Turizm

Fethiye ve Bölgenin Turizm Haberleri

Turizm Haberleri

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR AKARYAKIT FİYATLARI İLE BİLET FİYATLARI PARALEL

9 gün süren Kurban Bayramı tatili sona erdi. Bayram tatili boyunca birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Fethiye’de, Temmuz ayının sonlarına yaklaşırken şehirlerarası otobüs severlerinde yoğunluk devam ediyor.

SELÇUK, “O SENE BU SENE DİYEREK SEZONU AÇTIK”

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte vatandaş soluğu plajlarda aldı. Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Okul Müdürü Alpaslan Selçuk turizm sezonunu FRT TV mikrofonlarına değerlendirdi.

TEKNE TURLARI RAĞBET GÖRÜYOR

Liman şehri Fethiye’de turizmi yapılan şeylerden biri de tekne turları. Çoğunlukla 12 Adalar güzergâhında yapılan turlara Kurban Bayramı tatili ile rağbet arttı.

KIYI VE KOYLAR HER YÖNÜYLE ELE ALINDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Dalaman Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, İMEAK DTO Fethiye Şubesi, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK, Göcek Halk Meclisi’nin katkılarıyla düzenlenen Fethiye Körfezi, Göcek Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı yoğun katılımla gerçekleşti. Çalıştayın ikinci ve son gününde Göcek Kültür Merkezi’nde yapılan ve yaklaşık 8 saat süren 4 ayrı oturumda kıyıları ve koyların durumu tüm yönleriyle ele alındı. Çalıştayı değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, çalıştayın verimli geçtiğini belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

BELEDİYE HALK PLAJLARI SEZONA HAZIR

Bodrum Belediyesi, ilçe sakinlerine ve gelen misafirlere kaliteli hizmet verilebilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

KÖKTEN GÜVEN TAZELEDİ

Ölüdeniz’i ve Ölüdeniz’de bulunan işletmeleri tanıtmak amacı ile bir çok faaliyette bulunan Ölüdeniz Geliştirme Kooperatifi Genel Kurulu’nu yaptı. Yapılan Genel Kurul’da mevcut başkan Muhammet Kökten bir dönem daha başkan seçildi.

ALİM KARACA, “HALKIN OLANI HALKA TESLİM EDECEĞİZ”

Fethiye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Çalış Plajı’nda halkın plaj kullanımını engelleyen kaçak yapıların yıkımına başladı. Güvenlik amacıyla Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da desteklenen yıkım çalışmaları bittikten sonra alana Fethiye Belediyesi tarafından halk plajı yapılarak hizmete açılacak.

GÖCEK KOYLARININ GELECEĞİ BİLİMSEL VE HUKUKSAL OLARAK ÇALIŞTAYDA ELE ALINACAK

Dünyaca ünlü Göcek koylarının korunması ve yönetilmesine ilişkin çözüm modeli, 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek, ‘Fethiye Körfezi, Göcek/Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı’nda ele alınacak. Mapa ve şamandıra kurulum ihaleleri büyük tepki çeken Göcek koylarındaki son durumun bilim ve hukuk ışığında analiz edileceği çalıştay Türkiye’nin önde gelen deniz bilimcilerini ve hukukçularını bir araya getirecek.

MARMARİS DOĞASI YENİDEN NEFES ALACAK

Geçen yıl tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Marmaris’te; yangın yaraları, “Doğaya Saygı” projesiyle iyileştirilmeye başlandı.

MİCK AMCA’YA ÖDÜL

Youtube’da gezi videoları çeken ve Fethiye’de yaşayan İngiliz Youtuber Mick Amca ödül aldı.

PEŞTAMALLİ UÇUŞ KEYFİ

Ölüdeniz’de Yamaç Paraşütü Pilotu Hüseyin Karadaş ve Ölüdeniz’de hamam işletmeciliği yapan Duran Ateş hamama gidip keselendikten sonra “AYNI TAS AYNI HAMAM” sloganıyla peştemalleri ile yamaç paraşütü uçuşu yaptılar.

CUMHURBAŞKANLIĞI 3. ULUSLARARASI YAT YARIŞLARI 25 MAYIS’TA MARMARİS’TEN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla, İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği’nin iş birliğinde, Türkiye Yelken Federasyonu 2022 Faaliyet Programı kapsamında İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 3’üncü Uluslararası Yat Yarışları Marmaris’ten başlıyor.

SEYDİKEMER’İN YÖRESEL LEZZETLERİ TANITILDI

Seydikemer’de "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinin açılışında Türk mutfağının yöresel ve sevilen lezzetleri Saķlıkent, Tlos ve Letoon Antik Kentlerinde tanıtıldı.

ZEHRA KULELİ BEACH SEZONA AÇILIYOR

Fethiye’nin muhteşem koylarından biri olan Zehra Kuleli Beach, 1 Haziran’da kapılarını açıyor.

FETHİYE MUTFAĞI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Pandeminin etkisini yitirip, normalleşme adımlarının atıldığı ve turizm hareketliliğinin arttığı şu günlerde şehirlerimizin birçoğunda gastronomi etkinlikleri düzenlenmeye başlamıştır. Ancak, birçok etkinlik sönük geçmekte ve bu durumda da hem zaman hem de mali kaynaklar açısından verimsiz sonuçlar doğurmaktadır.

DALAMAN-ÜSKÜP ARASI UÇAK SEFERLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

‘Kardeş Oda’ protokolü imzalayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, Dalaman-Üsküp arası karşılıklı uçak seferleri konulması ve acenteler arası işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

ÜNLÜ OYUNCULAR SAKLIKENT’İN GÜZELLİĞİNE HAYRAN KALDI

Ünlü Oyuncular Başkan Otgöz’e Teşekkür Etti.

ÖLÜDENİZ’DE SEZON HAREKETLİLİĞİ

Ölüdeniz’de sezon hareketleniyor. Fethiye'de hava sıcaklığının 30 dereceyi bulması üzerine yerli ve yabancı turistler Ölüdeniz'e akın etti.

SAKLIKENT KANYONU HAYRAN BIRAKIYOR

Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Dünyanın her yerinden gelen misafirleri ağırlayan Saklıkent Kanyonu, muhteşem doğası ile kendine hayran bırakıyor.

Toplam 129 haber.