Turizm

Fethiye ve Bölgenin Turizm Haberleri

Turizm Haberleri

Güç birliği’nden mapa, tonoz ve şamandıralama ihalesine tepki

Göcek Mahallesi’nde yer alan Osmanağa, Günlük ve İnceburun Koyları ile Dalaman’a bağlı Boynuzbükü Koyu’nda yapılacak olan mapa, tonoz ve şamandıralama ve bunların işletilmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açılan ihale ile ilgili Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

'Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu' toplantısı yapıldı

Fethiye - Seydikemer’in potansiyelinin değerlendirilmesi ve tanıtımının artırılması amacıyla kurulan ‘Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu’ Toplantısı, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Fethiye’de gerçekleştirildi.

Fethiye sevdalıları EMITT’te buluştu

Fethiye, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşen 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT-2022) en etkili şekilde tanıtıldı. Ziyaretçi akınına uğrayan ve Fethiye sevdalılarını buluşturan, Fethiye standı, destinasyonlar dalında bölgenin havasını en iyi yansıtan stant ödülüne layık görüldü. SED Medya ekibi de gerçekleştirdiği canlı yayınlarıyla fuarın nabzını tuttu, sosyal medya hesapları ve FRT TV aracılığıyla Fethiye’nin tanıtımına katkı sağladı.  

Milas’ın alternatif turizm potansiyeli değerlendirildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, başkanlığında Milas ilçesinde bulunan Beçin Kalesi ve Ören Yeri ile Milas Alatepe yamaç paraşütü alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili durum değerlendirmesinde bulunmak üzere Vali Yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri ve kazı başkanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi.

Göcek’in sorunları FTSO’nun bölge toplantısında konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Göcek Bölgesel toplantısında, koylardaki yapılaşmadan, denizcilik sektörünün istihdam ihtiyacına, Göcek Limanı’ndan 2022 yılı turizm sezonu beklentilerine kadar tüm konular ele alındı.

Fethiye Turizm konseyi toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, Fethiye’nin yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlarda daha etkin tanıtımı ile turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik girişimler konuşuldu. Deniz turizmine ilişkin rakamların da paylaşıldığı toplantıda, yerli tatilcilerin ardından ilk 3’te yer alan Rusya ve Ukrayna uyruklu turistlerin Fethiye turizmine yaptığı katkı gözler önüne serildi.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı’nda 2022 Turizm Planlaması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler ve Muğla turizminde gelinen son durum konuşuldu. Toplantıya katılarak Muğla’nın kültür ve turizm faaliyetlerine ilişkin sunum yapan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla’da gerçekleştirilen sportif amaçlı turizm faaliyetlerinde öne çıkan Babadağ’ın yamaç paraşütü atlayış sayısında tüm zamanların rekorunu kırmış olabileceğini söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise Fethiye’nin tanıtımı için katıldıkları fuar ve organizasyonlarda 2022 yılı planlamasını yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

Sinpaş’tan Marmaris’te 4 Mevsim Tatil

Kızılbük GYO’nun Marmaris’te yer alan devre mülk projesi, kendine özel koyları, termal suları ve kızıl kumlarıyla Türkiye'ye termal wellness konseptini sunuyor.

Kamuoyunun Bilgilerine...

Fethiye Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Babadağ Mesire Yeri ve Hava Sporları Merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapımı ve işletilmesi ile ilgili Kırtur Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tarafından kamuoyu bilgilendirme metni yayınlandı.

Fethiye’nin tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı sona erdi

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan stantta, Fethiye’nin tanıtıldığı, Antalya Turizm Fuarı (ATF), ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde sona erdi. 20 ülkeden 2 bin turizm profesyonelinin katıldığı fuarda, Fethiye’nin Rusya, Ukrayna ve Almanya başta olmak üzere yurtdışında etkin tanıtılması ve gerekli bağlantıların kurulması amacıyla ikili görüşmeler yapıldı.

Ölüdeniz’de sezon bitmiyor

Türkiye’nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olmaya başlarken, Fethiye Ölüdeniz'de yaz bitmiyor. Farklı ülkelerden Ölüdeniz'e gelen turistler, Ekim güneşinde güneşlenip tatilin tadını çıkarıyor. Özellikle yamaç paraşütü tutkunlarının akın ettiği Ölüdeniz Babadağ'dan uçan turistler, adrenalin depoluyor.

Tekneciler Eylül ayından memnun değil

Eylül ayının sonunda günübirlik teknelerde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Havaların sıcak olması ve İngiliz turistlerin ülkemize gelme ümidi ile sezonun uzamasını bekleyen günübirlik teknecilerden bazıları tura çıkarken, bazıları da müşteri sayılarının az olması nedeni ile tura çıkmadı.

Büyük Samanlık plajında eylül yoğunluğu

Fethiye'nin gözde plajlarından Büyük Samanlık Plajı’nın sonbahar yoğunluğu devam ediyor. Eylül ayının sonlarına doğru gelinmesine rağmen kalabalık olduğu görülen Büyük Samanlık Plajında bazı vatandaşlar denize girip yüzerken bazıları da şezlonglarda güneşlendi.

İngiltere’nin kararı turizmcileri umutlandırdı

İngiltere’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uyguladığı seyahat listesinde yaptığı güncellemede, Türkiye’yi 22 Eylül itibarıyla “seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden” çıkarması, İngiliz turistlerin çokça tercih ettiği Fethiye’deki turizmcileri mutlu etti.

Rus fenomenler Ölüdeniz’i tanıtmak için uçtu

Rusya’nın en iyi internet fenomenleri Ölüdeniz’in güzelliklerini sayfalarında paylaşarak takipçilerin beğenilerine sundular. Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten tarafından bölgeye davet edilen 6 sosyal medya fenomeni Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayış yaparak, bol bol fotoğraf ve video çektiler.

İngiltere'den Türkiye kararı!

İngiltere, Türkiye'yi Kırmızı listeden çıkardı.

Paspatur esnafı sezondan memnun değil

Fethiye’nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı’nda esnaflar dertli. Paspatur esnafı sezondan beklediğini bulamıyor. Paspatur Esnafları Dernek Başkanı Ali Zercek, “Hem Kovid-19 vakaları arttı hem de turistlerle olan ilişkilerimiz koptu” dedi.

Seksenler dizisi oyuncusu Özlem Balcı, “Ölüdeniz bu kadar özeni ve hassasiyeti hak etmiyor mu?”

Dünya’nın ve Türkiye’nin göz bebeği Ölüdeniz Kumburnu Plajında istenmeyen görüntüler oluştu.

Sıcak havadan bunalanlar soluğu su parklarında aldı

Fethiye’de hava sıcaklığıyla birlikte nem oranının artmasıyla su parkları ziyaretçi akınına uğruyor. Pek çok vatandaş Aquaparklara koşarak, çoluk çocuk eğlencenin suyunu çıkardılar.

Toplam 129 haber.