Gündem

Gündem Haberleri

Çiçek, CHP Belediyesi vatandaştan haraç kesmektedir

Muğla'da tekrar uygulamaya konulan yol üstü ücretli otoparklara tepkiler çığ gibi büyüyor. Uygulamaya son tepki AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek’ten geldi.

Gıda kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı 

MHP Seydikemer İlçe Teşkilatı, ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan Kolisi yardımında bulundu.

Başkan Tokat, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Üst yapı çalışmaları sürüyor

Bodrum Belediyesi, farklı kurumlarca alt yapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmalarını sürdürüyor. 

Haziran sonuna kadar devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sektörler için geçerli olmak üzere Nisan, Mayıs ve Haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldıklarını bildirdi.

Alim Karaca, Fethiye’ye yakışan projeleri gerçekleştiriyoruz

Fethiye Belediyesi, yaklaşık 20 milyon 733 bin TL’ye mâl olacak BSK sıcak asfalt yapımı ve kaldırım yenilemesi sözleşmesini Baha Şıkman Caddesi’nde yaptı. Proje kapsamında Baha Şıkman Caddesi, Mustafa Kemal Bulvarı, İnönü Bulvarı, Ölüdeniz Caddesi ve Atatürk Caddesi’ne Fethiye Belediyesi tarafından BSK sıcak asfalt yapılacak. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Tüm altyapıların bitmesi, elektrik tellerinin yeraltına alınması, sıcak asfaltları ve kaldırımlarıyla hayal ettiğimiz zaman güzel bir Fethiye bizleri bekliyor” dedi.

Uluslararası Proje Yarışması’na katılan öğrenciler ödüllerini aldı

Uluslararası Bilim Fuarı kapsamında BUCA IMSEF ve Endonezya Genç̧ Bilim İnsanları Derneği işbirliği ile online olarak yapılan Uluslararası Proje Yarışması’na Muğla’dan katılan öğrenciler ödüllerini Milli Eğitim Müdür Pervin Töre'nin elinden aldı.

Doğalgaz gelmeyecek tartışmalarına nokta konuldu

Menteşe kent merkezinin doğalgaza kavuşmasının akabinde Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan mahallelere doğalgaz gelmeyecek tartışmaları, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile Akmercan Muğla Doğalgaz Bölge Müdürü Serdar Kaplanoğlu arasında imzalanan protokol ile sona erdi.  Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan Karşıyaka, Balıbey, Kiramettin ve Karamehmet Mahalleleri, Akmercan Muğla Doğalgaz Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde 2021 yılında doğalgaza kavuşacak.  Protokol kapsamında, Düğerek Mahallesinde ilk kazma geçtiğimiz günlerde vurulurken, Yeniköy ve Ortaköy Mahallelerinde de doğalgaz çalışmalarına bu yıl başlanacak. 

İki taraf da haklı olduğunu savunuyor 

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde bir süredir dere ıslahı ve yol yapım çalışmaları devam ediyor. Karaçulha Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde ilgili kurumların iş makineleri ve ekipleri tarafından faaliyetler yürütülüyor. 

Karayiğit, “Çocuk yurdun temelidir” 

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu bir günlüğüne; 5 yaşındaki Atatürk İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Alya Taşkın’a bıraktı. 

Tokmak, sütler kaliteye göre sınıflandırılıp fiyatlandırıldı

Ulusal Süt Konseyi, 1 Mayıs-30 Haziran döneminde geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatını oluşturdu. Konseyin internet sitesinde yer alan açıklamasında, 11 Aralık 2020'de soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatının, 1 Ocak 2021-30 Nisan 2021 tarihlerini kapsamak üzere litre başına 2,8 lira olarak belirlendiği kaydedildi. Konuyla ilişkin Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, “Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı tespit edilmiş olup artık çiğ sütte kalite esaslı fiyatlandırma esası getirilmiştir” dedi.

Denetimler eksik!

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde ki park manzaraları bu kadarda olmaz dedirtiyor. Muğla’da yol üstü parklar ücretli olunca kaldırımlar işgal edildi. Yol üstüne park edilen araçlardan, görevliler tarafından park ücretleri tahsil ediyor. Fakat kaldırıma park edilen araçlardan hiçbir ücret alınmıyor. Araçlarına park ücreti veren sürücüler ve kaldırımları kullanamayan vatandaşlarda bu duruma tepkili. 

Alim Karaca’ya ziyarette bulundular

Ünlü sanatçılar Haluk Levent ve Melek Mosso, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyarette bulundular. 

23 Nisan Fethiye’de de coşkulu geçecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 101. yıl dönümü Fethiye’de de anlam ve önemine uygun olarak coşkulu şekilde kutlanacak. Bu yıl da pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılım sağlanarak yüz yüze ve çevrim içi etkinliklerle kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunma töreni, Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde yapılacak. 

Menteşe Belediyesi 23 Nisan’ı online düzenlediği etkinliklerle karşılıyor

Menteşe Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı pandemi koşullarında online düzenlediği etkinliklerle karşılıyor. Uluslararası Satranç Turnuvası ile başlayan etkinlikler,  23 Nisan şiir okuma etkinliği, Tüylü ve Havhav’ın Maceraları Çocuk Tiyatrosu ve müzikli araçların mahalle gezileri ile devam edecek. 

Sosyal medyadan tebrik mesajları yağdı

Milli güreşçimiz Fethiyeli Süleyman Atlı’nın, Rus rakibini finalde yenerek Avrupa şampiyonu olması, tüm ülkede olduğu gibi Fethiye’yi de sevince boğdu.

Pazar yerinde vatandaşlara pide dağıtıldı 

Türk Kızılay Fethiye Şubesi, Ramazan ayı etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Salı Pazarı’nda vatandaşlara pide dağıtımı yapıldı. 

Yiyecek arayan domuzlar, şehre indi

Fethiye’de yiyecek arayan domuzlar, şehre indi. Çevredeki dağda yiyecek bulamayan yaban domuzları, aç kalınca çöp konteynırlarına saldırdı. Vatandaşlar, domuzları cep telefonlarıyla görüntüledi.

Hıdır’a Genel Merkez’de yeni görev 

AK Parti Genel Merkez 7. Olağan Kongresi, geçtiğimiz ay gerçekleşmişti. Yapılan genel kurulda Muğla'dan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilen 23. Dönem Muğla Milletvekilliği ve İl Başkanlığı yapmış Mehmet Nil Hıdır MYK (Merkez Yürütme Kurulu)'nun oluşmasından sonra Genel Merkez Siyasi Hukuk İşler Başkanı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın ekibinde görev aldı. 

Toplam 4257 haber.