Gündem

Gündem Haberleri

Alanında ilk ve tek akredite edilen program oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Öğretmenlik Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.

Seyahat izin belgesi alınamıyor

Kısıtlamanın ilk gününde e-Devlet'te sistem çöktü. Seyahat izin belgesi, talep yoğunluğu nedeniyle alınamıyor. 

Aydem Enerji, Türkiye’nin en iyi işverenleri listesinde

Türkiye’nin öncü entegre enerji şirketi Aydem Enerji, inovatif yaklaşımla tasarladığı insan kaynakları süreçleri ve çalışan deneyiminde fark yaratan uygulamaları ile Great Place to Work® En İyi İşverenler Listesi’ne sekiz şirketi ile girmeyi başaran ilk firma oldu.

Alkol satışı yasağı kalktı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlayan 17 günlük tam kapanma sürecinde uygulanması beklenen alkollü içki satışı yasağıyla ilgili yaşanan bir gelişmeyi aktardı.

Fethiyeli şarkıcı Ogün Karasel, “Kelebekler klibi yayında”

Fethiyeli genç şarkıcı Ogün Karasel, şarkıları ve müzik yorumu ile büyük beğeni kazanıyor. Klipleri ve şarkılarıyla sosyal medyada büyük beğeni kazanan Sanatçı Ogün Karasel, 2. Klipini çıkardı. “Kelebekler” isimli şarkısı binlerce kişi tarafından dinledi. Yeni projeleri ile müzik dünyasında ilerleyeceğini söyleyen Sanatçı Ogün Karasel, “Halkımızın ilgisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bahattin Gümüş, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, ‘Sınıfsal farklılıkların geride bırakıldığı ve emeğin hak ettiği değer aldığı bir gelecek umuduyla tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını kutluyorum.’ dedi.

Gökcan, 1 Mayıs helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan: “En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Ortaya koydukları emek ve alın teriyle ülkemizin gelişmesi, büyümesi ve kalkınmasında lokomotif işlevi gören işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.

MUTSO BAŞKANINDAN SÖZDE SOYKIRIM AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde Ermeni soykırımı konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Vatandaşlarımızın ihtiyacı için seferber olmuş durumdayız

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat bu akşam başlayacak olan tam kapanma uygulaması öncesinde ilçemizde kurulan semt pazarlarında denetim gerçekleştirdi. Sosyal medya aracılığıyla açıklamalarda bulunan Başkan Tokat; “Üreticimize yardımcı olabilmek için ve aynı zamanda vatandaşlarımızın taze sebze ve meyve yeme haklarını koruyabilmemiz için kısıtlama süresince şehrin muhtelif yerlerinde satış alanları tespit edeceğiz ve üreticilerimize ve ürettiklerini satabilmek için bir fırsat yaratacağız” dedi.

Yazlıkçılar ve yerli turistler Fethiye’ye akın etti

Türkiye 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'da başlayacak olan ve 17 gün sürecek tam kapanmaya geçerken son 2 gündür Fethiye’ye de akın var. Tam kapanma öncesi başta İstanbul ve İzmir olmak üzere büyük kentlerden Fethiye’ye adeta akın oldu. Bu arada 3 büyük ilin yanı sıra Denizli ve Antalya illerinden kente gelenlerin araç plakaları ise dikkat çekti.

Başoğlu, Kooperatifimiz 17 Mayıs’a kadar kapalı

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarihinde ilk kez kapanıyor. 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sürecek olan tam kapanma sürecinde kooperatifin kapalı olacağı bildirildi. 

Doğalgaz için önemli adım

Milas’ın en önemli sorunlarının başında hava kirliliği geliyor. Kentin yıllardır beklediği doğalgaz konusuyla ilgili seçildiği günden bu yana birçok girişimde bulunan ve doğalgaz talebini en gür şekilde haykıran Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat bugün Akmercan Muğla Doğalgaz Bölge Müdürü Sayın Serdar Kaplanoğlu’nu ziyaret etti. 

Türk, Yaşasın 1 Mayıs 

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın tam kapanma dönemine denk gelmesinden dolayı Fethiye’deki sivil toplum kuruluşları ve dernekler Fethiye kültür Merkezi önünde 1 Mayıs açıklamasında bulundular. 

Üretici Pazarı’nda türkü şöleni 

Fethiye’de 17 günlük tam kapanma öncesinde kurulan Üretici Pazarı’nda, adeta türkü şöleni yaşandı. Fethiye’de bulunan müzisyenlerden oluşan Grup Aşk İçin, yöresel türküleri ile hem vatandaşlara hem de üreticilere tam kapanma süreci başlamadan önce moral verdiler.

Taşar, kısıtlamalara uyup hizmetimizi sürdüreceğiz

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, üç haftalık sokağa çıkma kısıtlaması süresince; kısıtlamadan muaf olacak vatandaşların iş yerlerine gidip gelebilmeleri için Fethiye’deki şehir içi güzergahlarına toplu taşıma araçlarının ve taksilerin belirli saatlerde hizmet vereceğini dile getirdi. 

Üreticiler dertli 

Fethiye’de 17 günlük tam kapanma öncesinde vatandaşlar pazar yerlerine akın etti. Üretici Pazarı ve Patlangıç Semt Pazarı’nda gözle görülür bir yoğunluk yaşandı. 

Pazardaki yoğun kalabalık tedirgin etti

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından bir gün önce vatandaşlar pazar yerine akın etti. Perşembe günleri kurulan halk pazarındaki yoğun kalabalık tedirgin etti.

Erbay, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Erbay, “Bu topraklarda emeği ve alın teri ile yaşayan, fabrikalarda, madenlerde, tarlalarda nasırlı elleriyle üreten ve her gün hayatı yeniden yaratan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. Bugüne kadar CHP olarak her zaman emekçinin yanında olduk. Onların sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz. ” dedi.

MSKÜ KOZMER Üretim Birimi ile endüstriyel üretime geçilecek

Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Üretim Birimi, Üniversitemiz bünyesinde yer alan ülkemizin ilk ve tek Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (KOZMER) hizmete girdi.

Toplam 4257 haber.