Genel

Genel Haberleri

Taksiciye Bir Dokunduk, Bin Ah İşittik

Koronavirüs salgını nedeniyle müşteri kaybı yaşayan taksi şoförleri, yevmiyelerini çıkaramamaktan yakınırken ödemek zorunda kaldıkları giderlerden dolayı da zor günler yaşıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması ve alınan son tedbir kararlarından dolayı da sosyal aktivitelerin büyük oranda azalmasıyla birlikte taksicilerin iş hacmi durma noktasına geldi. Fethiye'de hizmet veren Otogar Taksi Durağı'ndaki ticari taksi şoförleri, pandemi günlerindeki işsizlikten dolayı bozulan morallerini, oyun havası oynayarak yerine getirmeye çalışıyor.

Başkan Aras İslamhaneleri’nde Sokak Sokak İnceleme Yaptı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, hafta sonunun ilk gününü İslamhaneleri Mahallesi’nde geçirdi.

Şimşek’in vefatı sevenlerini üzüntüye boğdu

Geçtiğimiz günlerde korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden eski Eşen Belde Belediye Başkanı ve AK Parti Seydikemer Belediye Meclis Üyesi Yusuf Yiğit’in vefatı unutulmamışken, eski Kemer Belde Belediye Başkanı ve İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Şimşek’in ölüm sevenlerini yasa boğdu. 71 yaşındaki Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Tarihi Paspatur Çarşısı sessizliğe büründü

Turizm sezonunda tüm olumsuzluklara rağmen Fethiye’nin gözde turistik çarşısı olan Tarihi Paspatur Çarşısı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlama nedeniyle sessizliğe büründü.

Hafta sonu kısıtlamasında Fethiye sessizliğe büründü

Dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen Kovid-19 salgını ile tedbirleri kapsamında gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasında, Fethiye sessizliğe büründü. İnşaat ve kısıtlamadan muaf diğer sektörler görevinin başındaydı.

Balıkçılar kayıklarında bekledi

Hafta sonu korona virüs kısıtlamasında balıkçılar kayıklarında bekleyip, tuttukları balıkları gelen müşterilere kordon boyunda sattı.

Balık Hali ve sebze bölümü sessizdi

Korona virüs tedbirleri kapsamında Fethiye’nin en işlek merkezi yerlerinden olan Balık Hali ve sebze bölümü hafta sonu kısıtlamasında en sessiz olan yerlerdendi.

Deniz kordonla buluştu

Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde, son günlerdeki yağışlar ve fırtına nedeniyle deniz suyu seviyesi yaklaşık 50-60 santimetre yükseldi. Kaptanlar deniz suyunun yükselmesini yağış ve denizdeki fırtına ile gel-git olaylarına bağladı.

Müzisyenlerden İlçe Başkanı Öztürk’e ziyaret

Muğla Müzisyenler Derneği ve derneğin Fethiye İlçe Temsilciliği yöneticileri, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ü ziyaret ettiler.

Kızılay Fethiye Şubesi yardımlarını sürdürüyor

Türk Kızılay Fethiye Şubesi, evinde yalnız yaşayan bir vatandaşa soba yardımında bulundu. Hayırsever tarafından bağışlanan soba, ismini açıklamak istemeyen vatandaşın evine gönüllülerce ulaştırıldı.

Hafta Sonu Yağış Var

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamayla hafta sonu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi. 

Covid-19 Ölümleri Artıyor

Ali Öğretmende Koronaya Yenik Düştü

MSKÜ Araştırmacıları Crystengcomm’a Kapak Oldu

MSKÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Kara Subaşat ve doktora programı öğrencisi Fatma Kuru Alpaslan, Royal Society of Chemistry’nin, saygın dergilerinden biri olan CrystEngComm’a kapak oldu.

Pandemi Sürecinde Engelli Öğrencilerin Durumu Değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile Ege Bölgesi Rehabilitasyon Merkezleri Derneği (EGE-DER) Başkan Yardımcısı Salih Dündar ve Nursel Özdemir Kurumları Genel Sekreteri Hande Batıbay’ın bir araya geldiği görüşmede engelli öğrencilerin taşıma ücretleri, kurumlarda fiyat artışları ve merkezlerin işleyişinin iyileştirilmesine yönelik değerlendirme yapıldı.

Milas Belediyesi Minik Dostlarımızın Yanında

Pandemi döneminde sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte caddelerde yalnız kalan sokak hayvanlarına Milas Belediyesi sahip çıkıyor. 

Yüzlerce Kez Uçtu Ama Kansere Yenildi

Fethiye'de 35 yıllık yamaç paraşütü pilotu, 52 yaşında kansere yenik düştü.

MSKÜ Dünyanın En Çevre Dostu Üniversiteleri Arasında

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi dünya 408.’si ve Türkiye 22.’si oldu.

Fethiye Camilerinde De Yağmur Duası Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca, son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye ve Seydikemer camilerinde de Cuma namazı sonrası yağmur duası gerçekleştirildi.

Seydikemer Belediyesi 14 Aralık’ta yeni binasında

Seydikemer Belediyesi tüm birimleri ile Yeni Hizmet Binasında 14 Aralık Pazartesi gününden itibariyle Seydikemerlilere hizmet vermeye başlayacak.