İlçe Başkanı Turgutoğulları'ndan İzmir'in Kurtuluş Yıldönümü Mesajı

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, 9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

İlçe Başkanı Turgutoğulları’ndan İzmir’in Kurtuluş Yıldönümü Mesajı
İlçe Başkanı Turgutoğulları açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
“Tarihi kahramanlıklarla dolu milletimiz, İzmir’de düşmana son darbeyi vurmuştur. Bizler, gençlerimiz ve gelecek nesiller Büyük Taarruzun zaferle son bulduğu o tarihi günün emanetçileri olacağız. Geçmişten bugünde bizleri özel yapan ne varsa hem gururumuz hem sorumluluğumuzdur. 101 yıl önce prangalarından İzmir’de kurtulan vatan toprağının her karışına sahip çıkmak; boynumuzun borcudur. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışıyla alev topuna dönüştürüp tüm Anadolu’ya yaydığı hürriyet aşkı, o milli ruh; bugünün ve geleceğin Türkiye’si için de tek itici güç, zorlu zamanların tek anahtarıdır. Cumhuriyet tarihinin mihenk taşı olan bu şehir; en güçlü ve en büyük halka olmayı her zaman başarmıştır ve bize düşen bu halkayı büyütmektir. İşgale, yıkıma, yangına direnen bu güçlü duruş, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına öncülük edecek kadar da bilgedir ve bize düşen de bu bilge kenti her alanda daha güçlü kılmaktır. 
İzmir'in tarihi değerleri, hudutları, fiziki koşulları ile izah edilemeyecek derinliktedir. Bu duygu ve düşüncelerle İzmir’in 101. kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum. Tüm yokluk ve yoksunluğa rağmen tüm Anadolu’yu vatan yapan, dünyada ve ülkemizde yeni bir çağ başlatacak cesaret ve kararlılığı gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN