Genel

Genel Haberleri

İGF, “Gazetecilerin can güvenliği tehlikede!”

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), Bursa ve Aksaray’da dün basın mensuplarına yapılan saldırıları şiddetle kınayarak gazetecilerin can güvenliğinin tehlikede olduğunu açıkladı.

Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi’nden yazılı açıklama

Fethiye Kent Konseyi Engelli Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Yalçın, “3 Aralık’ı mücadele günü olarak görüyoruz”

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Emrah Yalçın, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında, “Türkiye genelinde köklü bir örgüt olarak kamu yararı statüsüyle faaliyet gösteren, hak temelli mücadeleyi kendisine ilke edinmiş Altı Nokta Körler Derneği’nin Fethiye Şubesi olarak, 3 Aralık Dünya engelliler Günü’nü bir farkındalık ve mücadele günü olarak görüyoruz” dedi.

SGK İl Müdürü Ekecan'dan SGK yapılandırma uyarısı!

SGK borçlarının yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ahmet Ekecan, yapılandırma kararının önemli bir fırsat olduğunu, SGK borçlarının yeniden yapılandırıldığını belirtti.

Hamza Özkaraca anısına lokma dağıttılar

Geçtiğimiz günlerde korona virüse yenik düşerek genç yaşta hayatını kaybeden Hamza Özkaraca için Yenievler-Çalıca Minibüs Kooperatifi’nde lokma döktürüldü. Kovid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Hamza Özkaraca için dualarda da bulunuldu.

Çoban, “Asıl engelli, eve hapsetmeye çalışan kafalardır”

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, “Asıl engelli olanlar bu vatandaşlarımızı eve hapsetmeye çalışan sorunlu kafalardır” ifadelerini kullandı.

Kan bağışına yoğun ilgi

İki gündür vatandaşlardan kan bağışı kabul eden Türk Kızılay kan bağış aracı, Fethiye’de yoğun ilgi oldu. Uğur Mumcu Parkı girişinde konuşlanan araçta, vatandaşlar kan vermek için kuyruğa girdi.

Kayaman, “Sevgi varsa engel yoktur”

Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak, “Sevgi varsa engel yoktur” dedi.

Dalaman eski Belediye Başkanı, Fethiye’de toprağa verildi

Muğla’nın Dalaman ilçesi eski Belediye Başkanlarından Tuncer Sivri, 85 yaşında vefat etti. Eski başkan Sivri, Kovid-19 tedbirleri altında yapılan cenaze merasimi ile Fethiye’de son yolculuğuna uğurlandı.

Bu sitede kim haklı?

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Çağlar Sitesi’nde yaşanan olayda kim haklı? Emlakçılık yapan Hülya Ergin isimli şahıs komşuları tarafından köpeklerinin öldürüldüğünü iddia ederken, diğer site sakinleri ise Ergin’in evinde 20 civarında köpeğe baktığını ve çevreye rahatsızlık verdiğini dile getirdiler.

Aksazlar Koyu’nda nikah bambaşka

Uzun yıllardır Fethiye ve Ölüdeniz’de restoran işletmeciliği yapan Ahmet Öztürk’ün oğlu Murat Öztürk ile Özkan Hasköylü’nün kızı Burçak Hasköylü, Aksazlar Leb-i Derya’da düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdiler. Kovid-19 tedbirleri altında ailelerin yakınlarının katıldığı nikah töreninde çiftin mutluluğu görülmeye değerdi.

“Peugeot ürünlerinde kaçırılmayacak fırsatlar var”

Yılbaşı yaklaşırken vergi ve kurlardaki artırımlardan etkilenmemek için otomobil sahibi olmak isteyenlere birbirinden güzel fırsatlar sağlandığı belirtildi. Dünyanın önemli otomotiv markalarını Fethiye’ye kazandıran iş adamı Esat Bakırcı, şimdi yine dünyaca önemli markalardan biri olan Peugeot’u Fethiye halkı ile buluşturdu.

Milletvekili Gökcan’dan 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Milletvekili Gökcan, mesajında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve Muğla’daki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını dilediğini belirterek, “Dünya Engelliler Farkındalık Günü'nde hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan fertler gibi düşünerek üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir.” dedi.

“Azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek oluyorlar”

Muğla Valisi Orhan Tavlı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Tavlı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Çağrı Merkezi, pandemi ve nüfus artışı nedeniyle yoğun mesaide

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren “Çağrı Merkezi” 2020 yılında 11 aylık sürede 204 bin 585 çağrı aldı. Pandemi dolayısıyla ilçe genelinde gerçekleşen yerleşik nüfus artışının da etkisiyle, Bodrum Belediyesi Çağrı Merkezi tarafından 2020 yılında alınan çağrı sayısı, geçtiğimiz 4 yılın toplamını yakalamış durumda.

Özdemir’den 3 Aralık Engelliler Günü açıklaması

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Özdemir, “Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak değerlendirilmektedir. Birçok kurum ve kişiler; bugünü kutlama havasında değerlendirmeyi uygun bulsalar da; aslında engellilerin problemleri ve hangi yollarla çözüleceği konuşulmalıdır” dedi.

Eski başkan Sivri 85 yaşında vefat etti

Muğla’nın Dalaman ilçesi eski Belediye Başkanlarından Tuncer Sivri, 85 yaşında vefat etti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Töre için soruşturma izni verildi

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş, 8 Eylül 2020 tarihinde kalp krizi sonucu evinde hayatını kaybetmişti. Baş’ın ölümünden sonra kendisine mobbing uygulandığı iddiaları ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişleri tarafından düzenlenen ön inceleme raporunun ardından il ve ilçe milli eğitim müdürü ile birlikte ilçe milli eğitim şube müdürü hakkında soruşturma izni verildi.

Mesai saatleri 10.00-16.00 olarak belirlendi

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın ilgili yazısı ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün korona virüsü salgını genelgesi kapsamında; Muğla’daki kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma saatlerinin 2 Aralık Salı gününden itibaren sabah 10.00-12.30, öğle 13.00-16.00 arası olduğu açıklandı.

Toplam 6414 haber.