Gündem

Gündem Haberleri

Sönmez, sağlıklı nesiller şiddetsiz ortamda yetişir

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Şule Sönmez, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin yazılı bir açıklamada yaptı. 

KADES uygulaması hakkında bilgiler aktarıldı 

Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtımı amacıyla Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği tarafından; Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde stant kuruldu. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan standı ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldılar. Kaymakam Fırat, “Kadına yönelik şiddet, toplumsal olarak çözmeye çalıştığımız bir konu. Son 4 ayda uygulamayı Fethiye’de 170’in üzerinde kullanan hanım kardeşlerimiz olmuş” şeklinde ifadeler kullandı. 

Büyükşehir’den çevre ve tarih katliamı!

Muğla'da Atık su rezaletine bir yenisi daha eklendi. Fethiye-Ölüdeniz, Bodrum-Yalıkavak, ve Milas Güllük’te yaşanan atık su skandalına şimdide Bodrum Gümüşlük eklendi. Kanalizasyon suları arıtılmadan cennet koylara boşaltılıyor. Çevre sakinleri isyan etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmesi yerine yıllardır aynı metoda başvurduğunu dile getiren Gümüşlük sakinleri ve esnaf " Bu doğaya, tarihe ve turizme vurulmuş darbedir" diyerek tepki gösterdiler.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Çameli’de

Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un adı, Denizli’nin Çameli İlçesindeki Çameli Atatürk Ortaokulu’nun Robotik Kodlama Sınıfı’nda ölümsüzleştirildi. Kaymakamlık tarafından oluşturulan teknik kodlama atölyesinin açılışına Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim de katıldı.

‘Bu Ramazanda Evlerinize Konuk Oluyoruz’

Menteşe Belediyesi, bu Ramazan ayında kültür ve sanat etkinliklerini pandemi sürecinin etkilerini göz önünde bulundurarak sosyal medya aracılığıyla düzenleyecek. Menteşe Belediye tiyatrosu tarafından ‘Bu Ramazanda Evlerinize Konuk Oluyoruz’ sloganıyla hazırlanan etkinliklerde, Ramazan ayı boyunca her Çarşamba çocuklar için ‘Püskül İle Keşkül’ adlı kukla tiyatrosu, her Cumartesi ‘Menteşe’de Ramazan’ adlı skeç programı ve her Pazar, Karagöz - Hacivat oyunu belediyenin Youtube ve Facebook hesaplarından yayınlanacak.

Polis Haftasını kutladılar 

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Emrah Yalçın beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan’ı makamında ziyaret etti. Şube Başkanı Yalçın, emniyet teşkilatının Polis Haftası’nı kutladı. 

Öğrencilerin özellikle yatmadan önce kitap okuması hedefleniyor

Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu'nun kurucusu olduğu Uluslararası eTwinning Projesi, Pijamamla Kitap Okuyorum Kütüphaneler Haftası kapsamında söyleşi düzenledi.

Pandemi nedeniyle çevrimiçi yapılacak

Ortaklar Öğretmen Okullular (Adabelenliler ) Derneği Fethiye Temsilciliği’nin geleneksel etkinliği Fethiye Belgesel Günleri etkinliğinin 17 Nisan Cumartesi günü yapılacağı belirtildi. Bu yıl organizasyonun korona virüsü salgını nedeniyle çevrimiçi olacağı kaydedildi. 

Tekneler birer birer denize indiriliyor

Dünyanın gözde turizm merkezileri arasında yer alan Fethiye'de, her turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tur teknelerinde sezon hazırlıkları son sürat devam ediyor. Kış aylarında karaya çekilerek bakımları yapılan tekneler, yaklaşan sezonla birlikte birer birer denize atılmaya başlandı. 

Üreticileri don vurdu

Fethiye’de kabak ve barbunya üreticileri, dona teslim oldu. Önceki gece hava sıcaklığının birden bire düşmesi nedeniyle kabak ve barbunya bahçelerini don aldı. Üreticiler, Nisan ayında meydana gelen bu olay karşısında şaşkınlık yaşadılar. 

Müftü Oktay, Ramazan ayına buruk giriyoruz

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı başladı. Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece sahura kalkılıp, bu gece (Pazartesi) ilk teravih namazı kılınacak. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Kovid-19 nedeniyle buruk bir Ramazan ayı geçirileceğini belirtip, “Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Teravih namazları dışındaki programlarımız devam edecek” dedi. 

Kaymakam Eyüp Fırat deprem tırını ziyaret etti 

AFAD’ın deprem tırı Fethiye’de… Fethiye Kültür Merkezi önünde yer alan AFAD deprem tırını Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ziyaret etti. AFAD deprem tırında vatandaşlara deprem anı simülasyon ile yaşatılırken; deprem sırasında neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler aktarılıyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Deprem bilincini taze tutmamız gerekiyor. AFAD ekibi de 2 gün burada kalacaklar. Tüm Fethiye halkının gelip görmesini isterim” ifadelerini kullandı. 

Karagedik Mahallesi’nde pazaryeri bölge halkının hizmetine sunuldu

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası, Karagedik halkının talepleri doğrultusunda Karagedik Mahallesi’nde pazaryerini bölge halkının hizmetine sundu.

2021 yılının ilk 3 ayında 184 aileye yardım yapıldı

Fethiye Belediyesi’nin yardımlaşma eli Dükkan Senin Mağazası’nda, 2021 yılının ilk üç ayında 184 aileye kıyafet ve eşya yardımı yapıldığı bildirildi.

İşte Fethiye’deki çalışmalar ile ilgili gelişmeler…

Fethiye Belediyesi, ilçenin dört bir yanında park, yeşil alan, alt ve üstyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Baha Şıkman Caddesi’nde altyapı, Bahriye Üçok Parkı’nın yapımı, Fethiye Sahil Bandı’nın parke çalışması, Çalış’ta ise Sahil Bandı Projesi, GES Pazaryeri projesi hızla ilerliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Hisarönü-Ovacık altyapı çalışmalarının bitireceği bölgelerde ise, Fethiye Belediyesi kendisine ait yollarda hemen yapım çalışmalarına başlayacak. İşte çalışmalarla ilgili gelişmeler…

Bu projeyle yüzlerce can yuvaya kavuşacak

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Gruptaki gönüllüler şimdi de, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlamak amacıyla ellerine fırçaları alıp onlar için yaptıkları kulübeleri boyuyorlar. Grubu Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan “Fethiye’nin çeşitli bölgelerde, popülasyonların çok olduğu bölgelerde, kulübeler yerleştirmeye çalışıyoruz. Projemizin sponsorluğunu karşılayan Murat Öner’e minnettarız” dedi.

SED Medya’dan Başkan Otgöz’e nezaket ziyareti 

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve beraberindeki heyet, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e nezaket ziyaret ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Çıralı, 2020 pandemi yılı oldu 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, FRT TV’de Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk oldu. Cankuş’un sorularını yanıtlayan Başkan Çıralı, 1 Nisan 2018 seçimlerinden bu yana FTSO’nun yaptığı çalışmalar ve gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgiler verdi.

Çataoluk Barajı için 1 milyon 380 bin TL’lik ödenek ayrıldı 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’dan bölgemize büyük müjde. Milletvekili Gökcan, bölgemizde 15 bin 540 dekar tarım arazisini sulayacak olan Çataloluk Barajı sulama projesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 1 milyon 380 bin TL’lik ödenek ayrıldığını belirtti.