Milletvekili Özdağ Fethiye'de Ziyaretlerde Bulundu

Saadet ve Gelecek partileri, geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ortak bir grup ortak grup kurma konusunda anlaşmaya varmıştı. Grup Başkan Vekili Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ve beraberindeki heyet Seydikemer ve Fethiye'de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili aynı zamanda Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ beraberinde Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Murat Sodra ve Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Selim Yılmaz ile birlikte Saadet Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette ülke ve bölge gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Milletvekili Özdağ ilçe teşkilatına gelişinde Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkan Vekili Ömer Uludağ, yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. 

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili aynı zamanda Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra Türkiye’de bir siyasi tablo oluştu, bu tabloda Millet İttifakı parlamento çoğunluğunu kaybetti. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde de Cumhurbaşkanlığı seçimini az bir oyla kaybettik. Seçim sonrası Türkiye’de iktidar partisinin vaatlerini yerine getirmesini bekledik, bu vaatler belliydi. Seçim kazandılar yüzde 51,4 ile beraber, Türkiye her geçen gün fakirleşti. Türkiye her geçen gün yolsuzluklarla sarsıldı. Yargı üzerinde siyasi baskılar kuruldu, muhalefet susturulmak istendi, medya mensupları susturuldular ve RTÜK kanalıyla görsel basında susturdular, cezalar verdiler. Kendi yandaş televizyonlarına görsel medyalarında büyük suçlarını görmemezlikten geldiler fakat muhalefetin merteğini çok büyük suç olarak takdim ettiler” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Milletvekili Özdağ, “Türkiye’de ayrımcılık yaptılar. Liyakate, ehliyete, ahlaka önem vermediler; zekaya, yeteneğe önem vermediler. Bu sebeple Türkiye’nin dehaları yurtdışına gittiler, Türkiye’nin değerli çocukları Türkiye’den göç etmeye başladılar. Beyin göçünü beyin gücüne çevirmek şöyle dursun, beyin gücünü beyin göçü haline dönüştürerek başkalarının ekmeğine yağ sürdüler. TBMM’de grup kurduktan sonra farkımızı gösterdik, farkındalık oluşturduk. Grup önerilerimizle, kanun tekliflerimizle, soru önergelerimizle ve de 1 dakikalık konuşmalarımızla ya da 3 dakika, 5 dakika, 10 dakika, 20 dakikalık konuşmalarımızla basın toplantımızla iktidar partisinin hangi imkanları varsa biz de o imkanlara sahip olduk parlamentoda. O günden itibaren bizimle uğraşmaya başladılar.  Kapalı kapılar arkasında seçim kanunu yaptınız ve de o seçim kanunu dayattınız” şeklinde ifadeler kullandı. 

Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili aynı zamanda Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ açıklamasını şöyle sürdürdü; 
“Yerel seçimlere giderken Saadet Partisi ve Gelecek Partisi beraber bir karar aldık. Grup kurduktan sonra seçimlere beraber gireceğiz demiştik. Saadet Partisi’nin güçlü olduğu yerlerde Saadet Partisi’nin adayını tek parti olarak çıkartacağız ve destekleyeceğiz. Gelecek Partisi’nin güçlü olduğu yerlerde Gelecek Partisi’nin adayını tek parti olarak çıkartacağız ve destekleyeceğiz. Zayıf olduğumuz bazı yerlerde yarışırız, bazı yerlerde iş birliği yaparız. Türkiye’de iş birliğine de açığız. Bu başka partilerle iş birliği yapmayacağız manasına gelmez. Yerel seçimlerde aday ön plana çıkar. Adaylar iyi olursa, adaylar herkes tarafından sevilen ve dürüstlüğü tescillenmiş olursa herkes oy verir. Yeter ki aday liyakatli, ehliyetli olsun. Böyle bir kadromuz var, yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Belediye başkanlığı seçimlerini kaybetmek istemiyoruz, yeni belediyeleri kazanmak istiyoruz. Eğer iş birliği yapmazsak, eğer burnumuzun doğrultusuna gidersek Türkiye muhalefetsiz kalır.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN