Gündem

Gündem Haberleri

Hıra, Üretici ve pazarcı esnafı mağdur

Fethiye’de, Salı günleri kurulan semt pazarında tam kapanma yoğunluğu yaşandı. Pazarların 2 haftadan uzun süre kapanacak olması nedeniyle alışverişe gelenler yoğun kalabalığa neden oldu. Semt pazarında yaşanan yoğun kalabalıkta sosyal mesafe kuralları ihlal edildi.

Vali Orhan Tavlı, Yatağan ilçesinde yatırım ve projeleri inceledi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Yatağan ilçesinde yapımı tamamlanan Yatağan Devlet Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu ve Yatağan Gençlik Merkezi inşaatı ve Stratonikeia Antik Kentinde incelemelerde bulundu. 

Bodrum Belediyesi, halkın yanında kesintisiz hizmet vermeyi sürdürecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen ‘Tam Kapanma Genelgesi’ sonrası, Bodrum Belediyesi Kriz Masası, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz koordinesinde  online olarak toplandı. 

‘İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın’

Fethiye’nin Patlangıç Mahallesi’nde market işletmeciliği yapan İsa Özdemir öncülüğünde başlatılan “İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın” kampanyasına destek her geçen gün artıyor. Özdemir, “Geçen yıl başlatmış olduğumuz ‘İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın’ kampanyamızı bu Ramazan ayında da sürdürüyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla, bu çalışmayı başlattık” dedi. 

Arsa ve arazilerin asgari metrekare birim fiyatları oluşturuluyor

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 49'uncu maddesinin (b) fıkrasında belirtilen, takdir komisyonlarının dört yılda bir arsalara ve araziye ait asgari ölçüde metrekare birim değerlerini takdir edecekleri hükme bağlanmış. Bu hüküm uyarınca 2017 yılında söz konusu takdirler yapılmış, 4 sene geçmesinin ardından yeni takdirlerin belirlenmesi için takdir komisyonu ve mahalle muhtarlarının katılımıyla toplantılar düzenlenmeye başlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanmaya geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Erdoğan tam kapanmaya geçildiğini ifade ederek "29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz." dedi.

Buba İnvest’in 10 yıllık süresi doldu

Fethiye Sahil Bandı’nı Fethiye Belediyesi’nden ihale ile alıp yap-işlet-devret modeliyle düzenleyen ve 10 yıl boyunca mekanlardan kira geliri elde eden Buba İnvest firmasının sözleşme süresi doldu. Fethiye Belediyesi, ilgili şirketten yerin boşaltılmasını talep ederken şirketin çıkmayıp hukuki süreç başlattığı öğrenildi. 

Konuşulan ihale iptal 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılması planlanan Karagözleriçi C Tipi Mesire Yeri ihalesinin, teknik nedenler nedeniyle ileri tarihe ertelendiği belirtildi. 

Kayaman’da Biden’e tepki gösterdi

ABD Başkanı Biden’ın sözde Ermeni Soykırımı iddiaları ile ilgili olarak Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman da tepki gösterdi.

Mezuniyet projelerinden ikisi ARCHIPRIX Öğrenci Yarışması Ödülü aldı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı Bodrum konulu mezuniyet projelerinden ikisi “ARCHIPRIX Öğrenci Yarışması Ödülü” aldı.

Tip Proje uygulamasına 210 başvuru yapıldı

Menteşe Belediyesi’nin kırsalda yaşayan vatandaşların ekonomik durumlarının göz önüne alarak hazırladığı Tip Proje uygulaması ile vatandaşların yüzü gülüyor. 

Destekleri için teşekkür plaketi takdim ettiler

AKUT Fethiye Ekibi, malzeme desteği ve katkıları için Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu’na teşekkür belgesi ve teşekkür plaketi takdim ettiler. Başoğlu, “AKUT ve benzeri kuruluşlar, bizim gözbebeğimiz. Bu kuruluşlara her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi. 

‘Ben Okuyorum Dünyam Büyüyor’

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen; 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıflar düzeyinde düzenlenen “Ben Okuyorum Dünyam Büyüyor” kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri törenle takdim edildi. 

Son 3 yılın en büyük halka arzı gerçekleştirildi

Türkiye’nin 0 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arzında 5 kat talep toplandı ve 1,3 milyar Türk Lirası işlem büyüklüğüyle son 3 yılın en büyük halka arzı gerçekleştirildi.

Aşılama sürecinin başlaması herkesi sevindirdi

Nursel Özdemir Kurumlarında özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti verilmeye devam ediyor. Pandemi sürecinde eğitimlere ara vermeden devam eden özel eğitim gereksinimli öğrenciler, kurumun üst düzey aldığı pandemi önlemlerine harfiyen uyuyor. Sağlık bakanlığının aşılama sürecinde öncelik verdiği rehabilitasyon merkezinde aşılama süreci başlaması herkesi sevindirdi.  

Kabine Toplantısı bugün yapılacak 

Corona virüs salgınında son durum ve alınacak yeni kararlar için gözler bir kez daha kabine toplantısında. Kısmi kapanmada verilen sürenin dolması ve yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte Kabine Toplantısı'nda belirlenecek yeni yol haritasında, üç hafta kapanma ve hızlı aşılanma hedefinin de masadaki seçenekler arasında olduğu belirtiliyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki şantiyelerde denetimlerine aralıksız devam ediyor.  

Muğla Ülkü Ocakları ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor

Muğla Ülkü Ocakları ‘ Gönül Harekatı ‘ ismiyle ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolilerini dağıtmaya devam ediyor.

Sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla biraraya geldiler

Muğla’da sağlık turizminin geliştirilmesi ve ilimizin sağlık turizminde de dünya çapında marka şehirler arasında yer alması amacıyla Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde toplantı düzenlendi.

Toplam 4257 haber.