Genel

Genel Haberleri

Ünlü zurna sanatçısı sevilen sanatçıya eşlik etti

Ünlü zurna sanatçısı Halil Çokyürekli, Fethiye’nin sevilen seslerinden Banu Büyüksolak’ın Fethiye Çiftetellisi eseri için stüdyoda canlı kayıt yaptı. Fethiye’yi ve yörenin müziklerini çok sevdiğini belirten Çokyürekli, Fethiye Çiftetellisi’nin yorumunu ve aranjesini çok beğendiğini dile getirdi.

Fethiye Bölge Veteriner Kliniği Ailesi’nden 1 Ton mama bağışı

Fethiye Bölge Veteriner Kliniği Ailesi hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesinde hayvan dostlarımızın mağdur olmaması amacıyla 1 ton mama bağışı yapacaklarını açıkladı.

'Vefa Destek Grubu' vatandaşın hizmetinde

AK Parti Seydikemer Gençlik Kolları tarafından tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan, virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla evden çıkamayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 'Vefa Destek Grubu' oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüs önlemleri kapsamında alınan yeni tedbirleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır'' açıklamasını yaptı. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması kararı ise yarın gece başlıyor. Hafta sonu uygulanacak sokak kısıtlaması ise cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek.

100 adet tablet için Başkan Otgöz’e yetki verilecek

Seydikemer Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında; Gürcan Akan İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapılacak. Salı günü saat 14.00’te gerçekleşecek toplantıda Uzaktan eğitime destek kampanyası kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere 100 adet tablet dağıtımı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Seydikemer Belediyesi arasında imzalanacak olan protokol için Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e yetki verilmesi konusu görüşülüp, karara bağlanacak.

Kızılay Kadın Kolları'ndan yabancı uyruklu öğrencilere gıda yardımı

Türk Kızılay Menteşe Şubesi bünyesinde oluşturulan Kadın Kolları Yönetimi Kazakistan ve Özbekistanlı öğrencilere gıda paketleri ulaştırdı.

Çalış Plajı’nın çehresi değişiyor

Fethiye Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve geçtiğimiz haftalarda başlatılan Çalış Plajı Sahil Bandı düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmaları değerlendiren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Çalış Plajı’nda sahil bandı düzenleme projesinde çalışmalar devam ediyor. Müteahhit firma hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin belediye ile yaptığı anlaşmaya göre çalışmalar 15 Nisan’da tamamlanacak” dedi.

HES kodu zorunlu hale getirildi

Fethiye Belediyesi tüm resmi binalarına giriş için HES kodu zorunluluğu getirdi.

Yeni kısıtlamalar için karar günü!

Kabine toplantısı başladı, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamada. Artan koranavirüs vakaları sonrasında alınan tedbirlerin yeterli olmaması, tüm dikkatleri Kabine toplantısına topladı. Hafta içi sokağa çıkma ve şehirler arası seyahat kısıtlamasının ele alınacağı toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Karaca’dan şoförler günü ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dünya Şoförler Günü olması dolayısıyla Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar’ı makamında ziyaret etti.

FTSO Babadağ’ın endemik bitkilerini kayıt altına aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, dünyaca ünlü Babadağ'da yetişen endemik bitkileri kayıt altına alarak, kitap haline getirdi.

Hayat sohbetlerine ünlü isimler konuk oldu

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Hayat Sohbetleri, ünlü isimlerin moderatörlüğünde önemli konukları bir araya getirdi.

Fethiye’nin raylı sistem projesine Çin şirketi talip

China Road and Bridge Corporation (Çin Yol ve Köprü Şirketi-CRBC) otoyollar, demiryolları, köprüler, limanlar ve tüneller gibi küresel inşaat mühendisliği ve inşaat projelerine odaklanıyor. 1979 yılında Pekin’de kurulan şirket, dünyanın her yerinde ulaşım hizmeti çalışmalarını gerçekleştirdi.

Muğla dahil 20 İl’e seyahat yasağı getirilmesi planlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkımız kurallara uymuyor, yeni kısıtlamalar getireceğiz" demişti. Gelen duyum ve bilgilere göre hafta sonu sokağa çıkma yasağının tam güne dönmesi düşünülüyor. Bazı illerde hafta içi yasak da geliyor. 20 şehre seyahat yasağı getiriliyor.

Kayadibi Mahalle Muhtarı Yusuf Özbek koronavirüse yakalandı!

Kayadibi Mahalle Muhtarı Yusuf Özbek ve ailesi koronavirüse yakalandı.

Muğlaspor Aşkı Ağaca Tırmandırdı

Koronavirüs tedbir ve önlemleri kapsamında maçlar seyircisiz oynanıyor. Muğlaspor, Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldiği Adıyaman 1954 Spor ile 1-1 berabere kaldı. Öte yandan, korona virüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan maçı, bazı taraftarların stat dışında bulunan ağaçlara tırmanarak izlediği göründü.

Fethiyeli genç sanatçı başarı yolunda ilerliyor

Fethiyeli genç şarkıcı Ogün Karasel, şarkıları ve müzik yorumu ile büyük beğeni kazanıyor. Klipleri ve şarkılarıyla sosyal medyada büyük beğeni kazanan Ogün Karasel, FRT TV Reklam Müdürü Tolga Elikli’yi ziyaret etti.

Önder, “Tarımsal üretim durmak üzere”

Fethiye Galatasaraylı İşadamları Derneği Yunus Önder, FRT Televizyonu’nda Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında ülke ve bölge ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Önder, “Türkiye’de tarım ve sanayi üretimi durmak üzere. Türkiye üretmezse enflasyon düşmez. Siz kolay yoldan tarım alanlarına bina yapıp satarsanız, otomatik olarak üretimden düşersiniz” dedi.

Üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tutmaya devam ediyor

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Karaçulha Toplantıcı Hali’nde üreticiler ve komisyoncularla görüştü. İlçe Başkanı Öztürk, korona virüsü pandemi sürecine rağmen Fethiye domatesinin yurtdışına ihracatının devam ettiğini belirtti.

Toplam 6421 haber.