Gündem

Gündem Haberleri

Belediye kafeleri ekonomik ve kaliteli hizmetle halkın yanında

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bodrum Belediyesi ve iştiraki Belediye Gıda A.Ş. yeni yatırımlarla Bodrum halkının hizmetinde olmaya devam ediyor.

Karaca, devam eden yol çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Fethiye Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısı Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bir tanesi gündem dışı olmak üzere 11 madde mecliste görüşüldü. 5 gündem maddesi oy çokluğu, 5 madde oy birliği ile geçti. Bir madde ise İmar Komisyonu’na gönderildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca devam eden yol çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Babacan'ın masasına karanfiller bırakılarak dua edildi

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs nedeniyle vefat eden Seydikemer Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ali Babacan'ın çalışma odasındaki masasına Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve belediye personelleri tarafından fotoğrafı ve karanfiller bırakılarak dua edildi.

Fethiye İlçe Emniyet müdürlüğü yasta

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlisi polis memuru Bayram Gül yakalandığı ALS rahatsızlığına yenik düştü. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğün de görev yapan 54 yaşında ki evli polis memuru Bayram Gül tedavi gördüğü Fethiye Özel Letoon Hastanesin de yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Kademeli normalleşme başladı

Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" dönemi, saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı. Fethiye de tam kapanmanın ardından hareketli bir gün yaşandı. Özellikle bankaların önünde kuyruklar mesai bitimine kadar devam ederken çarşı-pazar ve sokaklar da hareketlilik vardı.  

Restoranlar kapalı olunca, kömür satışları durdu 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs nedeni ile arka arkaya gelen kısıtlamalar turistik işletmeler, hem restoranların aylardır kapalı kalması, hem de bahar aylarında yapılan pikniklerin yapılamaması nedeni ile mangal kömürü satışı durma noktasına geldi. Geçtiğimiz yıllar da bol bol satılan mangal kömürleri bu yıl satılamayınca elde kaldı. Odun-kömür satışı yapan işletmeler bir an önce normalleşme ile birlikte restoranların ve turistik tesislerin açılmasını bekliyorlar. 

Domatesin kasası 1 TL

Fethiye’de üretimin artması, havaların ısınması ile birlikte toptan domates 1,50-2 TL’ye düşünce salça işletmeleri domatesin çöpe gitmemesi için alımlara başladı. Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’ndeki Batı Akdeniz Toptan Sebze ve Meyve Hali girişinde alımlara başlayan salça işletmeleri kasası 1 TL’den domates alımı yapıyor. Üreticiler, “Tüccar ve komisyonculara ürettiğimiz domatesi bırakıp dönüyoruz. Fiyatlar 1,50 TL’ye kadar düştü. Satılamayanı çöpe dökme yerine kasası 1 TL’den salça işletmelerine teslim ediyoruz’’ dediler. 

Sosyal Güvenlik Haftası, Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Bu yıl 15.’incisi kutlanan 16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Fethiye Belediyesi, sıfır atık temalı obje tasarımı yarışması yapıyor

5-12 Haziran Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Fethiye Belediyesi, sıfır atık temalı obje tasarımı yarışması yapıyor. Son katılım tarihinin 31 Mayıs olduğu yarışmada, ilk 10 kişiye bisiklet ve sürpriz hediyeler verilecek.

Gözler Kabine Toplantısı'nda

Kademli normalleşmenin ilk aşaması 1 Haziran'da bitiyor ancak sonrasında da Türkiye Covid-19 önlemleriyle yaşamaya devam edecek. Bu önlemler ve uygulanacakları tarihler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısında konuşulacak. Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantı sonrası açıklama yapması bekleniyor.

Nursel Özdemir farkındalık çalışmalarını sosyal medya üzerinden yaptı

Nursel Özdemir Kurumları Engelliler Haftası Farkındalık çalışmalarını 10-16 Mayıs boyunca sosyal medya üzerinden yaptı. Seydikemer' de bulunan Kemer Nursel Özdemir ve Fethiye' de bulunan Nursel Özdemir ve Elit Nursel Kurumları ile bölgenin en kapsamlı eğitim kadrosuyla engellilere hizmetini sürdürüyor. 

Kısıtlama ve Bayramda tezgahlarını açtılar

Korona virüs nedeni ile uygulanan 17 günlük kısıtlama ve Ramazan Bayramı tatilinde muaf olan işletme ve esnaflar hem yöredeki turistlere hem de yürüme mesafesinde gelen vatandaşlara hizmet vermek için tezgahlarını ve işyerlerini açık tutmaya devam ettiler. Esnaflar dışarıdan ve deniz yolu ile gelenlerin yanı sıra yürüme mesafesindeki vatandaşlara hizmet sağladıklarını ifade ettiler. 

Cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı

Muğla genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle Muğla’da olduğu gibi Fethiye ve Seydikemer camilerinde de bugün de Cuma namazı sonrası yağmur duası gerçekleştirildi.

Çoban, her zaman desteklemede ilk planda yer almalılar

İyi parti Fethiye İlçe başkanı Ali Fatih Çoban , tarımın ve çiftçilerin, her zaman desteklemede ilk planda yer almaları gerektiğini bildirdi.

Karayiğit, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, 14 Mayıs Dünya  Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Fırat Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı

Kaymakam Eyüp Fırat Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tufan, Mescid’i Aksa’daki bu saldırıları kınıyoruz

Terör devleti İsrail’in Mescid’i Aksa’daki zulmüne tepkiler giderek artıyor. MÜSİAD Fethiye Şube Başkanı Kemal Tufan yaptığı yazılı açıklamada, “Burada; Mescid-i Aksa’yı koruma adına dökülen her kan, tüm İslam âleminin üzerinde vebaldir.” dedi.

Ak Partili Öztürk, CHP’li Demir’le TV programında tartışmaya hazırım

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, FRT TV’de Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında Fethiye, Muğla ve Türkiye gündemini değerlendirdi. Büyük ilgiyle izlenen programa vatandaşlar oldukça yoğun mesaj da gönderdi. AK Parti İlçe Başkanı ve AK Parti Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Turgay Öztürk, yaklaşık 3.5 saat süren programda Fethiye’nin sorunlarının çözümünün zor olmadığını 2023 ve 2024’te yapılacak seçimleri kazanıp, bu sorunları AK Partili belediye ve iktidar birlikte çözüme ulaştıracağız” dedi. 

Öztürk, Ramazan Bayramımızı buruk bir şekilde kutluyoruz

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, yayınladığı mesajında  tüm İslam Aleminin ve Fethiyeli hemşehrilerinin Ramazan Bayramını kutladı.   

Toplam 4266 haber.