Gündem

Gündem Haberleri

Mahsur kalan keçi ve oğlaklar kurtarıldı 

Fethiye MAG AMESAR Ekibi, 5 kişilik bir tim ile 112 AFAD çağrı merkezinden yönlendirilen hayvan kurtarma olayına intikal etti. Kayalık alanda mahsur kalan 1 keçi ve 2 oğlak başarılı bir operasyon ile kurtarıldı.  

Son katılım tarihi uzatıldı

Milas Belediyesi tarafından dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na son katılım tarihi uzatıldı.

Nursel Özdemir kurumlarını mavi ışıkla aydınlatıyor

Mavi rengi, tüm dünyada otizme farkındalık oluşturmak adına belirlenmiş herkes için ortak simgesel bir renktir. Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla ‘Mavi Işık Yak’ adı altında Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki her üç kurumun dış yapılarını Nisan Otizm Farkındalık Ayı boyunca mavi ışıkla aydınlatıyor.

Saatcı ve eşi taburcu oldu

Geçtiğimiz hafta içinde Covid 19 testi pozitif çıkan ve ardından ateşi yükselince eşi Nesrin Saatcı ile birlikte Özel Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde tedavi altına alınan Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşiyle birlikte taburcu oldu. 

Bisiklet yolları daha kullanışlı hale getiriliyor

Milas Belediyesi, ilçe genelindeki bisiklet yollarının bakıma aldı. Çalışmayla bisiklet yollarının modern bir havaya kavuşturulması amaçlanırken, yollara araç park edilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Bodrum Belediyesi yer altı çöp konteynır sistemini hayata geçirdi

Bodrum Belediyesi daha temiz bir Bodrum hedefleyerek, çöpün sebebiyet verdiği kötü koku ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı sağlayan yer altı çöp konteynır sistemini hayata geçirdi. Akıllı Kent yönetim sistemleri kapsamında başlatılan çalışmaların ilk adımları atıldı.

DATÇA AÇIKLARINDA 4.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD, Datça açıklarında merkez üssü Ege Denizi'nde saat 20.08 sıralarında 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklama ile bu gece saatlerinden yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar Muğla il genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceği kaydedildi. 

Fethiye, Rus Turistlerin vazgeçilmezi oldu

Pandemi döneminde doğal güzellikleri ve hijyenik ortamlarıyla ön plana çıkan turizm merkezi Fethiye, Rus Turistlerin vazgeçilmezi oldu. Rusya, artan korona virüs vaka sayıları nedeniyle Türkiye'ye seyahati 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Fethiye’de tatil yapan Rus turistler bu kararın sağlık için alındığını belirterek, bu karardan rahatsız olmadıklarını kaydettiler. 

Küçük balıkçılar yasaktan muaf 

Ülke genelinde balık av yasağı 15 Nisan’da başladı. Yasak Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihine kadar sürecek. Endüstriyel balıkçılık için uygulanan yasaktan küçük balıkçılar muaf tutulacağı öğrenildi. Fethiye’deki küçük balıkçılar yasaktan muaf tutuldukları için avlanmaya devam edebilecek. 

Risk en üst seviyede

Karayipler’deki St. Vincent Adası’nda bulunan La Soufriere Yanardağı’nda meydana gelen patlamanın izleri sürüyor. Hava da görülen bulanık ve bulutlu görüntünün ise La Soufriere Yanardağı’nda meydana gelen patlama sonrası oluşan kükürtdioksitten kaynaklandığı ifade ediliyor.

Eski Başkan Saatcı iyileşiyor

Geçtiğimiz günlerde eşi Nesrin Saatcı ile birlikte Covid 19 testi pozitif çıkan ve bir süre evde tedavi gördükten sonra ateşi yükselip, hastaneye kaldırılan Fethiye Belediye eski Başkanı Behçet Saatcı iyileşiyor. 

Turizmciler sorunlarını illetti 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Kerim Arslan, Salih Dündar, Mustafa Dişdiş ve Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cengil ile birlikte Fethiye Otelciler Birliği yönetimini ziyaret etti. 

Son 3 yılın en büyük halka arzı olarak öne çıkıyor

  Türkiye’nin sadece 0 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin halka arzında talep toplama süreci 19 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve 22 Nisan Perşembe sona erecek. Pay başına fiyat aralığının 8,50 – 9,90 TL olarak belirlendiği, oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek halka arzda, 1 milyar TL’lik gelir hedefleniyor. Söz konusu halka arz, son 3 yılın en büyük halka arzı olarak öne çıkıyor.

"Coğrafi işaretli ürünlerimiz zincir mağazaların raflarında yer alsın"

Muğla ve Milas Ticaret ve Sanayi Odalarının Yönetim Kurulu Başkanları, geçen aralık ayında Muğla İl Ticaret Müdür Vekilliğine atanan Gülşah Yalçınkaya'yı ziyaret ederek kutladılar ve Muğla'nın coğrafi işaretli ürünlerinin zincir mağazaların raflarında yer almasını istediler.

Gönen, Köy Enstitüleri, başka ülkelere de örnek bir modeldir

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 81. yıldönümü buruk kutlanıyor. Covid 19 nedeniyle kuruluş etkinliklerinin yasaklanmasıyla buruk bir kutlama yapıldığını söyleyen Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen “Köy Enstitüleri, başka ülkelere de örnek olan bir modeldir. Köy Enstitülerinde kapatıldığı döneme kadar 17 bin 500 öğretmen yetişmiştir. Köy Enstitüleri, Türk eğitimcilerinin ürettiği bir eğitim-öğretim modelidir” dedi. 

Ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı

Fethiye’de vatandaşlar, 11 ayın sultanı ramazanın ilk cuma namazını kılmak üzere camilere akın etti. Vatandaşlar özellikle kent merkezinde bulunan Yeni Camii’de ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmayı tercih etti. Diğer camiler de doldu,taştı.

Büyükşehir'den esnafa bir darbe daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Muğla’nın ilçelerinde yol kenarlarında bulunan sözleşmeleri sona eren veya izinsiz dikildiği belirlenen totem ve tabelaların kaldırılma çalışmaları sürüyor. Ancak totem ve tabela kirliliğine karşı mücadelede pandemi döneminde çok zor şartlarda varlıklarını sürdürmeye çalışan esnaf bu uygulamayla bir darbe daha aldı. Öte yandan Muğla’nın dışındaki diğer illerde ise bu uygulama henüz hayata geçirilmedi. 

Muğla’da eylem ve etkinlikler 1 ay yasaklandı

Muğla İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla etkinliklerin 15 Mayıs'a kadar ertelendiği açıklandı. 

Toplam 4257 haber.