Yaşamak için birlikteyiz

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik sıkıntıdan en çok etkilenenlerden birisi de ülkemizde yerel basın oldu. Girdi fiyatlarındaki astronomik artışlar, reklam gelirlerdeki düşüşler nedeniyle yaşama mücadelesi veren yerel gazete, TV ve radyolar arayış içinde. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ülke genelinde bazı illerde yerel gazeteler yaşamak için birleşme yoluna giderken, bazıları da görüşmelerini sürdürüyor. Biz de Fethiye’de 7 yerel gazete sahibi bir araya gelerek “Yaşamak için birlikteyiz” deyip anlaşarak haftada 2 gün yayınlanma kararı aldık. 
COVİD VE ARTAN MALİYET YÜKÜ
Covid-19 salgını ile başlayan üretim zincirindeki kopmalarla başta akaryakıt, elektrik, gazete kağıdı, kalıp, boya gibi malzemelerde artan maliyet yükü gazeteleri yaşayamaz hale getirdi. Özellikle de son aylarda girdi maliyetlerinin katlanarak artması, resmi ilan, özel reklam ve abone sayısındaki düşüşler gazeteleri daha da içinden çıkılmaz duruma düşürüyor.   
FETHİYE GAZETESİZ KALMAYACAK
Kayseri, Kırıkkale, Bingöl, Artvin,  Muş, Batman,  Çorum gibi illerde yerel gazeteler birleşme yoluna giderken, birçok il ve ilçede de birleşme görüşmeleri devam ediyor. Fethiye’deki yerel gazete sahipleri bizler ise yaşamak için birleşerek, tek sesliliğe gitmek yerine, birlikte anlaşarak haftada 2 gün yayınlamaya, özellikle matbaa masraflarını indirmeye karar verdik. Fethiye’de yayın yapan Batı Akdeniz Gazetesi sahibi Osman Baykuş, Beşkaza Gazetesi, Fethiye Gazetesi sahibi Nur İlik, Dost Gazetesi ve Gerçek Fethiye Gazetesi sahibi Seda Köktener, Fethiye Türk Gazetesi sahibi Serap Ülkü Özdemir ve Ege Gazetesi sahibi Mesut Bölük bir araya gelerek birleşmek bazı gazetelerin kapanması yerine dönüşümlü yayın konusunda anlaşarak demokrasinin vazgeçilmezi çok sesliliği tercih ettik. 
KALİTE VE İÇERİK ARTACAK
Bu dönüşümlü yayın çok sesliliği önlemiyor, daha da kaliteyi ve içeriği arttırma imkanı veriyor. Baskı giderlerinin düşmesiyle çalışan meslektaşlarımız hem daha iyi şartlarda çalışacak, hem ücretlerini daha rahat alabilecekler. 
DÖNÜŞÜMLÜ YAYINDAYIZ
Pandemi dönemindeki kısıtlamalarda yaptığımız gibi dönüşümlü yayın anlaşmamız şöyle: “ 1 Şubat Salı gününden itibaren:
Pazartesi ve Perşembe: Gerçek Fethiye Gazetesi, Dost gazetesi
Salı ve Cuma: Batı Akdeniz Gazetesi, Ege Gazetesi ve Fethiye Türk Gazetesi
Çarşamba ve Cumartesi: Beşkaza Gazetesi, Fethiye Gazetesi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN