Gündem

Gündem Haberleri

Tokat, Fethiye’ye kaliteyi getirdik

Uzun yıllar kasap ve şarküteri sektöründe faaliyet gösteren Sürmeli Kasap ve Şarküteri, Fethiye’de hizmet vermeye başladı. Tecrübeli kadrosu ile son teknolojili sistemleri, kaliteli ve taze ürünleri ile hizmet veren işletme, müşteri memnuniyeti ile adından söz ettiriyor.   

Kaymakam Fırat’tan iş adamlarına teşekkür

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, hükümet konağının tamir ve tadilatı esnasında destek veren iş adamlarına teşekkür belgesi sundu. Kaymakam Fırat, geçtiğimiz günlerde tamir ve tadilatı tamamlanan hükümet binasının yapımına destek olan iş adamlarını ödüllendirdi. Kaymakamlık binasında destek veren iş adamlarına teşekkür belgesi sunan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “kaymakamlık binamızın çehresinin değişimine destek verdiğiniz için sizlere teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

HSK'dan son dakika duyurusu

29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanmada acil işler dışındaki duruşmaların ertelenmesi tavsiyesinde bulunuldu. 

Soydemir, Esnafımızı sıkıntılı günler bekliyor

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir; Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak olan tam kapanma süreci ile ilgili açıklamada bulundu. Oda Başkanı Soydemir, “Devletimizden kira desteği bekliyoruz. Bunun yanında esnafların borçlarının silinmesini talebinde bulunuyorum. 18 günlük dönemde esnaflarımıza nasıl bir katkıda bulunulacak?” ifadelerini kullandı. 

Yılda 50 ton zirai atık imha edilecek

Muğla İli, “Bitki Koruma Ürünleri ve Gübre Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertaraf Projesi” örnek ve geleceğe umut projesi, Fethiye’de de uygulanmaya devam ediyor. Fethiye de dahil Muğla’nın çeşitli mahallelerine yerleştirilen zirai atık konteynerlarıyla; bitki koruma ürünü ambalaj atıkları ile gübre ambalaj atıklarının çevreye zarar vermemesi için toplanması ve yılda 50 ton atığın imha edilmesi amaçlanıyor.

Yavru kedi temizlik personelinin dikkati sayesinde hayatta kaldı

Bodrum’da çöp konteynerine bırakılan yavru kedi temizlik personelinin dikkati sayesinde hayatta kaldı.

Amaç çevre hakkında farkındalık oluşturmak

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık” Temalı Obje Tasarımı Yarışması düzenleneceği belirtildi. 

STK temsilcilerine teşekkür belgesi takdim etti  

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Hükümet Konağı’nın tamirat ve tadilat çalışmalarına yaptığı katkılardan dolayı STK temsilcilerine teşekkür belgesi takdim etti. 

Üreticilere sokağa çıkma yasağı yok

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, tarım, hayvancılık, su ürünleri ve arıcılık ile ilgili üretim yapan  tüm üreticilerin  sokağa çıkma yasağından muaf gruplar içinde olduklarını söyledi.

Kaymakam Fırat’tan Başkan Çıralı’ya teşekkür belgesi

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Hükümet Konağı’nın tamirat ve tadilat çalışmalarına yaptığı katkılardan dolayı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya teşekkür belgesi verdi. 

Fethiye evde, belediye görevde

Fethiye Belediyesi, sosyal medya hesabından “Fethiye Evde, Belediye Görevde” başlıklı yaptığı paylaşımda, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın tam kapanma süreciyle ilgili olarak açıklamasını yayımladı.

Özcan, tahliyeye karşı dava açtık

Fethiye Belediyesi’nin 10 yıl önce yap-işlet-devret modeliyle Buba İnvest adlı firmaya ihale ile verdiği sahil bandı işletmesinin süresi doldu. 16 Mart tarihinde sözleşmesi biten sahil bandının boşaltılmasını talep eden Fethiye Belediyesi’nin bu talebini yargıya taşıyan Buba İnvest firması, yürütmeyi durdurma kararı istedi. Şirket mesul müdürü Süleyman Özcan, “Biz yatırımcıyız. Sahil bandı, devletin hükmü altında olan yerdir. Kimse burada mülkiyet hakkı elde edemez. Yatırımcılar, küstürülmemelidir. Dolguyla birlikte, yaklaşık 13 milyon Euro yatırım yaptık” ifadelerini kullandı. 

Üretici Pazarı Perşembe günü kurulacak 

Her hafta Cuma günleri kurulan Üretici Pazarı, tam kapanma tedbirleri nedeniyle Perşembe gününe alındı. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “18 günlük kısıtlama öncesinde vatandaşların mağdur olmaması adına Üretici Pazarı, Perşembe günü aynı yerinde kurulacak” ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlar, tam kapanma için ne diyor?

Günlerdir tüm gözler kabineden çıkacak olan kararlardaydı. Esnafından öğrencisine, yaşlısından gencine kabineden çıkacak olan kararları dört gözle bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü yapılan kabine toplantısının ardından yeni koronavirüs tedbirleriyle ilgili alınan kararları açıkladı. Toplantıdan “Tam Kapanma” çıkınca, mikrofonları da Fethiye’deki esnaf ve vatandaşlara uzattık. Vatandaşlar, tam kapanma ile ilgili neler düşünüyor, işte yanıtları.. 

Yılmaz, Geçmişi de geleceğimizi de sahipleniyoruz

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi yaptığı basın açıklaması ile soykırım ifadesine tepki gösterdiler. Şube Başkanı Ümit Yılmaz, “Bizim geçmişimizde soykırım lekesi yoktur. Fikir beyan etmeden önce bilgi sahibi olmaya özen gösteren, araştırma yapan herkes bu gerçeği idrak edecektir” dedi. 

Sokakta keman eşliğinde türküler söylüyor

Pandemi nedeniyle iş yapamayan müzisyenler, çareyi sokakta çalıp söyleyerek para kazanmakta buldular. Yaklaşık bir senedir kapalı olan mekanlardan dolayı zor bir süreçten geçen müzisyenler, sokak sanatçılığına soyundu. Urfalı Ahmet de bu sanatçılardan sadece biri.

Alkol satışı yasağı yeniden gündem oldu

Korona önlemleri kapsamında açıklanan tam kapanmanın ardından, sokağa çıkma yasağı olan günlerde uygulanan alkol satışı yasağı yeniden gündem oldu. İçişleri Bakanlığı genelgesinde alkollü içki satışının yasak olup olmadığına dair bir ifade yer almazken, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, tam kapanmada alkol satışıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kapanmadan muaf olan meslekler açıklandı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanmaya geçildiğini belirterek;  29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiğini vurguladı. 

Ödüllü turnuvaya, 4 ülkeden 2 bin 261 satranç sporcusu katıldı

Menteşe Belediyesi’nin Muğla Fenerbahçeliler Derneği ile birlikte düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Online Satranç Turnuvası sona erdi. Pandemi nedeniyle online düzenlenen ödüllü turnuvaya, 4 ülkeden 2 bin 261 satranç sporcusu katıldı. 

Toplam 4257 haber.