Gündem

Gündem Haberleri

Tuğlu, Vakalar düşerse turizmde Kasım’ı da yakalarız

Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgınını önlemek amacı ile alınan 17 günlük kısıtlama özellikle turizmde sezonun uzayabileceğini ortaya koyuyor. 17 günlük kapanmanın etkileriyle vakalarda önemli bir düşüş yaşanırsa sezonun Kasım ayını da içine alacağı kaydediliyor. Geçen yıl covid-19 nedeni ile yapılamayan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinin bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılması için çalışmalar başlatıldı. Turizmci ve Ölüdeniz Hava oyunları organizatörü Kadri Tuğlu, “Geçen sene kapanmadan önce firmalar, büyük tur operatörleri Kasım ayı için bölgeye operasyon planlamışlardı. Umarım bu sene Ekim’in ikinci yarısını ve Kasım’ı yakalarız. Biliyorsunuz geçen sene Ölüdeniz Hava Oyunları’nı da yapamadık. Bu sene 20-24 Ekim olarak onu da planladık” dedi. 

Turistler denizin tadını çıkardı

17 günlük kapanmadan muaf tutulan yabancı uyruklu turistler Ölüdeniz’in tadını çıkarıyor. Daha çok Ukrayna’dan gelen turistlerin yer aldığı Ölüdeniz sahilinde güneşlenen turistler serinlemek için denize giriyor. 

Kökten, Haziran ayı içerisinde belirli doluluğa ulaşırız

17 günlük kapanmanın ardından beklenen normalleşme sürecinden Ölüdenizli turizmciler umutlu. Bu kapanma süreci içerisinde tesislerini sezona hazırlayan turizmciler sektördeki aşılanmanın hızlanması ile birlikte yurt dışından uçaklarında sefere başlaması ile canlı bir sezon beklediklerini ifade ediyorlar. Ölüdeniz La Boutigue Maya Hotel sahibi Turizmci Muhammet Kökten, “Pandemi nedeni ile ilgili uygulanan bu tam kapanma sonucunda vakalar ne kadar düşecek o çok önemli. Beklentileri karşılarsa Ölüdeniz’de Haziran ayı gibi otellerin geneli açmayı düşünüyor” dedi.

Ovacık Caddesi’nde asfalt kaplama çalışması son noktaya geldi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile Ölüdeniz Mahallesi, Ovacık Caddesi’nde devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın üstyapısını bayrama kadar yetiştirme sözü verdiği, Ovacık Caddesi’nde asfalt kaplama çalışması son noktaya geldi.

Bodrum Belediyesi, üst yapı çalışmalarına devam ediyor

Bodrum Belediyesi ekipleri, koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma döneminde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Başkan Aras, "İlçe genelinde altyapı çalışmalarının bittiği yerlerde hiç zaman kaybedilmeden asfaltlama, parke ve peyzaj düzenleme çalışmaları yapılıyor." dedi. 

Hizmet, vatandaşın ayağına gidiyor

Menteşe Belediyesi hizmetlerini tam kapanma sürecinde evlerinden çıkamayan vatandaşların ayağına götürmeye devam ediyor. Yapı Kontrol Müdürlüğüne başvuran ve işlemleri tamamlanarak imza sürecine gelen vatandaşların belgeleri belediye ekipleri tarafından evlerine kadar götürülerek, belgelerin imzalanması sağlanıyor. 

Başkan Karaca, vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz

Fethiye Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, sosyal yardım çalışmaları kapsamında ramazan ayı boyunca yaklaşık 8 bin aileye gıda yardımı yapıldığını söyledi. Başkan Karaca, “Biz bu 30 gün süreç içerisinde 8 bin aileye ulaşacağız. Bunun 5 bini belediye bütçesinden karşılanıyor. Geriye kalan 3 bini ise hayırseverlerin bizlere verdiği destekler sayesinde, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” dedi. 

Pazarcılar memnun, vatandaş nefes aldı

Tam kapanma dolayısıyla 8 gündür kapalı olan pazar yerleri bugün açılınca Fethiye halkı 12 noktada kurulan semt pazarlarına akın etti.

Kaymakam Fırat, vaka düşüşü yüzde 50’den fazla

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri bakanlığının 17 günlük kısıtlamada semt pazarlarının Cumartesi günleri yürüme mesafesindeki vatandaşlar için kurulması üzerine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte Pazar denetimine çıktı. Fethiye’de Salı ve Cuma günleri kurulan iki Pazar aynı anda kurulurken, Kaymakam Eyüp Fırat, semt pazarında alınan tedbirleri yerinde görüp, maske, sosyal mesafe ve hijyen kontrolleri gerçekleştirdi. Kaymakam Eyüp Fırat, Fethiye’de alınan tedbirler ve kısıtlama nedeniyle vakalardaki düşüşün yüzde 50’nin üzerinde olduğunu ifade etti. 

Kadir gecesi idrak ediliyor

Kadir gecesi idrak ediliyor. Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi tüm islam aleminde idrak ediliyor. Kadir Gecesi nedeniyle Fethiye’de Merkez yeni caminde yürüme mesafesinde gelecek vatandaşlar için kısa bir mevlit programı düzenlenecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan bu gecenin, ibadetle geçirilmesini tavsiye etti. 

Başkan Karaca projeleri yakından takip ediyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin Büyükşehir belediyesi ve diğer kurumlarla işbirliği yaparak çalışma başlattığı projeleri yakından takip ediyor. Hemen her gün arazide çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Alim Karaca, kısıtlama süresince şantiyelerden ayrılmıyor. Başkan Karaca, “Projelerin tamamlanması için verdiğimiz süre içerisinde sonuç alacağız. Hemen her gün çalışmaları yerinde takip ediyorum. Sezona kadar tüm projelerde hedeflenen çalışmalar yerine getirilecek” dedi. 

Çalışma izni görev belgesinin geçerlilik süresi uzatıldı

İçişleri Bakanlığınca muafiyet kapsamında olanların manuel doldurdukları "çalışma izni görev belgesi formu"nun geçerlilik süresi 12 Mayıs saat 00.00'a kadar uzatıldı.

Pazaryerlerinde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda;tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10:00-17:00 saatleri arasında sadece  yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerinin açık olabilmesi vatandaşlarımızın yaş meyve/sebze ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilmesi,pazaryerlerinde oluşabilecek yoğunluk gözönünde tutularak Valilik/Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirlerin alınması,bu amaçla mevcut pazaryerlerinin genişletilmesi ve/veya ilave pazar alanlarının oluşturulması adına il genelinde pazaryerlerinde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.

Başkan Karaca, 9 milyon TL’lik projeyi 5 milyon TL’ye sağladık

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçedeki devam eden yatırımları hemen her gün yerinde inceleyerek zamanında bitmesine çaba gösteriyor. Fethiye’nin bu 17 günlük kapanmada belediye faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini bildiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, pazaryeri mahallesinde yapımı devam eden güneş panelli pazaryeri inşaatında incelemelerde bulundu. 9 milyon TL’lik projenin 5 milyon TL’ye tamamlanacağını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Totalde Fethiye’de 300 milyon TL’lik yatırım yapılıyor” dedi.

Soydemir, esnaflarımız krediden tam yararlanamadı

17 günlük kapanma sürecinde KOSGEB kredilerinden tüm esnafların yararlanamadığı kaydedildi. Bu kapanma sürecinde anneler günü nedeniyle çiçekçiler hafta sonunda 2 gün açık olacak. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Esnaflarımız bayrama hazırlık yaptı. Kapanma süreci gelince ellerindeki ürünler kaldı, satış yapamıyorlar. Ancak esnafımız gerçekten çok anlayışlı.” Diye konuştu. 

Salı ve Cuma Pazarı birlikte kuruluyor 

17 günlük kapanma nedeniyle daha önceden açılmayacağı bildirilen semt pazarları İçişleri Bakanlığı genelgesiyle cumartesi günü pandemi tedbirleri alınarak açılabilecek. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Fethiye’de cumartesi günü tüm semt pazarları kurulacak. Fethiye merkezde Salı ve Cuma pazarı birlikte oluşturulacak” dedi. 

PTT önünde 1100 TL kuyruğu

Tam kapanma nedeniyle sosyal yardım programı adı altında vatandaşlara verilen 1100 TL tutarındaki paralar PTT ve ilgili banka şubelerine yatırılınca vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Fethiye’de PTT merkez şube önünde toplanan vatandaşlar, “Keşke diğer şubeler açık olsaydı burada fazla insan kalabalığı olmazdı” diye konuştular. 

Asayiş ve Pandemi değerlendirme toplantısı düzenlendi

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde il genelinde alınan tedbirler ile ilgili Asayiş ve Pandemi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplam 4266 haber.