Genel

Genel Haberleri

Huzurevi sakinlerine moral konseri

MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Covid-19 pandemisi nedeniyle bulaş riski altında olan yaşlılarımıza destek olmak için İkinci Bahar Dinleti Programı düzenliyor.

FTSO’dan turizmcilere özel etkinlik

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) işbirliğinde düzenlenecek ‘Dijital Masterclass @Travel’ toplantısında dijital turizm trendleri, seyahat ve pazarlama çözümleri masaya yatırılacak.

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu’ndan Karaca’ya ziyaret

Antalya’ya bağlı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

Kaymakam Fırat taburcu oldu

10 gün önce yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıkan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu oldu. Covid-19 tedavisinin hastane kısmını Fethiye Devlet Hastanesi'nde tamamlayan Kaymakam Fırat, bugün taburcu edildi. Fırat'ın kalan tedavisine evinde devam edileceği bildirildi.

Türk Askerinin Azerbaycandaki Resmi Geçit Provası tüyleri diken diken etti

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da elde ettiği zafer dolayısıyla başkent Bakü'nün Azadlık Meydanı'nda askeri geçit töreni düzenlenecek. 10 Aralık'ta yapılacak olan tören için Türk askeri de Azerbaycan'a gitti. Bakü sokaklarında kortej halinde yürüyen Türk askerinin ayak sesleri caddeyi inletirken, o görüntüler tüyleri diken diken etti.

Başkan Yakup Otgöz, Seydikemerlilere müjde verdi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Seydikemer Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni onayladığı müjdesini verdi. Başkan Otgöz, "Üretimin merkezi olan Seydikemer, bu projeyle birlikte yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

Çin aşısı Sinovac yüzde 97 etkili

Çin'in geliştirdiği ve Türkiye'de de kullanılacak koronavirüs aşısı Sinovac'ın etkinliği erken sonuçlara göre yüzde 97'ye kadar ulaştı.

Kredi takip süresi uygulaması uzatıldı

Vatandaşa ve esnafa kolaylık sağlayan kredi takip süresi uygulaması 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı.

Doktor Demircioğlu koronavirüsten öldü

Muğla'nın Ula ilçesinin sevilen emekli doktorlarından İsmail Demircioğlu (93) koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Pandemiyle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi

Koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek ve vatandaşları salgından korumak amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Pandemiyle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi.

“Adama yamalı pantolan giyse yakışıyor”

Köyceğiz'de eşiyle birlikte tatil yaptığı öğrenilen oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarına hayranlarından büyük ilgi oldu.

Bakan Soylu, “Kimseye müsaade etmeyin”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vaka sayılarının artmasına neden olan hata hakkında 81 il valisine talimat verdi.

Menteşe Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında

Covid-19 nedeniyle evlerinde izole olan ve dışarı çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşların pazar masrafı ve çeşitli alışveriş ihtiyaçları, Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından karşılanıyor.

“İnternet Yasası Türkiye’yi teknolojide 10 yıl ileriye taşıyacak”

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye’de 100 bine yakın internet haber sitesinin olduğunu, internet yasası ile birlikte bu rakamın 10 binli sayılara düşeceğini söyledi.

Askerlik görevi için sevk işlemleri ertelendi

Askerlik görevi için 22-24 Aralık'taki sevk işlemleri 26-28 Ocak'a ertelendi. MSB daha önce yaptığı açıklama ile kasım sevklerini 22-24 Aralık tarihine ertelemişti. Bakanlık tarafından yapılan yeni açıklamaya göre 22-24 Aralık olan sevk tarihlerinde yine erteleme yapıldı. Buna göre Aralık ayında planlanan sevk işlemleri 26-28 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Yakın temaslıların karantina süresi 10 güne düşürüldü

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs temaslı süresinin 10 güne düşürüldüğünü açıkladı.

Online yemek ve market sipariş saatleri değiştirildi

Muğla İl Hıfzısıhha Meclisi Kurulu, Online Yemek ve Market Siparişleri Konulu Genelgesi ile alınan kararları yayımladı.

Başkan Taşar raylı sistem projesini değerlendirdi

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen korona virüsü salgınında şoför esnafının zor günler geçirdiğini belirtti. Oda Başkanı Taşar, “Devletimizden, belediyemizden maddi destek, akaryakıtta indirim veya araç vergi ve sigortalarında indirim bekliyoruz” dedi.

Gökmen’den Büyükşehir Belediyesi hakkında skandal iddia!

AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen, Muğla Büyükşehir Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği itfaiye eri alımında 176 kişinin girdiği sözlü sınavda KPSS puanı en düşük adayların kazandırıldığını iddia etti.