Martı Kafe, Mahkeme Kararıyla Boşaltıldı 

Fethiye'de 2012 yılından bu yana hizmetini sürdüren Martı Kafe, uzun süre kapalı kalması gerekçe gösterilerek sözleşmesi Fethiye Belediyesi Anonim Şirketi (FEBAŞ) tarafından fesih edildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

 Sözleşmede uzun süre kapalı kalması durumunda sözleşmenin fesh edileceği maddesi yer aldığı öğrenilirken İşletme sahipleri bu karara tepki gösterdi. 

Fethiye Kordon Boyunda hizmet veren ‘Martı Kafe’ uzun süre işletmeyi kapalı tutunca Fethiye Belediyesi Anonim Şirketi tarafından sözleşmesi fesih edildi. Sözleşmede yer alan “İşletme hakkı verildikten sonra işletmenin 1 ay içinde hizmete başlaması ve herhangi bir mazeret bildirmediği taktirde 15 gün kapalı kalması durumunda uyarı, 2. 15 gün kapalı kalması durumunda ise sözleşmesinin fesih edileceği” maddesine göre mekanın boşaltılması istendi. Mekan boşaltılmayınca Fethiye Belediyesine ait olan masa ve sandalyeleri belediye ekipleri topladı. Bu duruma tepki gösteren Martı Kafe İşletmecilerinden Şengül Demiröz, belediyenin elinde mahkeme kararı olmadığını iddia etti. Şirket ile yaptıkları sözleşmede ‘mekanın kapalı kalması sonucu fesih işlemi’ yönünde bir madde olmadığını savunan Demiröz, “Şuan da idari mahkeme devam ediyor. Yürütmeyi durdurma kararı almıştık. İptal edildi. İstinaf mahkemesine başvuruldu. Fethiye Belediyesine de bu yazıyı sunduk. Mahkeme devam ederken böyle bir şey yapılamaz. Mahkeme bitimde karar ne ise o olacak. Biz bu karara uyacağız” dedi. 
Fethiye Belediyesi yetkilileri ise fesih işleminin yasal yollarla yapıldığını ifade ederek, ellerinde tüm belgelerin olduğunu kaydettiler. 

“Çalışanlarımızla Birlikte Mağdur Olduk”
Martı Kafe İşletmecilerinden Şengül Demiröz açıklamasında, “2012 yılından itibaren Martı Kafe işletmesini Mehmet Demiröz’ün adına kayıtlı işletme ruhsatı ile iki kardeş olarak işletiyoruz. Kontratımız 2012 yılından itibaren devam etmektedir. 2018 tarihinde yeni bir kira sözleşmesi yapılarak kontrat 2026 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu süre zarfında Covid-19 girdi. Bu yüzden iş yeri kapanmıştı. Covid yasakları bittiğinde ailecek corona virüsüne yakalandık ve annem vefat etti. Dükkan covitden dolayı kapalı durduğu için bakımsız kaldı. Tadilat yapılması gerekiyordu. Tadilat bittiğinde de işletmemizi açtık. Fethiye Belediyesi işletmenin kapalı olduğu süreci bahane ederek dükkanımızı kapatmak istedi. İşletmemizde her şey olması gerektiği prosedürde ilerlemektedir. Fethiye Belediyesi bugün işletmemize gelerek bizi kapatmaya çalıştı. Masalarımızı kaldırdılar. Benim 3 tane elemanım var hepimiz mağduruz. Şuan da idari mahkeme devam ediyor. Yürütmeyi durdurma kararı almıştık. İptal edildi. İstinaf mahkemesine başvuruldu. Fethiye Belediyesine de bu yazıyı sunduk. Mahkeme devam ederken böyle bir şey yapılamaz. Mahkeme bitimde karar ne ise o olacak. Biz bu karara uyacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN