar Yeri ve Çok Amaçlı Sosyal Alan yapım çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Kütüphaneleri’ni 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisindeki kütüphaneler, derslikler vatandaşlar ve öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Kadın Balıkçılara Yüzde 25 Daha Fazla Destek Veriliyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Küçük Ölçekli Balıkçıların Desteklenmesi ile ilgili başvuruların 08 Ocak 2024 tarihinde başladığını ve son başvuru tarihinin 16 Şubat 2024 olduğunu açıkladı.

Fethiye Cuma Pazarı Uygun Fiyatlarla Vatandaşın Tercihi Oldu

Fethiye'de her hafta Cuma günleri kurulan 'Üretici Pazarı' olarak da bilinen Cuma Pazarı'nda bu haftada da yoğunluk yaşandı. Fiyatların düşmesiyle vatandaşın odak noktası Cuma Pazarı oldu.

Muğla’da ‘Makam Aracı Sürgünü’ İddiası Yalanlandı İletişim Başkanlığı Açıkladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İletişim başkanının makam aracını park etmesine izin vermeyen okul müdürü sürgün edildi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Hoş geldin Bebek İle Yüzler Gülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi “Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi ile 2023 yılında 687 aileye ulaştı.

Başkan Çıralı, Fethiye Ve Seydikemerli Yatırımcıları Seydikemer TDİOSB’ye Başvuru Yapmaya Davet Etti

Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında yapıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın da katıldığı toplantıda, yatırım yapmakta istekli firmaların belirlenmesi amacıyla ön talep toplanması konusu görüşüldü. Alınacak ön taleplerde Fethiye ve Seydikemerli yatırımcılara öncelik verileceğini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, başvuruların Türkiye’nin her yanından bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara açık olduğunu belirterek Fethiye ve Seydikemerli tüm yatırımcıları Seydikemer TDİOSB'ye başvuru yapmaya davet etti.

Seydikemer’de Parke Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde parke çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Gümüş’ten Yarıyıl Tatili Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Fethiye’de Keşkek ve Arabaşı Çorbası Kermesi Düzenlendi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği, gelirin tamamının Seki’nin yararına harcanması yönünde keşkek ve arabaşı çorbası kermesi düzenledi. Fethiye Salı Pazarı’nda düzenlenen kermes etkinliğine yoğun katılım olduğu gözlemlendi.

Çocuklar Filistin’e Yardım İçin Bir Araya Geldi

Fethiye’de bir grup çocuk Filistin’e yardım için Beşkaza Meydan’ında kahve satışı yaptılar.

Toplam 6413 haber.