Sıfır Atık Obje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve ilgili STK'lar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konulu obje yarışması ile okullar arası atık pil ve elektronik atık yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Sıfır atık obje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve ilgili STK’lar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konulu obje yarışması ile okullar arası atık pil ve elektronik atık yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Fethiye Belediyesi organizasyonunda sürecek olan Dünya Çevre Günü etkinlikleri, Cuma gününe kadar devam edecek. Çelenk koyma töreninde konuşan Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürü Selver Hatice Kabak, “Bizler Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak ömrünü tamamlamış lastikten tekstil atığına, ambalaj atığından tehlikeli atığa kadar tüm atık çeşitlerinin geri kazanım ve bertaraf süreçlerinin doğru işlemesi için sistemli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir ilçe belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, verdiğimiz eğitimler, kurduğumuz sistemler ile birçok konuda rekorlar kırıp, öncülük ediyoruz. Her ne yaparsak en iyisini yapmak için bütün gayretimiz” dedi.

Dereceye giren objelere ödülleri verildi Çelenk töreninin ardından sıfır atık konulu yarışmanın sergisine geçiş yapıldı. Tekstil atığı, hurda bisiklet jantı, sünger, atık ilaç, atık cd, sprey boya ve pilli led ışık materyaller kullanılarak yapılan bisko isimli obje jüri tarafından beşinci seçildi. Kırık şemsiye, atık cd, metal tabak kullanılarak yapılan güneş demleci isimli obje dördüncü seçildi. Atık karton, cam şişe, plastik şişe kullanılarak yapılan kartonador isimli obje ise üçüncü seçildi. Ambalaj atıkları, atık lastik, atık ilaç, atık pilden yapılan dilek ağacı isimli obje de ikinci seçildi. Muhammet Mustafa Gönül tarafından yapılan ve katılımcılar tarafından da büyük beğeni alan dev satranç isimli obje birinci seçildi. Dereceye girenlere ödüllerini Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ve birim amirleri takdim etti.

1100 kg atık pil toplandı Okullar Arası gerçekleştirilen Atık Pil ve E – Atık Toplama yarışmalarının sonuçları da belli oldu. 115 kg ile Fethiye Gazi Ortaokulu üçüncü, 169 kg ile Vali Recai Güreli İlkokulu ikinci, 221 kg ile Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu birinci oldu. İlçe okullarının tamamından 1100 kg atık pil toplandığı açıklandı. Okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN