Genel

Genel Haberleri

Rusya’nın Antalya Başkonsolosu’ndan, Aras’a Ziyaret

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti.

Köseoğlu Ödülünü Aldı

Türkiye Yazarlar Birliği’nin, “2019 Yılı’nın En İyi Şehir Kitabı Ödülü’ne “Menteşe’deki Muğla” kitabı ile layık görülen kitabın yazarı M. Ali Köseoğlu, ödülünü aldı. 

FTSO Başkanı Osman Çıralı, Dijital Masterclass Travel Seminerine Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Facebook, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Marmaris Ticaret Odası işbirliğinde online olarak düzenlenen ‘Dijital Masterclass Travel’ toplantısında turizm sektörü temsilcilerine, Turizmde Trendler ve Dijitalleşme, Seyahat Sektörü Dijital Trendleri ve Facebook Pazarlama Çözümleri: Seyahat konularında dijital pazarlama tüyoları verildi. 

Bodrum ‘A Müjde

Denizi, doğası ve havasıyla birlikte dünyanın en gözde turizm merkezlerinden birisi olan Bodrum’a büyük bir proje daha geliyor. Bitez Mahallesi sahilinde yapımı devam eden spor merkezi hakkında Bodrum Güç Birliği Derneği, yetkililerden bilgiler aldı.

Ali Hoca Koronaya Yenik Düştü

Emekli Öğretmen Ali Akalın bir süredir gördüğü korona virüs hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Bodrum Meydanları Güzelleşiyor

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, mahallelerin simgesi olan meydanlarda çevre düzenleme çalışmaları sürdürülüyor.

Fethiye’nin sevilen siması son yolculuğuna uğurlandı

Fethiye’nin sevilen simalarından olan CHP eski ilçe yönetim kurulu üyesi İsmail Çiloğlu koronavirüs nedeniyle izole altında bulunurken, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti. Çiloğlu’nun geçtiğimiz günlerde Covid-19 testi pozitif çıkınca evinde izole olduğu ifade edildi. Sadim Yangın Söndürme Tüpleri Bakım ve Satış Şirketi Sahibi İsmail Çiloğlu, Foça Mezarlığı’nda Covid-19 önlemleri altında kılınan cenaze namazı sonrası dualarla toprağa verildi.

Kızılay Fethiye Şubesi yardım eli uzattı

Fethiye’de harabe bir evde yaşayan ve bakıma muhtaç olan Dudu Kökçü’ye, ilk yardım eli Kızılay Fethiye Şubesi tarafından uzatıldı.

Çıralı, Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi lansmanına katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla online olarak gerçekleştirilen, Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanı’na katıldı. Lansmanda Hisarcıklıoğlu ve Aydın’ın imza attığı protokol ile ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı için işbirliğine yapıldı.

8 proje ödüle layık görüldü

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler ve Yaşayan Okullar projelerinin ödül töreni Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

Büyük ikramiye 100 milyon tl

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişi biletleri satışı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de devam ediyor. Bu yıl büyük ikramiye 100 milyon TL olarak belirlendi. Tam bilet 100, yarım bilet 50 ve çeyrek bilet 25 TL'den satılacak. Geçen yıl yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon lira olarak belirlenmiş tam bilet 80, yarım bilet 40, çeyrek bilet ise 20 TL'den satılmıştı.

Muğla’da kuvvetli yağış!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla Muğla il genelinde beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlara karşı oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

İnsan hakları bildirisi broşürü dağıtıldı

10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edilişinin yıldönümü olması dolayısıyla, Fethiye Belediyesi İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile ilgili broşür dağıttı.

Afet ve acil durumlarla ilgili ortak protokol imzalandı

Milas Belediyesi ile Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MİDOSK) ve Milas Tema temsilciliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

46 yıllık koleksiyon görenleri şaşkına çeviriyor

Film ve müzik tutkunu olan Süleyman Saraçoğlu, 46 yıl önce film afişleri ile müzik kasetlerini biriktirmeye karar verdi. O süreçten günümüze 3 binden fazla müzik kitabı ve 750 film arşivi ile bir miktar film CD ve DVD’si toplayan Saraçoğlu, adeta müzik ve film tarihine ışık tutuyor.

“Bu bütçe sağlıksızlığın bütçesidir”

Emekli- Sen Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkezi tarafından “2021 bütçe tasarısı ve emekli sendikalarına yönelik baskı ve kapatma girişimlerine ilişkin bir basın açıklaması yapıldı.

Yörüklerin göç yollarına bilgilendirici levhalar dikiliyor

Seydikemer ilçesinde Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) destekleriyle başlatılan Seydikemer Yörük Göç Yolları projesi kapsamında belirlenen hanlara bilgilendirici levhalar dikildi.

Zeybekoğlu Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklama da bulundu

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Zeybekoğlu, “Sahip olduğumuz hakların kilometre taşı olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 72. yılındayız. Beyannamenin kabulünün yıldönümünde; ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğunu söyleyebilmekten, COVID-19 salgınında sağlıklı yaşam hakkımızı kullanabilmekten ne yazık ki çok uzağız” dedi.

Kovid-19’u yendi, kalp krizine yenik düştü

Fethiye’nin sevilen simalarından olan CHP eski ilçe yönetim kurulu üyelerinden İsmail Çiloğlu geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti. Çiloğlu’nun geçtiğimiz ay sonunda Kovid-19 vakasını yendiği öğrenildi.